Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja miałam właśnie taki moment, kiedy myślałam o jasnych. Mam jednak teraz jasne w łazience i to jest koszmar. Chcę więc mieć ciemniejsze kafle. Mamy sporo okien, ściany będą białe, więc nie powinno być ponuro.

ja mam teraz w łazience na ścianach białe z szarymi fugami, a na podłodze szare i czarne z ciemoszarymi fugami - pomijając czarne kafle, reszta się broni.

U nas ciemne fugi przy ciemnych kaflach w łazience na podłodze. Fugi - koszmar miały być brązowe a są szare i niczym nie mogę doprowadzić ich do brązu :( Kafle ciemne w łazience na podłodze - nigdy w życiu - każdą kropelkę widać i non stop są ufajdane. Mieszkamy prawie na budowie i na razie nie ma co dawać jakiegoś "dywanika" ale docelowo raczej coś takiego znajdzie się na środku bo chociaż tych kropelek od mycia rąk nie będzie. Inna sprawa że u nas 3-ch facetów w tym 2-ch brzdąców którzy systematycznie, notorycznie paskudzą tą łazienkę :(

przypuszczam, że dopóki jest "budowa" to szarość wynika z pyłu gipsowego itp. u mnie też tak było. teraz tam, gdzie w salonie i kuchni mam ciemnobrązowe kafle i takie same fugi, te fugi wyglądają ładnie (ale kafle wiecznie "brudne", tak jak pisze Madeleine). natomiast tam gdzie mam jasne płytki w tych pomieszczeniach, to oczywiście fugi się ubrudziły i też są "brązowe" :( mnie to wkurza, mąż mówi, że przesadzam. zastanawiam się, czy gdyby te kafle były w ogóle szare, a nie beżowe, to efekt byłby lepszy?

mam wrażenie, że te fugi to kanał tak czy owak - każda z nas ma swoje doświadczenia, ale wszystkie narzekamy:)

Witaj Tatarak

Kiedyś, jak jeszcze nie zdążyłaś rozwinąć skrzydeł na FM trochę Cię podczytywałem. Później z powodu permanentnego braku czasu musiałem przestać, but now I'm back!...

I widzę, że rozwija nam się na forum niezła mistrzyni "nawijania makaronu na uszy" i że wznosisz się w swoich postach na wyżyny sztuki epistolograficznej... :D Całkiem miło się czyta...:yes: Byle tak dalej...

Pozdrawiam staro poznańskim "sie ma"!

Jarek

:bye:

Najlepsze są płytki pośrednie - nie za jasne, nie za ciemne. Najlepiej jakiś melanż, żeby nie było widać paprochów. Aktualnie mam ciemne... i kicha, w kuchni naprawdę bardzo mocno widać okruszki itp. Ciekawa jestem tych durstone na żywo.

trzeba będzie poczekać. Dzisiaj napisałam do firmy, która je sprzedaje, żeby przypomnieć się o próbki. Jak dotrą dam znać.

masz linka do jakiejś strony z tym cudem, bo albo ja nie umiem googla obsługiwać... wyskakują mi tylko jakieś cenniki po rusku i żadnych fotek :mad:

dobra, zmieniłam taktykę i znalazłam :) (tego producenta prowadzi Womag na Karmelkowej - tak wynika z ich strony www)

Edytowane przez Tatarak

Panele nie stukają, jeśli się je przyklei. Co zresztą ma sens przy podłogówce, bo niweluje pustkę powietrzną.

Spirea, a durstone loft, oglądałaś je? Dla potomności - mają 10mm grubości. Duoparkiet/ finishparkiet/ parat dos bywa 11mm. Pytanie, ile kleju daje się pod drewno. Pod płytki 2 do 8 mm, więc tak czy siak różnicy poziomów nie byłoby.

A zakładasz reklamowanie paneli? że co, zużyły się? ;) Dla mnie to akurat to fikcja, producent będzie dowodził, że były nadmiernie eksploatowane albo że to naturalne starzenie się materiału itd.

Swoją drogą szukając informacji nt. klejenia ich do podłoża trafiłam na oryginalny klej barlinka - gdzie jest wprost napisane, że gwarancja istnieje pod warunkiem klejenia na ichni klej.

Ja sama nie rozważam paneli, będzie duoparkiet albo coś w tym stylu, w każdym razie do klejenia. Cenowo na jedno wychodzi jak lepsze panele, a jednak co drewno, to drewno.

Spirea, w domusie? gdzie to jest? byłabym wdzięczna za zdjęcia zirconio na żywo. Gdzie w ogóle są duże ekspozycje płytek? zaliczyłam max fliz, cortinę przy raab karcherze i adako na Karmelkowej, które się teraz inaczej nazywa, ale nie pamiętam, jak.

A te lofty to chyba z Chin jadą czy nie wiadomo, skąd - i dopiero w marcu będzie duży transport do PL.