Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

Jej Tatarak,

przeczytałam powyżej, że pytasz o mikrofalówkę.

Mam w pracy z pokrętłami i w domu elektroniczne sterowanie.

Dla mnie coś co ma pokrętło i jeszcze w nim rowki, gdzie zbiera się kurz i brud - odpada.

Nasza sterowana jest elektronicznie i jest super, ale to moje zdanie :)

Życzę udanego wyboru :)

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kaśka, teraz doszła, tylko znowu moją zeżarło chyba przy wysyłaniu :( ogólnie tak - do ślusarzy nie mam uwag krytycznych, wykonane jest ok, wszystko z nami konsultowali, terminów dotrzymywali (ja przesuwałam), jak trzeba był coś poprawić - poprawili nawet po zapłaceniu. oby się tacy na kamieniu rodzili :)

ADK - no nie? jeszcze sobie uświadomiłam, że u dziecka goła żarówka wisi. ale w sumie w całym domu oprócz jadalni (kule) gołe żarówki wiszą - może poczekać na lampę ;)

R&K - dzięki, sprawdzę :)

Megana - no to się dobrze sklada, bo wzięłam bez pokręteł :)

Mila - dziękuję, sprawdzę :)

też tak mam, że idzie w dziecko :) Jej pokój od momentu wprowadzenia był jako jedyny w pełni umeblowany i nawet miała wszystkie lampy, szczęściara! Ale w kogo ma iść, jak nie w nią...:)

Też na lato muszę zorganizować coś na okno i zastanawiam się, czy nie kupić moskitiery przeciwsłonecznej na zewnątrz.

Pamiętam piętrowei łaty i dziury w moich spodniach. Raz nawet w czasie wakacji na wsi moje spodnie dostały łaty z czerwonej skóry. To była ściana na której poległa moja mama. Miała nadzieję, że skóra wytrzyma :-D ha, ha, ha

nic nie wytrzyma takich sił tarcia :) ja czasami znajduję dziurę w spodniach i kalesonach pod nimi. aż cud, że noga cała ;)

słuchajcie - a baterie Teka są ok? taką znalazłam:

baterie-zlewozmywakowe-stojace-teka-auk-913-tg-p101581.jpg

http://www.megamedia.pl/_p/101/n/baterie-zlewozmywakowe-stojace-teka-auk-913-tg-p101581.jpg,

[h=1]Teka AUK 913 TG [/h]z urody mi się podoba, powinna pasować do antracytowego zlewu (tylko zlew jest antracyt a'la Blanco, to nie wiem, czy z Teki wybrać antracyt czy onyks). i jest niższa od Franke, bo wylewka jest na ok 15 cm. a jak z jakością?

• 4 weeks później...
jak drewno jest suszone w suszarni, to jest układane warstwami, a poszczególne warstwy są przekładane mniejszymi kawałkami drewna (takimi klocuszkami, czy listwami). i stolarz twierdzi, że one musiały zabarwić jesion, co ma sens o tyle że plamy mają kształt regularnych prostokątów, równomiernie rozłożonych i prostopadłych do długości deski.

pokazałabym... muszę dziś A. zmusić, żeby coś pogrzebał solidniej w ustawieniach aparatu, to może jutro cyknę.

a gratulacje też dla A. bo ja to już opadłam z sił... rok temu to bym meblarzom kazała skuć ten urąbany kafel, kupić klej i wkleić dobry... a teraz przyjęłam wyrazu skruchy i nawet nie pokrzyczałam... mienkne na starość ;)

Już zapowiedzieli, że chyba dziś nie powieszą skrzydeł (po ciężkie z pełnym wypełnieniem, tylko jutro przyjadą kończyć). ale stolarza przełożyłam na czwartek, bo bez sensu - na niczym się nie skupię i na pewno coś mi umknie.

weźcie coś napiszcie o szafkach tv, sieniach i bibliotekach, co to je pieczołowicie wklejam do dziennika, pliiiiz :)

mam zapisane podobne inspiracje :)

Co do przedpokoju, to lustro z nr 3 robię u siebie. Jeśli dobrze pamiętam Oksymoron miała problemy z krzywizną ściany i dlatego jest ono w częściach. Ławka na zdjęciu 4 bardzo ładna. Rewelację widziałam chyba u Malkul, która z kolei wzięła pomysł od Hazeleyes - taka pikowana ławka z oparciem idącym na całą ścianę.

Co do regałów, to te, które Ci sie podobają, tzn. podobne robiła chyba u siebie, albo będzie robić Malkul (z nią mi się kojarzą te szuflady na dole i wyżej półki), zobacz jeszcze na mieszkanie Narendil - ona ma zwykłe Billy i też fajnie wygląda.

Co do szafki TV, prawdę mówiąc żadna mi się nie podoba (jeśli mogę tak napisać ;) ). Wszystkie są przyciężkawe. Wbrew pozorom można coś innego wymyśleć niż zawsze. A nasz ślusarz może w tym pomóc :) Jak byli w sobotę, to powiedzieli nam, że da się różne rzeczy nietypowe zrobić (pokazali świetną lampę robioną na zamówienie).

Co do tv w rogu, to pomysł mam taki, który rozważałam, jak kombinowaliśmy zmianę miejsca tv. Można puścić od podłogi do sufitu (a jak masz tam pustkę, to złamać pod kątem prostym i przymocować do ściany rurę do której byłby zamocowany uchwyt na tv a niżej półki na sprzęt. Jak sobie przypomnę gdzie to widziałam to prześlę. Oryginał był bardzo drogi, więc trzeba byłoby dostować rozwiązanie do siebie i zlecić wykonanie.