Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

obejrzałam inspiracje, szafki pod TV niezbyt mi się widzą. za to pozostałe inspiracje fajne. myslę ze do sieni spokojnie slusarz da radę zrobic pokazana ławeczkę (a propos Twój slusarz zamontował nam w weekend barierkę na balkon, fajnie wyszło :-) pokazywał tez jakie cuda robi np. lapmy, także z ławeczką sobie poradzi jak sądzę :-)

bardzo podobają mi się inspiracje biblioteczne, u mnie taka sama ściana do zagospodarowania i ma być identyko - na dole głębokie szuflady na papierzyska, wyżej pólki.

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Te szafki TV zdecydowanie na nie, wyglądają trochę przyciężkawo i mocno retro... :(

Szkoda że jest w rogu, ale widziałbym bardziej rozwiązanie które zaproponowała Spirea, przy czym najlepiej jakby rura była podwieszona tylko od góry, powinno fajnie wyglądać. Trzeba tez przewidzieć miejsce na centralny głośnik. A sama szafka zdecydowanie oderwana od TV, jakaś niska na podłodze lub podwieszona, ale w pewnej odległości od samego TV

Spirea - muszę sprawdzić, jak u nas z krzywizną ścian pod lustro! - dzięki za podpowiedź :)

ADK - nie mam pojęcia, skąd mam te fotki w większości. zbieram je od 2010 roku! :)

Kakusek - i nawzajem ;)

Biblioteka - dałam do wyceny półki z szufladami na dole, z "pogrubionymi bocznymi ściankami". wrzucę projekt, jak dostanę.

Sień - stwierdziłam, że nie mam dość miejsca na ławkę bez szafki pod spodem. dałam do wyceny ławkę/siedzisko - zawierającą 2 szuflady na buty. na wierzch sobie uszyję poduszki do siedzenia - nie chcę tapicerowanego mebla, bo mam w sieni krzesełko i wiem, jak jest często brudzone :( do tego będzie ten wieszak na ścianie (foto 3) i szafka na buty z szuflada na klucze/drobiazgi.

Szafka TV - dałam do wyceny taką jak na fot 1 tylko z 2 szufladami i 1 otwartą półką na odtwarzacz. patrząc z sofy w salonie będzie się jednym rzutem oka ogarniało tę szafkę i stół w jadalni - który mamy z takimi grubymi nogami i masywnym blatem. ładnie mi się to komponuje. muszę mieć przy tv jakieś szuflady na płyty, bo nie bardzo mam inne miejsce, żeby je trzymać. to raz. a dwa, to nie przepadam za tv na ścianie i innych wiszących konstrukcjach. może jeszcze nie widziałam niczego, co by mnie odpowiednio ujęło?

Pewnie tę szafkę będziemy zamawiać na samym końcu końców, więc jeszcze chętnie pooglądam inne inspirki, jakbyście gdzieś znaleźli coś ładnego i zechcieli mi wkleić :) Bacardi - do Ciebie mówię :D

Tatarak, szukałam u Ciebie czerwonej furtki i dopiero zauważyłam, że są fotki kuchni! :)

Najpierw na pomniejszeniu myślałam, że to wizualki. Jakoś umknęło mi, kiedy przeszłaś z bakłażana na drewno :)

Kuchnia robi wrażenie. Przede wszystkim wyszła duża. Pamiętam te rzuty i wydawało się, że może być ciasno, ale jest naprawdę duża. Może to też zasługa tych szeeerokich super szuflad. Wygląda bardzo ładnie i widać (przynajmniej na fotkach) dokładność w wykonaniu. Bardzo mi się podobają równe podziały szafek na dole i te pełne drzwiczki w rzędzie pod oknem. Podobają mi się jasne fronty. Te ciemne trochę mniej.

Czy ta ścianka między wysoką zabudową a tymi szafkami w głębi już była?

Dokładnie nie widać, ale masz chyba piękny duży zlewozmywak z ładnym ociekaczem :) Bateria chyba też inna niż te, które wklejałaś. Jest bardzo fajna i pasuje do ciemnego zlewozmywaka.

Z czego masz blat? Też ładny :)

A gdzie masz w ogóle jakieś kable na lampy nad blatami ????

No i zazdroszczę Ci tego podłużnego okna...

A jakoś tak "doszliśmy" do wniosku, że bakłażan będzie zbyt obowiązujący ;) ale w którym momencie to było, to już nie pomnę. Kuchnia ma ciut ponad 10m2, więc hektary to nie są, ale faktycznie jest przestronna i bardzo wygodnie się w niej pracuje. Myślę, że zdjęcie robi wrażenie, bo meblarz ma taki wypasiony obiektyw, którym jest w stanie objąć kawał przestrzeni jednocześnie. On też wyczyścił wszystkie kable na lampy, żeby fotki ładnie wyglądały :) w realu nieco psują efekt. Szuflady po prawej stronie (tam gdzie płyta) mają po 90 cm i jestem z nich bardzo zadowolona - mają firmowe wkłady na sztućce i talerze, co jest b. wygodne. Dla zachowania spójności frontów pod oknem zrezygnowałam z szuflad po lewej stronie - mam tam nerkę w narożniku, zmywarkę i zlew - szafka pod zlewem jest szersza od 2 pozostałych, ale w sumie nie rzuca się to w oczy. Tę ściankę między ciemną/wysoką zabudową a dalszymi szafkami robił nam p. Krzysiek w lato :) Zlew mamy granitowy 1,5 komory z ociekaczem Blanco S cośtam, bateria Teka (gdzieś ją chyba wklejałam) - mimo że firmy różne, to antracyty do siebie pasują, dozownik na płyn - Franke - śmiesznie wyglądają trochę te trzy rózne napisy na baterii, dozowniku i korku automatycznym, ale oj tam ;) blat jest zwykły (tj laminowany), chyba z Krono. kolor musiałabym sprawdzać na ofercie, bo nie pamiętam. fajny, bo b. ciemny, ale nie jednolity, więc nie trzeba nad nim cały czas ze ścierką stać. Blat z boku - jak wykazało doświadczenie - jest zbędny, bo syn zajmuje zazwyczaj pół stołu w jadalni na fabrykę lego i stamtąd mamy w sumie dobrą komunikację ;) Spirea - przecież też masz takie podłużne okno :D, acha cena za tynk - 135 netto, ale była to podobno cena "niemożliwa". Ivy - pytasz o tę ciemną zabudowę? tam jest cargo 40 cm, słupek z piekarnikiem 60cm i lodówka 60 cm, wysokość ok 220 cm.

szuflady wyszły bardzo fajne. Okno mam, ale nie takie dłuuuugie :( W wizualce takie było, ale było to podrasowane. W projekcie mieliśmy na 180 cm, a do tego jeszcze wymurowali chyba za wąski otwór i mamy chyba 170cm.

Teraz Caparola można w necie dostać za 169 zł wiadro, więc trochę drożej niż miałaś. Ale może to przejściowa promocja.

Byliśmy dzisiaj w Color House. Dostałam też wzornik od Fightera z forum. Wybieramy z odcieni Graphite i kupiliśmy na próbę nr 15. Jak się okaże za ciemny, to weźmiemy Twoją 16.

Tataraczku... pięknie piszesz o swoich doświadczeniach ogródkowych:lol2:. Czy ta wieeelka kuchnia to Twoja w realu, czy na wizualkach:rolleyes:, bo jeśli w realu to szałciał normalnie i perfekcjonizm do sześcianu:yes::wiggle:. Usciski zostawiam:hug:.

Tatarak - prezentuję ten sam styl dbania o ogród :). Załamałaś mnie trochę cenami za biblioteczki. No nic u mnie to też będzie na szarym końcu potrzeb.

W mieszkaniu "na pudłach" jesteśmy wyspecjalizowani ;).

O kuchni to nie pamiętam czy pisałam, ale potwierdzam słowa Rasi jest superowa!