Tatarak 07.06.2013 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 hej chyba mniej więcej rozumiem, takie rozwiązania widziałam na tym osiedlu nowoczesnych domów, gdzie się kiedyś wybraliśmy za radą Wojgoca (chyba nawet byly fotki w dzienniku) - i też rozważamy podobny murek, żeby jakoś zaznaczyć, że tu jest teren prywatny i nie zapraszamy do zwiedzania. może powtórzymy niskie gabiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 07.06.2013 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 wysłałam na priv, będzie jaśniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.06.2013 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 dziękuję bardzo fajnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.06.2013 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 wysłałam na priv, będzie jaśniej ja też poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 07.06.2013 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 ja też poproszę czy ja tez moge nieśmiało poprosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.06.2013 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 ja mogę wrzucić swoje "inspirki", tylko uprzedzam, że fotki były robione pod innym kątem, ale widać na nich, że front/wjazd do garażu nie jest za ogrodzeniem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 22.06.2013 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 pięknie wygląda A podjazd to cywilizacja Tatarak, nawiozłaś chyba ziemi. Skąd brałaś i za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.06.2013 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 To są niestety stare zdjęcia tzn elewacja nadal wygląda pięknie, tylko słabiej ją widać zza gorczycy (poplon) i chwastów my w zasadzie tylko rozwieźliśmy swój humus, a dokupowałam jesienią jedną przyczepę ziemi, ale jest tak gliniasta, że nie polecam (jakieś 200 zł za ok 22 tony - od mojego koparkowego/transformersa, który jednak działa tylko lokalnie). właśnie dokupiłam 25 ton piasku, żeby przeorać z naszym gliniastym humusem chociaż od frontu, bo inaczej kaleką zostaną, próbując coś uprawiać. (plewiłam moje dwie rabatki i ziemia jest tak twarda, że mam na przedramionach autentyczne sińce od "walenia" motyką ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 07.07.2013 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 Tatarak, Ty masz chyba drzwi sempre? Czy w białym kolorze? Bo mi chodzi o to, czy to jest zimna biel, czy kość słoniowa? Byłam wczoraj u Ciebie na wsi, wypatrywałam z auta stodoły, ale nie wypatrzyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.07.2013 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 ja mam drzwi simple, to jest taka biała biel - nie jest specjalnie zimna, ale na pewno nie kość słoniowa. nasz domek nie stoi przy głównej ulicy, ale jak się spojrzy w odpowiednią stronę, to łatwo go zauważyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 16.07.2013 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 tatarak, co do okna to tu pokaże co z moim - nie chce w swoim dzienniku bo mam pewne podejrzenia że to uszkodzenie to niekoniecznie przypadkowe jest i nie chce dać ewent. satsfakcji sprawcy.. tak czy inaczej mamy taka dziurę - jak Bauman wróci z urlopu to moze wyceni nam wymianę tego albo powie co z tym zorbic (moze zalejemy życwicą i zapomnimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.07.2013 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 oj, dużo gorzej to wygląda niż u mnie - u nas była tylko kwestia estetyki, a tu to wygląda, że się może woda wlewać do profilu koniecznie to musicie naprawić, moim zdaniem. a sprawca pewnie jakiś "fachowiec", nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 16.07.2013 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Tak, zakładam ze mógł strzelac z jakiejs procy, wiatrówki czy czegos bo wyglada jak po kulce - moze liczył na zbicie szyby.Chyba będziemy próbowac naprawić z ubezpieczenia od wandalizmu jak się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.07.2013 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Tak, zakładam ze mógł strzelac z jakiejs procy, wiatrówki czy czegos bo wyglada jak po kulce - moze liczył na zbicie szyby. Chyba będziemy próbowac naprawić z ubezpieczenia od wandalizmu jak się uda. Mila, jeśli masz taką możliwość, to niech naprawę (jeśli tak zdecydujecie) zrobi fachowiec od producenta okien. Teoretycznie środki do zamaskowania takiego czegoś można kupić nawet w markecie i w sporym wyborze. Jednak cała trudność polega na dobraniu odpowiedniego koloru wypełniacza. Wiem coś o tym, próbowałam zalepić dziurę po sęczku w desce podłogowej. Skutek był taki, że po miesiącu mąk z dobieraniem barwy, próbami jak się zachowa po olejowaniu, wymieniłam cała dechę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mila_Wroc 19.07.2013 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Pestka, tak własnie chcemy, czekamy na fachowcó z HekaPlastu czy jak tam ten producent sie zwie.Sami nie ruszamy tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.07.2013 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Trzymam kciuki za dobre rozwiązanie problemu, Mila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.08.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Oj, widzę, że „wspaniali” fachowcy i Ciebie dopadli. To pomór jakiś obecnie. Trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie problemów. Podoba mi się pomysł ogrodzenia. Może pamiętasz, że u mnie jest plecionka z wierzby i tez tylko mają być 4 kamienne słupy przy bramie i furtce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 05.08.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Tatarak, walcz dzielnie, pomysł na ogrodzenie ok, rozumiem, że na całej długości działki miałby być ten żywopłot? A jak tam sąsiedzi? Rozjeżdżają dalej Wasz narożnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 05.08.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Ja też kombinuję jak by to zrobić,żeby było bez ogrodzenia ale i bez cudzych samochodów zawracających na naszej działce, będę podglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.08.2013 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Pestka - jak to na budowie ale Mój wziął serwisanta od drzwi w obroty, we mnie też nowe siły wstąpiły i wszystko zrobimy na cacy Moorela - na rogu mamy ustawiony słupek drewniany i granitowy kamień, więc raczej go omijają, ale przy dużych transportach grzecznie proszą, żeby może usunąć przeszkody i oczywiście ścinają narożnik. jednakowoż: do czasu Kocimięta - włąsnie mam nadzieję,że ten cel mi się uda osiągnąć. tylko chyba najpierw chcemy łóżko do sypialni, to nie wiem, czy budżet udźwignie jeszcze jesienią.... ile mam zarezerwować kasy na wyprawkę dla pierwszoklasisty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts