Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

hej :) chyba mniej więcej rozumiem, takie rozwiązania widziałam na tym osiedlu nowoczesnych domów, gdzie się kiedyś wybraliśmy za radą Wojgoca (chyba nawet byly fotki w dzienniku) - i też rozważamy podobny murek, żeby jakoś zaznaczyć, że tu jest teren prywatny i nie zapraszamy do zwiedzania. może powtórzymy niskie gabiony.

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 weeks później...

To są niestety stare zdjęcia :) tzn elewacja nadal wygląda pięknie, tylko słabiej ją widać zza gorczycy (poplon) i chwastów :D

my w zasadzie tylko rozwieźliśmy swój humus, a dokupowałam jesienią jedną przyczepę ziemi, ale jest tak gliniasta, że nie polecam (jakieś 200 zł za ok 22 tony - od mojego koparkowego/transformersa, który jednak działa tylko lokalnie). właśnie dokupiłam 25 ton piasku, żeby przeorać z naszym gliniastym humusem chociaż od frontu, bo inaczej kaleką zostaną, próbując coś uprawiać. (plewiłam moje dwie rabatki i ziemia jest tak twarda, że mam na przedramionach autentyczne sińce od "walenia" motyką :()

• 2 weeks później...

tatarak,

co do okna to tu pokaże co z moim - nie chce w swoim dzienniku bo mam pewne podejrzenia że to uszkodzenie to niekoniecznie przypadkowe jest

i nie chce dać ewent. satsfakcji sprawcy..

tak czy inaczej mamy taka dziurę - jak Bauman wróci z urlopu to moze wyceni nam wymianę tego albo powie co z tym zorbic (moze zalejemy życwicą i zapomnimy ;-)

okno.jpg

okno2.jpg

Tak, zakładam ze mógł strzelac z jakiejs procy, wiatrówki czy czegos bo wyglada jak po kulce - moze liczył na zbicie szyby.

Chyba będziemy próbowac naprawić z ubezpieczenia od wandalizmu jak się uda.

Mila, jeśli masz taką możliwość, to niech naprawę (jeśli tak zdecydujecie) zrobi fachowiec od producenta okien.

Teoretycznie środki do zamaskowania takiego czegoś można kupić nawet w markecie i w sporym wyborze. Jednak cała trudność polega na dobraniu odpowiedniego koloru wypełniacza. Wiem coś o tym, próbowałam zalepić dziurę po sęczku w desce podłogowej. Skutek był taki, że po miesiącu mąk z dobieraniem barwy, próbami jak się zachowa po olejowaniu, wymieniłam cała dechę.

• 3 weeks później...

Oj, widzę, że „wspaniali” fachowcy i Ciebie dopadli. To pomór jakiś obecnie. Trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie problemów.

Podoba mi się pomysł ogrodzenia. Może pamiętasz, że u mnie jest plecionka z wierzby :) i tez tylko mają być 4 kamienne słupy przy bramie i furtce.

Pestka - jak to na budowie ;) ale Mój wziął serwisanta od drzwi w obroty, we mnie też nowe siły wstąpiły i wszystko zrobimy na cacy :)

Moorela - na rogu mamy ustawiony słupek drewniany i granitowy kamień, więc raczej go omijają, ale przy dużych transportach grzecznie proszą, żeby może usunąć przeszkody i oczywiście ścinają narożnik. jednakowoż: do czasu :)

Kocimięta - włąsnie mam nadzieję,że ten cel mi się uda osiągnąć. tylko chyba najpierw chcemy łóżko do sypialni, to nie wiem, czy budżet udźwignie jeszcze jesienią.... ile mam zarezerwować kasy na wyprawkę dla pierwszoklasisty??