Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

Spirea, może nie taniej, ale w tej samej cenie. Między 100 a 150, w zależności od wzoru. A duoparkiet jest cieńszy, więc lepszy na podłogówkę. Pojedyncze lamelki mają wymiary 70x490mm, więc wyglądają jak normalne deski. To się tylko klei i gotowe. Podobno można cyklinować.

Np. coś takiego:

http://www.parkiet-sklep.pl/?p=productsMore&iProduct=27

Podstawowa zaleta - grubość. 11mm (płytki mają podobną), więc lepsze na podłogówkę, no i klejem można wyrównać do jednego poziomu - szczególnie istotne przy łączeniu różnych materiałów. Nie trzeba też dawać listew dylatacyjnych, tylko cienki korek w płynie, bo dylatacja jest mniejsza.

Edytowane przez Madeleine

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A zakładasz reklamowanie paneli? że co, zużyły się? ;) Dla mnie to akurat to fikcja, producent będzie dowodził, że były nadmiernie eksploatowane albo że to naturalne starzenie się materiału itd.

Swoją drogą szukając informacji nt. klejenia ich do podłoża trafiłam na oryginalny klej barlinka - gdzie jest wprost napisane, że gwarancja istnieje pod warunkiem klejenia na ichni klej.

Ja sama nie rozważam paneli, będzie duoparkiet albo coś w tym stylu, w każdym razie do klejenia. Cenowo na jedno wychodzi jak lepsze panele, a jednak co drewno, to drewno.

na forum jest masa opinii krytycznych o barlinku, więc już sobie z nim dałam spokój. niektóre panele laminowane mają gwarancję "na milion lat", że się nie porysują - ja mam przy kompie fotel na kółkach i raczej drewno nie wytrzyma bez szwanku, a te panele podobno spox - ale jak je sobie przykleję i jednak nie dadzą rady, to co? nawet dla zasady należałoby je zareklamować, jeśli jednak ulegną kółeczkom.

na forum jest masa opinii krytycznych o barlinku, więc już sobie z nim dałam spokój. niektóre panele laminowane mają gwarancję "na milion lat", że się nie porysują - ja mam przy kompie fotel na kółkach i raczej drewno nie wytrzyma bez szwanku, a te panele podobno spox - ale jak je sobie przykleję i jednak nie dadzą rady, to co? nawet dla zasady należałoby je zareklamować, jeśli jednak ulegną kółeczkom.

No to z barlinkiem to był przykład, tej konkretnej firmy nie kupię. Ale na podobnej zasadzie działają też inne panelowe.

Spotkanie - jestem za, moje dzieci chwilowo zdrowe. Tylko starszy na nartach jest i wraca dopiero w niedzielę. Możliwe więc, że będę jeszcze bez męża w weekend i tylko z jednym dzieckiem, więc luz. Albo w tygodniu, wtedy zapraszam też do siebie, dzieci zamkniemy razem w pokoju, może się nie pozabijają ;)

Spotkanie - jestem za, moje dzieci chwilowo zdrowe. Tylko starszy na nartach jest i wraca dopiero w niedzielę. Możliwe więc, że będę jeszcze bez męża w weekend i tylko z jednym dzieckiem, więc luz. Albo w tygodniu, wtedy zapraszam też do siebie, dzieci zamkniemy razem w pokoju, może się nie pozabijają ;)

W tygodniu to już nie dam rady - zapisałam się na warsztaty z decoupagu (jak to się pisze?). W ubiegłym tygodniu natomiast byłam na quilingu. Odstresowuję się przed budową :)

Ale w weekend bardzo chętnie - sb lub nd? na Bielanach?

Tatarak - ciekawa jestem Twojego kosztorysu, a później porównania po wykonaniu.

A czy sama sobie jakiś kosztorys robiłaś, żeby porównać z tym co Ci przedstawią?

Przyznam się, że na początku miałam takie myśli, aby zrobić kosztorys, ale potem jak już zaczęliśmy budowanie, to zapomnieliśmy, a jeszcze później to już szkoda nam było pieniędzy. :)

Edytowane przez Megana