Madeleine 01.03.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 (edytowane) Spirea, może nie taniej, ale w tej samej cenie. Między 100 a 150, w zależności od wzoru. A duoparkiet jest cieńszy, więc lepszy na podłogówkę. Pojedyncze lamelki mają wymiary 70x490mm, więc wyglądają jak normalne deski. To się tylko klei i gotowe. Podobno można cyklinować.Np. coś takiego:http://www.parkiet-sklep.pl/?p=productsMore&iProduct=27 Podstawowa zaleta - grubość. 11mm (płytki mają podobną), więc lepsze na podłogówkę, no i klejem można wyrównać do jednego poziomu - szczególnie istotne przy łączeniu różnych materiałów. Nie trzeba też dawać listew dylatacyjnych, tylko cienki korek w płynie, bo dylatacja jest mniejsza. Edytowane 1 Marca 2011 przez Madeleine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 01.03.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Domus jest w Opolu i Katowicach (w TWW Opex) oraz w Poznaniu (Ibero). Jestem dość często w Opolu, więc tam byłam i zamówiłam. Zdjęcia wkleję później, bo zrobiłam na dużej rozdzielczości i muszę je zmniejszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.03.2011 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 A zakładasz reklamowanie paneli? że co, zużyły się? Dla mnie to akurat to fikcja, producent będzie dowodził, że były nadmiernie eksploatowane albo że to naturalne starzenie się materiału itd. Swoją drogą szukając informacji nt. klejenia ich do podłoża trafiłam na oryginalny klej barlinka - gdzie jest wprost napisane, że gwarancja istnieje pod warunkiem klejenia na ichni klej. Ja sama nie rozważam paneli, będzie duoparkiet albo coś w tym stylu, w każdym razie do klejenia. Cenowo na jedno wychodzi jak lepsze panele, a jednak co drewno, to drewno. na forum jest masa opinii krytycznych o barlinku, więc już sobie z nim dałam spokój. niektóre panele laminowane mają gwarancję "na milion lat", że się nie porysują - ja mam przy kompie fotel na kółkach i raczej drewno nie wytrzyma bez szwanku, a te panele podobno spox - ale jak je sobie przykleję i jednak nie dadzą rady, to co? nawet dla zasady należałoby je zareklamować, jeśli jednak ulegną kółeczkom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.03.2011 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Dziewczyny, a jak tam Wasze dziecka? Zdrowe? Ponawiam propozycję weekendowego spotkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 02.03.2011 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 na forum jest masa opinii krytycznych o barlinku, więc już sobie z nim dałam spokój. niektóre panele laminowane mają gwarancję "na milion lat", że się nie porysują - ja mam przy kompie fotel na kółkach i raczej drewno nie wytrzyma bez szwanku, a te panele podobno spox - ale jak je sobie przykleję i jednak nie dadzą rady, to co? nawet dla zasady należałoby je zareklamować, jeśli jednak ulegną kółeczkom. No to z barlinkiem to był przykład, tej konkretnej firmy nie kupię. Ale na podobnej zasadzie działają też inne panelowe. Spotkanie - jestem za, moje dzieci chwilowo zdrowe. Tylko starszy na nartach jest i wraca dopiero w niedzielę. Możliwe więc, że będę jeszcze bez męża w weekend i tylko z jednym dzieckiem, więc luz. Albo w tygodniu, wtedy zapraszam też do siebie, dzieci zamkniemy razem w pokoju, może się nie pozabijają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.03.2011 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Spotkanie - jestem za, moje dzieci chwilowo zdrowe. Tylko starszy na nartach jest i wraca dopiero w niedzielę. Możliwe więc, że będę jeszcze bez męża w weekend i tylko z jednym dzieckiem, więc luz. Albo w tygodniu, wtedy zapraszam też do siebie, dzieci zamkniemy razem w pokoju, może się nie pozabijają W tygodniu to już nie dam rady - zapisałam się na warsztaty z decoupagu (jak to się pisze?). W ubiegłym tygodniu natomiast byłam na quilingu. Odstresowuję się przed budową Ale w weekend bardzo chętnie - sb lub nd? na Bielanach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 02.03.2011 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 moje częściowo chore, jak wyzdrowieje to ok, czy sb czy nd, to jeszcze napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 02.03.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Tatarak kiedy wbijasz łopatę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 03.03.2011 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Chciałabym na wiosnę A już najpóźniej jesienią. Aktualny plan minimum to stan zero w tym roku. Zobaczymy, co się z tego uda zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 03.03.2011 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Wbijaj tą łopatę jak najszybciej, bo wiosna już się zaczyna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 03.03.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Ja zawsze kółka przy fotelach wymieniam na te z gumowym bieznikiem, do powierzchni twardych. Nie niszczą podłóg drewnianych. Koszt kółka z bieżnikiem to ok 5zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 03.03.2011 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Chciałabym na wiosnę A już najpóźniej jesienią. Aktualny plan minimum to stan zero w tym roku. Zobaczymy, co się z tego uda zrobić. To duży rozrzut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 03.03.2011 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Czekam w blokach startowych na pnb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 03.03.2011 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Ja zawsze kółka przy fotelach wymieniam na te z gumowym bieznikiem, do powierzchni twardych. Nie niszczą podłóg drewnianych. Koszt kółka z bieżnikiem to ok 5zł. a ja ignorantka nie wiedziałam,że takie są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 03.03.2011 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 To duży rozrzut. Powiedz mi coś, czego nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 03.03.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Tataraku trzymając się obietnic magika co do tempa uzyskania przez niego PNB to już powinniście stać w blokach startowych:) Jaka jesień, wiosną proszę kopanie zaczynać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 04.03.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Możecie już zaczynać w poniedziałek 21-go wszak to już będzie wiosna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.03.2011 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 namawiasz mnie do wykroczenia? bez pnb mam zaczynać ale! zamówiłam zestawienie materiałowe (kosztorys) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 04.03.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Ja chciałem zacząć ale szpadla sienie da wbić. Zmarznięta ziemi jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 05.03.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 (edytowane) Tatarak - ciekawa jestem Twojego kosztorysu, a później porównania po wykonaniu. A czy sama sobie jakiś kosztorys robiłaś, żeby porównać z tym co Ci przedstawią? Przyznam się, że na początku miałam takie myśli, aby zrobić kosztorys, ale potem jak już zaczęliśmy budowanie, to zapomnieliśmy, a jeszcze później to już szkoda nam było pieniędzy. Edytowane 5 Marca 2011 przez Megana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts