Basia_KRK 25.02.2014 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Tataraku, dzisiaj na spokojnie oglądnęłam zdjęcia Twoich wnętrz! Jest naprawdę pięknie! Prawda, że ten pierwszy rok w nowym domku strasznie szybko mija? nawet nie wiadomo kiedy Zgadam się w 100% co do szarości! Pomysł z zółtym kolorem w łazience - koniecznie do sprawdzenia! Ostatnio ktoś wklejał na forum taką inspirację - zauroczyła mnie kolorystycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.02.2014 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 R&K - stan deweloperski w sześć miesięcy, ale metodami deweloperskimi? bez histeryzowania nad przerwami technologicznymi itd.? Barbara - i wd i bidet są podwieszane i na stelażach, tylko one wiszą bardzo niziutko nad podłogą, tak akurat żeby wjechać mopem viledy u mnie są stelaże grohe, a ceramika linea blue. i jedno i drugie mogę polecić Basia - dziękuję żółty mnie kusi, tylko chciałabym taki bardziej zimny cytrynowy wpadający w limonk (tak jak na TWoich inspirkach), a wszędzie widzę akcesoria wpadające bardziej w pomarańczowy. ale to kwestia czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina0316 03.03.2014 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Witam się po raz pierwszy u Was Na początek pochwalę pięęękne wnętrza... szarości, białe drzwi wewnętrzne- wspaniała baza. Mam pytanie o panele, jaka to firma, model? Bardzo mi się podobają, do siebie szukam czegoś takiego właśnie. Być może już takie pytanie padło wcześniej, ale nie jestem w stanie przewertować całego wątku, brak czasu niestety. Pozdrawiam, Ewelina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 03.03.2014 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Witaj, Ewelino panele w pokojach (sypialnia, pokój juniora) to modrzew piaskowy Egger. w realu też jest śliczny, tylko trzeba wiedzieć, że przy podłodze w takim kolorze większość "drewnianych" mebli wpada w odcień pomarańczowy i trzeba się trochę nagminastykować, żeby znaleźć odpowiednie sprzęty - też wybielano/poszarzane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina0316 03.03.2014 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź Poszukam ich w realu, na zdjęciach świetnie się prezentują. Mam nadzieję, że cena mnie nie dobije U córki i w naszej sypialni będą białe meble, więc pewnie będą pasować. Do syna i gabinetu będziemy się "gimnastykować" żeby coś pasującego dobrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina0316 03.03.2014 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Jeszcze zapytam o listwy przypodłogowe- czy to drewno? Malowane samemu czy kupione gotowe? I czym malowane?Jejku, mam nadzieję że nie jestem zbyt upierdliwa tymi pytaniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 03.03.2014 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Ewelino, pytaj, pytaj - po to jest forum Cena tych paneli była bardzo dla ludzi, bo zakładam, że u dziecka i tak się zniszczy i za 10 lat trzeba będzie wymienić, za to nie oszczędzałam na podkładzie, żeby był wyciszający i dobry do podłogówki. w razie czego polecam Witex Eco Sound Protect czy jakoś podobnie listwy są z mdf, białe, ale można je też będzie pomalować (są dwa warianty, listwy do malowania i nie do malowania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 26.03.2014 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Tataraku, pytanko, czy pamiętasz jakich farb uzywales konkretnie do wiatrołapu i na schodach??chodzi mi o odcienie szarości dzieki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 26.03.2014 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Kori - wiatrołap i ściana przy schodach są pomalowane farbą Caparol w kolorze Palazzo 15 (wyszukałam w dzienniku, aż takiej dobrej pamięci nie mam:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 26.03.2014 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 o proszę malowałeś caparolem...i jak ta farba kryje, bo też myślałam, ale jakoś nikt nią nie malował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 26.03.2014 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Kori - wiatrołap i ściana przy schodach są pomalowane farbą Caparol w kolorze Palazzo 15 (wyszukałam w dzienniku, aż takiej dobrej pamięci nie mam:)) to ja zapytam nie o kolor tylko o farbę - jestes zadowolona ?? to jakas wersja zmywalna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 26.03.2014 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Kori - tak, niemal cały dom mamy pomalowany Caparolem Indeko plus kryje bardzo dobrze (swój gabinet małowałAm osobiście i wystarczyła jedna warstwa); jest fajna, bo nie śmierdzi w trakcie i po malowaniu. Ivy17 - jest zmywalna w granicach rozsądku. To znaczy jakieś przypadkowe zabrudzenia schodzą, ale ślady upapranych brązową gliną kocich łap oraz tłustych rączek dziecięcych ... sory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 31.03.2014 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2014 bardzo ładny tarasik, gratulacje A mam pytanie, jak wykańczaliście "drzwi" pod deską tarasową? Tam jest jakiś okapnik, parapet, czy deska nachodzi bezpośrednio nad ocieplenie? Właśnie zabieramy się za montaż parapetów i nie mam pojęcia jak wykończyć w miejscu przyszłego tarasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.04.2014 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Muszę jakieś ładniejsze fotki strzelić, bo na tych, to chyba trzeba dużo dobrej woli, żeby dojrzeć urodę tarasu My mamy przy oknach tarasowych normalne parapety (z blachy, jak wszędzie), a to dlatego, że nie wiedzieliśmy, ile czasu będziemy żyć bez tarasu i chcieliśmy, żeby to jakoś wyglądało plus żeby styro był zabezpieczony. Z tego co wiem, ludzie często zostawiają goły styro (zaciągnięty klejem i siatką), bo na niego i tak przychodzi agrotkanina, a poza tym jak się da deski gęsto (kompozyt może być z odstępami na 2mm), to i tak nie widać, co jest pod spodem. Robiąc taras, zostawiliśmy te parapety (chociaż niektórzy je zrywają), jako dodatkowe wzmocnienie (bo na nich opierają się pierwsze legary) i jako zabezpieczenie styro przeciw opadom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 02.04.2014 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 dzięki za info, trochę mi rozjaśniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 03.04.2014 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Będę miała rozwiązanie jak Tatarak, mam parapet a na parapet pojda cechy tarasowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 04.04.2014 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Tatarak, no opowiadaj jak smakuje kawa na takim tarasie, coś tak zamilkła, aaa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 04.04.2014 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 No śpi na tarasie.... Czołem Tataraczku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.04.2014 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Dziewczynki... taras mnie pokonał ustawialiśmy wczoraj stół (taki piękny, idealnie w kolorze okien, wiem, wiem, wrzucę fotki, cierpliwości, chociaż po wpisie Mooreli u Spirei, to strach ) i jak podnosiliśmy pieruńsko ciężki blat, to mi dysk wyskoczył także kawa super, ale poza tym to nieciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 07.04.2014 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Po ktorym wpisie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts