Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

Co do drzwi. Pytajcie sprzedawców o zawiasy. Na ekspozycjach 99% drzwi to drzwi otwierane do wew. Dlaczego? Bo od str. zewnętrznej nie widać zawiasów i wyglądają przez to duuużo ładniej. Sprawa nie dotyczy drzwi drewnianych. Ale w pozostałych przypadkach zawiasy są po prostu paskudne.

Właśnie dlatego zdecydowaliśmy się na drewniane. Też uważam, że drzwi otwierane do środka to nieporozumienie. A te widoczne zawiasy w metalowych psują efekt.

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Spirea - wiem, że drewno, ale sensowne stalowe ciężko znaleźć :(

co do p. Jana - tak sobie myślę, że może nawet dał taką cenę, żeby mnie nie spławiać wprost, tylko zniechęcić ;) bo odległość dla jego ekipy za duża, a znowu spać w tygodniu w kilku chłopa w baraku bez warunków sanitarnych?

Havena - są śliczne, tylko ta cena... :(

Olgasieniunieczka - a widzisz, o tych zawiasach nie wiedziałam! dzięki za podpowiedź :)

Myszonik - spójrz na to tak: przy dużych ilościach płytek itp. będziesz mogła negocjować lepsze rabaty :)

Mazo - a jakiej Ty masz firmy drzwi? chyba się jedna z drewnem polubimy od nowa...

Niecałe 6... Firma AP Drzwi

http://www.design-drzwi.com/page2.html

zmienili stronę, nie ma tam moich, są podobne za 4,900.

Ładne drewniane,ale mniej nowoczesne (1,5tys tańsze) robi firma AFB Drzwi z Krakowa czy jakoś tak. W wątku o drzwiach zewnętrznych była jeszcze jedna firma robiąca podobne, już wiem - KW Format.

Niecałe 6... Firma AP Drzwi

http://www.design-drzwi.com/page2.html

zmienili stronę, nie ma tam moich, są podobne za 4,900.

Ładne drewniane,ale mniej nowoczesne (1,5tys tańsze) robi firma AFB Drzwi z Krakowa czy jakoś tak. W wątku o drzwiach zewnętrznych była jeszcze jedna firma robiąca podobne, już wiem - KW Format.

Mazo, mają na tej stronie parę fajnych wzorów. Jeździłaś do nich oglądać na miejscu w tych Kobylicach, czy jednak mają jakąś ekspozycję/dilera bliżej nas? Ile dają gwarancji?

wiecie, które mi się podobają na stronie podanej przez Mazo - w zakładce Realizacje, białe z nr L9, z taką szeroką szybką i blachą na dole.

przy okazji - takie drzwi z pochwytem (rurą zamiast klamki), to można od zewnątrz otworzyć inaczej niż przy użyciu klucza? bo mi żaden fachowiec na targach nie chciał po ludzku powiedzieć.

Nie, nie oglądałam ich wcześniej, żadnych drzwi z moich wybranych nie mogłam obejrzeć. Możesz obejrzeć je u mnie, 25 km od Poznania (od strony Wrocławia). Jedyny problem, jaki się pojawił to zwymiarowanie, poza tym terminowi. A - pochwyt się poluzował, ale to chyba nie problem.

Drzwi z pochwytem można otworzyć jedynie kluczem, ale jest coś takiego jak elektrozamek - można opuścić taką zapadkę i wtedy drzwi są tylko domknięte, można je otworzyć od zewnątrz.

Edytowane przez mazo

Zapraszam! o gwarancję muszę spytać męża, to on z nimi rozmawiał. Drzwi wewnętrzne bierzemy z Polskone (Simple), podobają mi się, a różnicę w cenie mogę przeznaczyć np. na stół z Manufaktury Drewna. Takie u nich to pewnie ze 2 tys. (mają nawet wzór podobny do Simpli:)).

Drzwi z pochwytem można otworzyć jedynie kluczem, ale jest coś takiego jak elektrozamek - można opuścić taką zapadkę i wtedy drzwi są tylko domknięte, można je otworzyć od zewnątrz.

Tak, te zapadke mozna przestawic palcem. Wole zatrzaskiwanie bez mozliwosci otwierania. Musze przyznac, ze to trzaskanie drzwiami jest denerwujace na dluzsza mete... Chyba jedynie dzieciaki sa szczesliwe.

a nie boicie się, że wyjdziecie wyrzucić śmieci i się zatrzaśniecie na zewnątrz na parę godzin? ja nie mam nawyku noszenia kluczy przy sobie i się boję.

Mazo - dziękuję za zaproszenie :) miałam jednak na myśli, że będziemy jechać na południe i może zajedziemy do firmy - przepraszam za brak precyzji :) w stronę Poznania nijak nam nie po drodze niestety :(

a nie boicie się, że wyjdziecie wyrzucić śmieci i się zatrzaśniecie na zewnątrz na parę godzin? ja nie mam nawyku noszenia kluczy przy sobie i się boję.

Mazo - dziękuję za zaproszenie :) miałam jednak na myśli, że będziemy jechać na południe i może zajedziemy do firmy - przepraszam za brak precyzji :) w stronę Poznania nijak nam nie po drodze niestety :(

Szkoda:( Ucieszyłam się, że będę miała pierwsze forumowe odwiedziny...

ps. urwał nam się pochwyt, ale nie winię tu producenta, po prostu poluzowała się śrubka i za późno ktoś nam powiedział, gdzie się ją przykręca - śruba się złamała.