Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tataraku

ja nie chcę krakać, ale pilnuj tego Magika na każdym kroku. Pilnuj czy w ogóle ten wniosek o pnb złożył, bo już słyszałam opowieści o takich "pełnomocnikach", którzy klientom ściemniali, że wszystko załatwione tylko czekać, a w rzeczywistości papiery kisili u siebie i ie zrobili nic...

Skoro macie sprawę na ostrzu noża z tym planem to chyba lepiej osobiście trzymać rękę na pulsie niż zaufać bezgranicznie jak widać nieco na wyrost gadającemu Magikowi...

Tataraku, podpisuję się pod powyższymi wpisami. MPZP wchodzi w życie 14 dni od dnia ogłoszenia w dzienniku. Wejdź tutaj http://edzienniki.duw.pl/duw/Search.aspx i sprawdź czy jest ogłoszony Wasz plan. Szczegóły na priv Edytowane przez Spirea

Miałam pracowity poranek, już mi ucho od tych telefonów spuchło...

Do rzeczy: wniosek zostanie złożony jutro, bo brakuje na nim jeszcze jednej ważnej pieczątki. nowy mpzp nie ukazał się jeszcze w dzienniku, a według gminy wejdzie w życie 30 dni po dacie publikacji. Spirea, na bank 14? Normalnie kocham kompetencje naszych urzędników :( wierzcie mi, że rozważam rozstanie z Magikiem, ale mam ważne powody, by dać mu jeszcze szansę.

Popchnęłam - z pomocą Magika właśnie - sprawę prądu budowlanego. Zobaczymy, czy skutecznie. Jak będę wiedzieć, to się pochwalę.

Na koniec uchwyciłam pewnego nieuchwytnego mecenasa i - już zupełnie bez związku, ale to też wielki sukces - zarejestrowałam dziecko na usg nerek do pani profesor. uffff... powinnam się wódki napić, ale jeszcze nie ma 13 ;)

Tataraku, podpisuję się pod powyższymi wpisami. MPZP wchodzi w życie 14 dni od dnia ogłoszenia w dzienniku. Wejdź tutaj http://edzienniki.duw.pl/duw/Search.aspx i sprawdź czy jest ogłoszony Wasz plan. Szczegóły na priv

prostuję:

ustawa o planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym

Art. 29. 1. Uchwała rady gminy w sprawie uchwalenia planu miejscowego obowiązuje od dnia wejścia w życie w niej określonego, jednak nie wcześniej niż po upływie 30 dni od dnia ogłoszenia w dzienniku urzędowym województwa.

teraz patrzę - zainspirowana Twoim wpisem - w umowę, i jej przedmiotem jest "przyłączenie obiektu: projektowany, jednorodzinny budynek mieszkalny w zabudowie wolnostojącej..." - czyli na prąd budowlany powinnam złożyć jeszcze jeden osobny wniosek? noszkurczątko, bo mnie zaraz krew zaleje :( Ktoś z Was mi to może łopatologicznie wyjaśnić? Już się tam teraz pewnie do nikogo nie dodzwonię w tej energetyce, a nie wiem, czy mnie do jutra apopleksja nie trafi :bash: Edytowane przez Tatarak

u mnie jest linia nn w ziemi podobno, na słupach tylko oświetlenie, to jak mają zrobić napowietrzne przyłącze? myślałam, że to można zrobić tak, że energetyka stawia tę swoją szafkę z licznikiem, a mój elektryk do tego podłącza na czas budowy erbetkę, a jak stanie dom, to układa sie kabel do domu i podłącza normalnie rozdzielnicę (tę domową szafkę z bezpiecznikami) zamiast erbetki. :(