Havena 28.04.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Az tak zle nie jest, lubi inne dzieci. Tylko nie chce sie podporzadkowac w grupie i panie narzekaja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.04.2011 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 e, to luz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 03.05.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Tataraku ja nie chcę krakać, ale pilnuj tego Magika na każdym kroku. Pilnuj czy w ogóle ten wniosek o pnb złożył, bo już słyszałam opowieści o takich "pełnomocnikach", którzy klientom ściemniali, że wszystko załatwione tylko czekać, a w rzeczywistości papiery kisili u siebie i ie zrobili nic... Skoro macie sprawę na ostrzu noża z tym planem to chyba lepiej osobiście trzymać rękę na pulsie niż zaufać bezgranicznie jak widać nieco na wyrost gadającemu Magikowi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 03.05.2011 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Ja tylko mogę się podpisać pod tym co myszonik napisała. Na Waszym miejscu wziąłbym wszystkie papiery i jechał samemu złożyć wniosek o PnB. My składaliśmy samemu i żyjemy, więc to najlepszy dowód na to że się da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 03.05.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Tatark, jeśli mogę wyrazić swoje zdanie, to zmieniłabym Magika Jak on na samym początku tak się interesuje, obiecuje i nie dotrzymuje słowa to lepiej już nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 03.05.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 (edytowane) Tataraku, podpisuję się pod powyższymi wpisami. MPZP wchodzi w życie 14 dni od dnia ogłoszenia w dzienniku. Wejdź tutaj http://edzienniki.duw.pl/duw/Search.aspx i sprawdź czy jest ogłoszony Wasz plan. Szczegóły na priv Edytowane 3 Maja 2011 przez Spirea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 04.05.2011 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 i jak, zadzwoniłaś sprawdzić, co i jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.05.2011 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Miałam pracowity poranek, już mi ucho od tych telefonów spuchło... Do rzeczy: wniosek zostanie złożony jutro, bo brakuje na nim jeszcze jednej ważnej pieczątki. nowy mpzp nie ukazał się jeszcze w dzienniku, a według gminy wejdzie w życie 30 dni po dacie publikacji. Spirea, na bank 14? Normalnie kocham kompetencje naszych urzędników wierzcie mi, że rozważam rozstanie z Magikiem, ale mam ważne powody, by dać mu jeszcze szansę. Popchnęłam - z pomocą Magika właśnie - sprawę prądu budowlanego. Zobaczymy, czy skutecznie. Jak będę wiedzieć, to się pochwalę. Na koniec uchwyciłam pewnego nieuchwytnego mecenasa i - już zupełnie bez związku, ale to też wielki sukces - zarejestrowałam dziecko na usg nerek do pani profesor. uffff... powinnam się wódki napić, ale jeszcze nie ma 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.05.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Tataraku, podpisuję się pod powyższymi wpisami. MPZP wchodzi w życie 14 dni od dnia ogłoszenia w dzienniku. Wejdź tutaj http://edzienniki.duw.pl/duw/Search.aspx i sprawdź czy jest ogłoszony Wasz plan. Szczegóły na priv prostuję: ustawa o planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym Art. 29. 1. Uchwała rady gminy w sprawie uchwalenia planu miejscowego obowiązuje od dnia wejścia w życie w niej określonego, jednak nie wcześniej niż po upływie 30 dni od dnia ogłoszenia w dzienniku urzędowym województwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.05.2011 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 A ja zwracam honor urzędnikom i tym bardziej się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 04.05.2011 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 No to chociaż jedno uff A co w prądzie budowlanym do popychania jest? składasz wniosek o przyłącze, 2 tygodnie max na warunki, podłączasz od razu (nie czekasz jak my na ostatnią chwilę), przychodzą, odbierają i finito. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.05.2011 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 (edytowane) teraz patrzę - zainspirowana Twoim wpisem - w umowę, i jej przedmiotem jest "przyłączenie obiektu: projektowany, jednorodzinny budynek mieszkalny w zabudowie wolnostojącej..." - czyli na prąd budowlany powinnam złożyć jeszcze jeden osobny wniosek? noszkurczątko, bo mnie zaraz krew zaleje Ktoś z Was mi to może łopatologicznie wyjaśnić? Już się tam teraz pewnie do nikogo nie dodzwonię w tej energetyce, a nie wiem, czy mnie do jutra apopleksja nie trafi Edytowane 4 Maja 2011 przez Tatarak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.05.2011 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Madeleine, a ile płaciłaś za to przyłącze budowlane? bo coś mi wyskoczyło w googlu, że jak się robi budowlane a potem do domu, to się de facto płaci dwa razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 04.05.2011 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Płaci, ale ja nie mam wyjścia, bo nie mam wykonanej linii energetycznej. U mnie do zrobienia jest jakieś 200m linii, więc sporo. A można w ogóle budować się na prądzie docelowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.05.2011 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 (edytowane) Na boga, nie pisz takich rzeczy na forum prąd budowlany to coś innego niż normalny do domu Edytowane 4 Maja 2011 przez Spirea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 04.05.2011 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Spirea zajrzyj do mnie do dziennika. może coś mądrego mi doradzisz z sąsiadami. do jutra muszę napisać formalne odwołanie, bez tego ani rusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.05.2011 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Na boga, nie pisz takich rzeczy na forum prąd budowlany to coś innego niż normalny do domu racja, wyedytowałam, jeśli mozesz zrób to samo. ale: prąd budowlany to przecież w zasadzie inna taryfa, czym jeszcze się różni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 04.05.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Z reguły do prądu budowlanego stawia się tymczasowe przyłącze na linii napowietrznej. Jeśli chodzi o sam prąd, to faktycznie parametry techniczne ma takie same (podobne), tylko taryfa inna Ogólnie - prąd budowlany jest o ile pamiętam tak ze 3 razy droższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.05.2011 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 u mnie jest linia nn w ziemi podobno, na słupach tylko oświetlenie, to jak mają zrobić napowietrzne przyłącze? myślałam, że to można zrobić tak, że energetyka stawia tę swoją szafkę z licznikiem, a mój elektryk do tego podłącza na czas budowy erbetkę, a jak stanie dom, to układa sie kabel do domu i podłącza normalnie rozdzielnicę (tę domową szafkę z bezpiecznikami) zamiast erbetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.05.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 u mnie było tak jak napisałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts