Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ile kosztuje ta czarna Nibra? Bo cena jest oczywiście uzależniona od koloru (nasza chyba była najdroższa z kolorów).

I jeszcze jedna uwaga praktyczna, dotycząca wszelkich dachówek ceramicznych.

Radzę zamawiać pewną nadwyżkę na wszelki wypadek - jeśli czegoś zabraknie lub coś się zniszczy, istnieje całkiem spora szansa że dachówki z kolejnej dostawy będą miały inny odcień i na dachu będzie widać różnicę...

A ile kosztuje ta czarna Nibra? Bo cena jest oczywiście uzależniona od koloru (nasza chyba była najdroższa z kolorów).
Wasza chyba najdroższa. Generalnie nelskamp wyszedł trzeci od dołu z cenami (sporo tańszy jest euronit kapstadt, tegalit wyszedł symbolicznie taniej, właściwie na jedno).

potwierdzam, bo oglądałam właśnie te Twoje palety :) mam nadzieję, że nam się uda zamówić z odpowiednim wyprzedzeniem.

btw nadal jestem lekko oszołomiona wczorajszym niespodziewanym spotkaniem :) tzn. nie mam w zwyczaju zaczepiać obcych ludzi i pytać, czy są tym, kim mi się wydaje :D

ja też :D Zwłaszcza, że kompletnie sobie inaczej Ciebie wyobrażałam. Koniecznie z ciemnymi włosami ;) Ale było mi bardzo miło. Ja zazwyczaj, jeśli a) zauważę kogoś b) rozpoznam (co nie jest oczywiste, bo normalnie bujam w obłokach), to i tak głupio mi podejść i zareagować, więc tym bardziej się cieszę, że się poznałyśmy :)

Co do cen - wiem, że teraz Samir nawiązał bezpośrednią współpracę z Nelskampem. Dla mnie było to za późno, ale może akurat będziesz miała kolejny punkt do porównania cen.

o, takie odpowiedzi lubię, to mogę nie wertować katalogu veluksa dziś wieczorem?! super :)

Nie wiem dlaczego? Ja mam veluxa, klapowo-obrotowe z klamką na dole, szczelne, super ciepłe i jeszcze szare dokładnie w kolorze dachówki...:rolleyes:

Madeleine - te ciemne włosy, co je powinnam mieć, niezmiernie mnie intrygują ;)

Samira zagadnę - szczególnie, że jeden jego pracownik mnie ostatnio nagabywał telefonicznie, czy chcę kupić jakieś materiały. wysłałam zestawienie, ale nie odpisuje łoś. "klątwa Tataraka" do mnie wróciła :(

Rasia - łykend już przepadł :( ale dziś będzie piękny wieczór na studiowanie veluxów ;) pamiętasz może typ tego swojego okna?

Rasia - łykend już przepadł :( ale dziś będzie piękny wieczór na studiowanie veluxów ;) pamiętasz może typ tego swojego okna?

Ja mam GPL...

Jest tylko jedno okna Veluxa z dolnym otwieraniem - WZL-B.

Dlatego pisałem że lepiej zerknąć na Roto/Fakro które mają jednak większy wybór.

...chyba ktoś Cię wprowadził w błąd Saliku...

Miało być GZL-B, a nie WZL-B :)

Co do GPL, to faktycznie - mają też model z podwójnym otwieraniem i nawet sobie przypomniałem czemu o nich w ogóle zapomniałem.

Są tylko w drewnie i otwierają się jak klapa w bagażniku (tzn. nie mają osi otwierania w połowie okna, czy gdzie tam).

No i kiedyś kosztowały więcej niż Roto/Fakro z dolnym otwieraniem.

Ale fakt że istnieją, więc przepraszam za wprowadzenie w błąd i dziękuję rasiu za sprostowanie :)

normalnie przestudiuję ten katalog, to jutro złożę raport w sprawie liczby modeli veluksa z otwieraniem u dołu, ale coś mi kołacze, że pan z hurtowni jakby napomykał, że raczej uchwyt na górze są przeważnie, bo takie megawygodne - jak mamy okno o dł. 140 cm, przy ścianie kol. 110 cm i długości dachówki 50 cm, to nawet biorąc pod uwagę skos, chyba bym musiała mieć stołeczek, żeby do niego sięgać.

Madeleine - te ciemne włosy, co je powinnam mieć, niezmiernie mnie intrygują ;)

Samira zagadnę - szczególnie, że jeden jego pracownik mnie ostatnio nagabywał telefonicznie, czy chcę kupić jakieś materiały. wysłałam zestawienie, ale nie odpisuje łoś. "klątwa Tataraka" do mnie wróciła :(

To pewnie przez ten mroczny awatar ;)

A z pracownikiem ciekawe, czyżby Adam? też jest fajny, normalnie dream team. Może i gdzieś jest równie tanio, ale oni są tak zabawni, że nie ma szans, abym ich zdradziła.

Wiesz, do czasu rozpoczęcia budowy też byłam fanką korespondencji mailowej. I w sumie nadal jestem, ale jakoś tak się składa, że w 95% składam zamówienia przez telefon - bo po prostu dzwonię z miasta/ budowy/ samochodu/ whatever. I na tym polu jest ok.

Inna sprawa to terminowość dostaw - i na to akurat zwracałabym większą uwagę niż na odpowiadanie na maile. Generalnie wszyscy kręcą w tej branży, nikt nie jest super. Więc z Samirem akurat jest tak, że jak mi na czymś zależy, to wiszę na telefonie i dzwonię niemalże co pół godziny, gdzie jest dostawa. Co wkurza i mnie, i jego, w końcu przestaje odbierać telefon, no ale jak się do nich pojedzie - to cała złość mija. Poza tym oni są jakieś 5 minut od budowy, co ma kolosalne znaczenie, kiedy braknie cementu.

I dlatego na Twoim miejscu wybrałabym raczej Manex, jest bliżej Ciebie i pod tym względem lepszy.

A z pozwoleniem - super :D

Tatarak, super z pozwoleniem :)

co do okien dachowych - z tego, co piszesz to faktycznie powinnaś brać z otwieraniem dolnym - czyli Veluxy - albo najprostszy model i te sprzedawcy w większości odradzają, z użytkownikami różnie, albo te wspomniane przez Rasię, ale one są dość drogie. Ja polecam Roto Designo obrotowe R4. Klamka na dole i fabrycznie bez nawiewników. W Fakro musisz dopłacić jak chcesz bez nawiewnika. Chyba pisała o tym kiedyś w dzienniku Kasjot. Jeśli masz kasę to możesz wziąć Fakro FTT Thermo - te są już bez nawiewnika, mocno energoszczędne.