Tatarak 08.06.2011 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Dzięki kto buduje, ten wie, jaka jestem szczęśliwa - więc Wy wiecie w przyszłym tygodniu humus i geodeta. Ten humus już się chyba liczy jak symboliczne wbicie szpadla? Salik, Beta - jak u Was było z tymi ławicami przeklętymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 08.06.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Humus się liczy - u nas ławice (nawet nie wiedziałem że to się tak nazywa) robiła ekipa murarska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 08.06.2011 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Zazdroszczę i oczywiście GRATULUJĘ . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.06.2011 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Dzięki ADK - Wam też się w końcu uda Salik - do wyceny murarzom dawałam taki spis zadań od Magika, gdzie stoi: "utrwalenie wytyczenia budynku w terenie/ławy drutowe" - no to chyba ławice też? te ławy drutowe to są druty przypięte do ławic, jeśli dobrze rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 08.06.2011 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 GRATULACJE U mnie ławice wbijał geodeta z pomocnikiem, trochę też wykonawca - bo ekipy nie było jeszcze. Geocad.pl - polecam. W ogóle robił mi jeszcze mapki wcześniej, więc dostałam rabat przy wytyczaniu budynku. Powołaj się na mnie i wywrzyj urok osobisty na panów, wydają się być do tego skłonni (a i jeszcze nie miałam im kasy zapłacić i robiłam przelew). Generalnie to jest ciężka praca fizyczna - wielki młot i lecisz. Jak dla mnie u Ciebie jest 12 osi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 08.06.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 GRATULUJĘ!! u mnie również geogeta z pomocnikiem około 500zł liczyli z całość jakby co mam do nich namiar:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 08.06.2011 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Tataraku, gratulacje! Wiem co to znaczy czekać na PnB. My czekaliśmy na swoje od 2007 do połowy 2010 roku! Dlatego zawsze wszystkim mówię (i tym co czekają kilka dni) - cieszcie się, jakby to był wasz najwiekszy skarb! Ciesz się zatem! Świętuj i opij to należycie A teraz czekamy na relacje z budowy Będę kibicować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 08.06.2011 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 GRATULACJE!!! ... i do dzieła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.06.2011 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 GRATULUJĘ!! u mnie również geogeta z pomocnikiem około 500zł liczyli z całość jakby co mam do nich namiar:) Kaśka, to daj mi namiary proszę na tego geodetę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.06.2011 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 A poza tym to oczywiście dziekuję Wam wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.06.2011 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Generalnie to jest ciężka praca fizyczna - wielki młot i lecisz. Jak dla mnie u Ciebie jest 12 osi. krajst! 1200 zeta? ile płaciłaś temu swojemu geodecie, pamiętasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 08.06.2011 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 no Tatarak..... do boju GRATULACJE ! u nas ławice robił geodeta. Płacilismy ok. 400-500 zł, ale u nas były cztery rogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.06.2011 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Dziękuję! Zastanawialiśmy się, czy jednak zostać przy Magiku i małżonek stwierdził, że intuicja mu podpowiada, żeby się go trzymać. I chyba miała rację. Wczoraj wymienialiśmy się z Magikiem dokumentami, atmosfera była - oczywiście - podniosła i radosna , ale pogadaliśmy wreszcie konkretnie o izolacjach, dachach itp itd. Myślę, że dla niego te moje nalegania o ustalanie wszystkiego z dużym wyprzedzeniem są przesadzone - ale wiadomo, on na tym zęby zjadł, a ja chcę mieć dom "doskonały". Anyway, dziś wyszedł kłopot z tym geodetą. W desperacji zadzwoniłam do Magika i natychmiast powiedział, żeby nie brać nikogo, kto liczy osie i narożniki, ale polecił własnego, bardzo przystępnego cenowo, zaznaczając, ile ma prawo zażądać za nasz domek. Jeszcze wykorzystam podane przez Was namiary (dziękuję!!!!), żeby to sprawdzić i może znajdę kogoś tańszego, aczkolwiek dostrzegam sens w korzystaniu z "sieci" Magika w tym przypadku. Ogólnie to miałam dziś morderczy dzień... ale cieszę się, jak dziecko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.06.2011 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Dziewczyny i Chłopaki, a pamiętaci, ile płaciliście za zdjęcie humusu ze składowaniem na pryzmie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 08.06.2011 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Humus uwielbiam. Jesc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 08.06.2011 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Humus uwielbiam. Jesc. A ja hummus Tatarak, musiałabym sprawdzić w naszym ogólnym kosztorysie, bo od początku do ssz robiła to jedna firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 08.06.2011 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Dziewczyny i Chłopaki, a pamiętaci, ile płaciliście za zdjęcie humusu ze składowaniem na pryzmie? Czas pracy koparki, czyli jakąś stówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 08.06.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Tatarak, podawałam Ci namiary na naszego geodetę , też jest dobry i wtedy cenowo był w porządku.Jak chcesz to spróbujhttp://www.goldenline.pl/marian-szurkowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 08.06.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Czas pracy koparki, czyli jakąś stówkę. jak wyżej, z tym, że stawka ciut niższa, za to robił 10h... No ale u nas fundamenty rozłożyste, u Was pójdzie sprawniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 08.06.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Nasz koparkowy bierze 100 zl za godzinę, ale uczciwie pracuje i porządny człowiek. Kopie u nas od początku budowy, przerzucał ziemię ( jednego pogoniliśmy wcześniej ). U sąsiada ( ten co go pogoniliśmy) robił po to, żeby zarobić, to co kopał , to było cały dzień, to nasz wciągu 4 godzin zrobił. Właśnie wczoraj z nim umówiliśmy się na sobotę na robienie drogi ( wykorytowanie, załatwia piasek, kliniec i to wszystko od razu rozrzuci ) Mogę go polecić, ale Ty to chyba daleko od nas mieszkasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts