Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

GRATULACJE :wave:

U mnie ławice wbijał geodeta z pomocnikiem, trochę też wykonawca - bo ekipy nie było jeszcze. Geocad.pl - polecam. W ogóle robił mi jeszcze mapki wcześniej, więc dostałam rabat przy wytyczaniu budynku. Powołaj się na mnie i wywrzyj urok osobisty na panów, wydają się być do tego skłonni ;) (a i jeszcze nie miałam im kasy zapłacić i robiłam przelew).

Generalnie to jest ciężka praca fizyczna - wielki młot i lecisz. Jak dla mnie u Ciebie jest 12 osi.

Tataraku, gratulacje!

Wiem co to znaczy czekać na PnB.

My czekaliśmy na swoje od 2007 do połowy 2010 roku! Dlatego zawsze wszystkim mówię (i tym co czekają kilka dni) - cieszcie się, jakby to był wasz najwiekszy skarb!

Ciesz się zatem! Świętuj i opij to należycie :p

A teraz czekamy na relacje z budowy

Będę kibicować

Dziękuję!

Zastanawialiśmy się, czy jednak zostać przy Magiku i małżonek stwierdził, że intuicja mu podpowiada, żeby się go trzymać. I chyba miała rację.

Wczoraj wymienialiśmy się z Magikiem dokumentami, atmosfera była - oczywiście - podniosła i radosna ;), ale pogadaliśmy wreszcie konkretnie o izolacjach, dachach itp itd. Myślę, że dla niego te moje nalegania o ustalanie wszystkiego z dużym wyprzedzeniem są przesadzone - ale wiadomo, on na tym zęby zjadł, a ja chcę mieć dom "doskonały".

Anyway, dziś wyszedł kłopot z tym geodetą. W desperacji zadzwoniłam do Magika i natychmiast powiedział, żeby nie brać nikogo, kto liczy osie i narożniki, ale polecił własnego, bardzo przystępnego cenowo, zaznaczając, ile ma prawo zażądać za nasz domek. Jeszcze wykorzystam podane przez Was namiary (dziękuję!!!!), żeby to sprawdzić i może znajdę kogoś tańszego, aczkolwiek dostrzegam sens w korzystaniu z "sieci" Magika w tym przypadku.

Ogólnie to miałam dziś morderczy dzień... ale cieszę się, jak dziecko :)

Nasz koparkowy bierze 100 zl za godzinę, ale uczciwie pracuje i porządny człowiek.

Kopie u nas od początku budowy, przerzucał ziemię ( jednego pogoniliśmy wcześniej ).

U sąsiada ( ten co go pogoniliśmy) robił po to, żeby zarobić, to co kopał , to było cały dzień, to nasz wciągu 4 godzin zrobił.

Właśnie wczoraj z nim umówiliśmy się na sobotę na robienie drogi

( wykorytowanie, załatwia piasek, kliniec i to wszystko od razu rozrzuci )

Mogę go polecić, ale Ty to chyba daleko od nas mieszkasz :)