Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A odkryłeś, skąd tę wiedzę czerpać? bo producenci materiałów też uprawiają marketingową magię, kb nie zna wszystkich systemów świata, wyczerpującej literatury fachowej jeszcze nie znalazłam. a jak tak lubię wiedzieć. ech...

Ty masz wystarczającą wiedze do budowania i nie kupowania "kitów marketingowych".

Twój problem polega na tym, że chcesz wybudować dom doskonały a to jest niemozliwe - musisz pójść na kompromis.

A odkryłeś, skąd tę wiedzę czerpać? bo producenci materiałów też uprawiają marketingową magię, kb nie zna wszystkich systemów świata, wyczerpującej literatury fachowej jeszcze nie znalazłam. a jak tak lubię wiedzieć. ech...

Na ile się da wiedzę trzeba posiąść, sprawdzić co nieco. Ale w trakcie prac i po nich i tak wyniknie, że coś tam niedopatrzone czy źle zrobione, czasem coś trzeba szybko kupić. Mąż mi powtarza, że nie potrzebujemy budować domu idealnego :D. I ma rację, tylko ta chęć dopilnowania szczegółów... :D.

Mój mąż mówi, że mam przemożną potrzebę kontrolowania wszystkiego... ona bardzo męcząca jest. niestety okazuje się, że to czego nie kontroluję, cierpi wskutek mojego zaniedbania :( vide: dziennik :(

jesli masz przemozna potrzebe kontrolowania wszystkiego, to nie może byc sytuacji, ze cos cierpi z powodu braku kontroli;).

Albo kontrolujesz wszystko, albo nie. A jak nie to uszczelnij system kontroli, bo na zmiane charakteru raczej nie ma na co liczyć.:)

mam przy tym zk jakieś drzwiczki, za którymi jest szafka przyłączeniowa czy jak ją tam zwał i w niej miejsce na licznik, wczoraj mi były właściciel przyniósł kwity, jak robił te skrzynki. bosz, jak mnie zaćmiło, że ja się zdałam na Magika w sprawie tego prądu :( chyba mnie bóg elektryczności* pokarał za to, że w niego nie wierzę :(

*gdyby na świecie Dysku był prąd, to na pewno miałby swojego boga (patrz: Pratchett). ;)