Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja bym chciała styl nowoczesny, może nie aż "aluminium i szkło", ale jednak. Tymczasem małżonek - pełna klasyka plus warkocze czosnku

dobre sobie u nas tak samo :) tyle że przy kaflach ja rustykalnie ( bez czosnku) mąż nowocześnie, poogladaliśmy te i tamte i lekko wkurzeni wróciliśmy do domu bez kafil, a czas goni i trzeba będzie kupić jakieś kompromiski

dobre sobie u nas tak samo :) tyle że przy kaflach ja rustykalnie ( bez czosnku) mąż nowocześnie, poogladaliśmy te i tamte i lekko wkurzeni wróciliśmy do domu bez kafil, a czas goni i trzeba będzie kupić jakieś kompromiski

Mało tego, ja się już zaczęłam łamać na ten styl klasyczny, ale kazałam Mojemu przejrzeć cały katalog i wskazać coś konkretnego. Więc on wtedy doszedł do wniosku, że nowoczesne są najładniejsze... pod warunkiem, że podłoga jest czarna. Ha! po moim trupie! mamy teraz na kawałkach podłogi naprawdę ciemne brązowe kafle 60x60cm. Wyglądają pięknie... przez dwie godziny po umyciu :( A mnie szkoda życia na bezustanną jazdę na mopie. Więc podłogi jasne i niejednolite.

"Trzeba będzie kupić jakieś kompromiski" nadaje się na motto Inwestora, nie uważacie? :)

"temi rencami" robione :)

ale właśnie się zastanawiam, czy je przenosić do Nowego Domu. trochę mi sie opatrzyły... no nie wiem.... ;/

To może do nowego domu zrobisz nowe??

U mnie na szczęście małżonek orzekł, że do kuchni się nie wtrąca, nie wiem czy wytrzyma w tym postanowieniu, a w szczególności czy nie będzie się również wtrącał do kosztów:)

P.S. określenie "kompromiski" bardzo mi się podoba:)

Witam,przeczytałam dzienniczek i trzymam kciuki za pomyślne załatwienie reszty papierkowych spraw :) widzę że masz dużo pomysłów na swój domek,teraz tylko trzeba wszystko zebrać do kupy i coś z tego wyjdzie. Nawet mój domek spełnia dwa z Twoich kryteriów może i spełnia więcej ale te dwa są widoczne gołym okiem hehe a mianowicie nad wyjściem z salonu do ogrodu mamy zadaszenie i przed domem też mamy zacień o którym pisałaś.

Tak wygląda nasz zacień

http://img188.imageshack.us/img188/402/dom50318.jpg

A tak wygląda zadaszenie nad tarasem

http://img535.imageshack.us/img535/3650/dom50319.jpg

A tak wygląda to zadaszenie nad tarasem z boku bo gdzieś przeczytałam że masz wątpliwości czy to będzie dobrze wyglądać

http://img837.imageshack.us/img837/8117/dom50327.jpg

Pozdrawiam

Hellooouu. Dawno mnie nie było, bo się urlopowałam. :)

Apropos roundapu - mój małżonek na wiosnę jak tylko chaszczory zaczęły się pojawiać opryskał działkę tymże specyfikiem. I co? I d.... Nie podziałało. Nie wiem, może coś źle zrobił? W każdym razie chaszcze i tak urosły i skończyło się na ich koszeniu i paleniu. Po czym chaszcze znowu urosły. Małżonek ponowną akcje pt. KOSZENIE odwołał, bo kosiara spalinowa teścia się zbuntowała tak totalnie. Małżonkowi ręce opadły i się zdemotywował (więc zdjęć z akcji nie ma ;) . Aż boję się wybrać na działkę teraz...

Projekt ogrodu? Ambitnie :) Ja chyba zlecę komuś...bo sama nie podołam.

A kuchnia...tez jestem za małżonkiem i warkoczami ;) Kurcze, oglądam te Twoje kafle i jestem pod wrażeniem. :)

No i trzymam kciuki za załatwienie tego kredytu!!!

Dzięki Ellik :)

Z tym roundapem to jest tak, że on sie wchłania przez liście, więc jeśli roślina nie ma ich dość dużo/dość dużych, to się nie wchłonie i nie zadziała :(

Co do kuchni też zaczynam się skłaniać ku wersji retro, chociaż nie wiem, czy z warkoczami :) - bo ma być otwarta na salon. Czy warkocze czosnku będą konweniowały w plazmą na ścianie? :rolleyes:

Bardzo mi miło, że podobają Ci się moje kafle :)

Wstępną info o kredycie mamy mieć w tym tygodniu.

A dziś byłam z Juniorem (Mój niestety nie ma teraz urlopu) i przyjaciółmi na wycieczce - Kolorowe Jeziorka i Karpacz. Zapomnieliśmy włożyć baterię do aparatu, więc zdjęcia dostaniemy od naszych miłych towarzyszy za kilka dni. Było cudnie, Synek pobił swój życiowy rekord kilometrów pokonanych w ciągu jednego dnia - w dodatku w większości pod górę :)

tatarak, wiesz...z tym pryskaniem było tak, że jakies liście już były. I o ile perz padł to pokrzywy nie. Może faktycznie za młode były i za mało liści.

Hmm..jeśli na plaźmie też powiesisz warkocz....to będzie jak ulał, hi hi.

Super taka wycieczka! Wrzuć jakieś fotki jak bedziesz mieć. Uwielbiam wszelakie góry, Karkonosze też (szkoda że mam dość daleko). Ile lat ma Twój Synek?

My za to dziś wybywamy na weekend do Ustronia. Też zamierzamy nabić trochę kilometrów po górkach!

I o ile perz padł to pokrzywy nie. Może faktycznie za młode były i za mało liści.

Ile lat ma Twój Synek?

My za to dziś wybywamy na weekend do Ustronia. Też zamierzamy nabić trochę kilometrów po górkach!

Może zaraz po opryskach spadł deszcz?

Mój Synek ma 3 lata i prawie 8 m-cy.

Bawcie się dobrze w górkach :)

Masz rację, wdech i wyluz, a ja trzymam kciuki coby nordea okazała się bardziej przyjazna klientowi:)

Co do Db to też ostatnio od znajomego męża słyszałam, że mają jakieś zupełnie niedorzeczne wymagania, zakręcają ludziom w głowach, za przeproszeniem gitarę zawracają, a potem niestety z byle głupkowatego powodu kredytu odmawiają... w sumie byłam na nich nawet nastawiona, bo od dłuższego czasu mają chyba najkorzystniejsze warunki, ale przy takich numerach to nie wiem czy chcę próbować...

Na pewno się uda kredyt Wam dostać, bo niby dlaczego nie?