Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:-P

Dzięki, dziewczyny :)

ocieplone już mamy, teraz walczymy z czasem, żeby pomimo przeciwności ze strony natury martwej zdążyć wylać chudziaka przed 1) wizytą rzeczoznawcy oraz 2) urlopem murarzy. jest ciężko, ale harmonogram Inwestorki to u nas rzecz święta ;)

Ma sie rozumiec ,ze swieta:)Na pewno sie uda w terminie.......aha i gratulacje rozpoczecia i juz prawie stanu zerooooooo!bo chyba nie gratulowalam jeszcze

zdążycie, chyba wróciła ładna pogoda.

A z rzeczoznawcą dogadaj się co do dnia, kiedy przyjedzie. Ja brałam zawsze z banku namiary, kto ma u mnie być, kontaktowałam się i umawiałam na konkretny termin. Ze dwa razy przyspieszałam wizytę, a raz przesuwałam, bo złożyłam dyspozycję wypłaty jeszcze przed montażem okien.

Magda - dzięki :)

Spireo - pogoda wróciła, ale naszemu koparkowemu/najtańszemu dostawcy piasku zepsuła się ładowarka. Ponieważ nie chcemy przepłacać, czekaliśmy 2 dni, aż naprawi sprzęt. Dziś zaczął wozić piasek i zasypywać humusem wykop, który zrobiony pod dyktando Magika wystarczyłby prawie na 2 domy :(

Co do rzeczoznawcy - zrobiłam tak, jak Ty. Jest umówiony na poniedziałek, bo zależy nam, żeby komplet dokumentów wyszedł z banku jak najwcześniej (czyli we wtorek). Aktualnie podobno termin rozpatrywania wniosków wydłużył się do 30 dni :( Poza tym w niedzielę majster chce jechać na urlop, więc w sobotę musimy skończyć zero - bez sensu, żeby zalewali chudziaka po powrocie i znowu tydzień czekali na wznowienie prac.

Spirea - Chudziak ma się lać jutro. Beton zamówiony. Raport z tygodnia zdam, jak już będzie skończone, bo na razie nie wiem, w co kończyny włożyć ;)

Wojgoc - mam wyliczone 10,5m3, betoniarnia przyjmuje zamówienia na pełne metry, to co - mam im kazać zjeść to pół metra, co zostanie? ;) lepiej mi powiedz, czy to co zostanie, mogę wylać w miejsce gdzie będzie taras - taki na słupach tylko, na tych słupach legary i deski - więc właściwie nie zaszkodzi, nie?

ADK - wbijesz i Ty, a na razie czytaj, notuj i planuj - mówię Ci, żebyś potem nad glową majstrowi nie musiała wymyślać, gdzie ma kanaliza z domy wychodzić itp. :) To chyba każdy tak ma, że jak się czeka na to rozpoczęcie budowy i czeka, to człowiek wątpi, że kiedykolwiek ruszy, a potem zzzzziuuuuuu i tylko patrzysz, jak kasa znika :)

AniaMaksKuba - miło mi. projekt: House 06 z Assa Projekt. Nie mam pojęcia, dlaczego nie widzisz zdjęć :( Inni chyba widzą?

Łosiczko - dzięki! :) żebym ja wiedziała, kogo w tym banku molestować o przyspieszenie decyzji, to już bym inwestowała w jakiś kurs molestingu, ale oczywiście wszystko tajne przez poufne :/

co to za betoniarnia?

zamawiasz w jednej na cały dom i tylko pełne m3? a co to za różnica dla betoniarni - minimalna ilośc jaka może ustawic na komputerza to 0,1m3.

gdyby tak deweloperzy mieli na każde lanie brać więcej to by pogonili taka betoniarnię.

i nie zgadzaj się na doliczanie kasy za niepełną gruszkę.

na Twoim miejscu zadzwoniłbym do betoniarni i powiedział że dostałaś atrakcyjniejszą cenę zarówno na beton jak i na pompę i albo realizują na Twoich zasadach albo dziękujesz.

nie wiem czy możesz wylac pod taras - pewnie tak

Edytowane przez wojgoc

wiesz, jaką miałam jazdę, żeby w ogóle znaleźć betoniarnię, która mi przywiezie beton w tę sobotę? - po tych deszczach wszyscy się wściekli i Sanbet - gdzie brałam wcześniej na ławy - mnie odprawił z kwitkiem, tyle mają zleceń. dwie inne też. jak w końcu znalazłam jedną, która mi dała przyzwoitą cenę i termin, to już naprawdę nie będę się handryczyć o pół metra betonu.

olałam :) są rzeczy, o ktore warto kruszyć kopie, ale trzeba mieć jakieś priorytety i się ich trzymać. nie można ZAWSZE walczyć o WSZYSTKO. amen.

Tak trzymaj !!! Mnie też trudno było to zaakceptować, ale po zaakceptowaniu tej prostej prawdy świat okazał się dużo mniej denerwujący...;)