monsanbia 28.07.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Nawiązując do zdjęć w dzienniku "mucha nie siada" Przyłączam się do nawiązania Piękniście! Pogody życzę i pozdrowienia zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.07.2011 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Dzięki, dziewczyny ocieplone już mamy, teraz walczymy z czasem, żeby pomimo przeciwności ze strony natury martwej zdążyć wylać chudziaka przed 1) wizytą rzeczoznawcy oraz 2) urlopem murarzy. jest ciężko, ale harmonogram Inwestorki to u nas rzecz święta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 28.07.2011 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Dzięki, dziewczyny ocieplone już mamy, teraz walczymy z czasem, żeby pomimo przeciwności ze strony natury martwej zdążyć wylać chudziaka przed 1) wizytą rzeczoznawcy oraz 2) urlopem murarzy. jest ciężko, ale harmonogram Inwestorki to u nas rzecz święta Ma sie rozumiec ,ze swieta:)Na pewno sie uda w terminie.......aha i gratulacje rozpoczecia i juz prawie stanu zerooooooo!bo chyba nie gratulowalam jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 28.07.2011 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 zdążycie, chyba wróciła ładna pogoda. A z rzeczoznawcą dogadaj się co do dnia, kiedy przyjedzie. Ja brałam zawsze z banku namiary, kto ma u mnie być, kontaktowałam się i umawiałam na konkretny termin. Ze dwa razy przyspieszałam wizytę, a raz przesuwałam, bo złożyłam dyspozycję wypłaty jeszcze przed montażem okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 28.07.2011 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Nawiązując do zdjęć w dzienniku "mucha nie siada" co racja to racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.07.2011 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Magda - dzięki Spireo - pogoda wróciła, ale naszemu koparkowemu/najtańszemu dostawcy piasku zepsuła się ładowarka. Ponieważ nie chcemy przepłacać, czekaliśmy 2 dni, aż naprawi sprzęt. Dziś zaczął wozić piasek i zasypywać humusem wykop, który zrobiony pod dyktando Magika wystarczyłby prawie na 2 domy Co do rzeczoznawcy - zrobiłam tak, jak Ty. Jest umówiony na poniedziałek, bo zależy nam, żeby komplet dokumentów wyszedł z banku jak najwcześniej (czyli we wtorek). Aktualnie podobno termin rozpatrywania wniosków wydłużył się do 30 dni Poza tym w niedzielę majster chce jechać na urlop, więc w sobotę musimy skończyć zero - bez sensu, żeby zalewali chudziaka po powrocie i znowu tydzień czekali na wznowienie prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 28.07.2011 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 koniecznie zalej chudziaka. Są jeszcze dwa dni. Zdążycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 28.07.2011 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 tylko jak znowu zamówią Ci więcej niz powinni to nie baw się w Matke Teresę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 28.07.2011 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 A my ciągle nie możemy wbić "pierwszej łopaty". pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaMaksKuba 28.07.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 BARDZO CIEKAWY DOMEK zdradzisz co to za projekt?? nie widzę zdjęć w twoim dzienniku, czekamy na wnętrza może będą naszą inspiracją ŚWIETNY GUST życzę powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 28.07.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Tataraku, gratuluję postępów Nie martw, się z bankami to tak zawsze pod górkę ale w końcu się wyprostuje... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 29.07.2011 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Spirea - Chudziak ma się lać jutro. Beton zamówiony. Raport z tygodnia zdam, jak już będzie skończone, bo na razie nie wiem, w co kończyny włożyć Wojgoc - mam wyliczone 10,5m3, betoniarnia przyjmuje zamówienia na pełne metry, to co - mam im kazać zjeść to pół metra, co zostanie? lepiej mi powiedz, czy to co zostanie, mogę wylać w miejsce gdzie będzie taras - taki na słupach tylko, na tych słupach legary i deski - więc właściwie nie zaszkodzi, nie? ADK - wbijesz i Ty, a na razie czytaj, notuj i planuj - mówię Ci, żebyś potem nad glową majstrowi nie musiała wymyślać, gdzie ma kanaliza z domy wychodzić itp. To chyba każdy tak ma, że jak się czeka na to rozpoczęcie budowy i czeka, to człowiek wątpi, że kiedykolwiek ruszy, a potem zzzzziuuuuuu i tylko patrzysz, jak kasa znika AniaMaksKuba - miło mi. projekt: House 06 z Assa Projekt. Nie mam pojęcia, dlaczego nie widzisz zdjęć Inni chyba widzą? Łosiczko - dzięki! żebym ja wiedziała, kogo w tym banku molestować o przyspieszenie decyzji, to już bym inwestowała w jakiś kurs molestingu, ale oczywiście wszystko tajne przez poufne :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 29.07.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 (edytowane) co to za betoniarnia?zamawiasz w jednej na cały dom i tylko pełne m3? a co to za różnica dla betoniarni - minimalna ilośc jaka może ustawic na komputerza to 0,1m3.gdyby tak deweloperzy mieli na każde lanie brać więcej to by pogonili taka betoniarnię.i nie zgadzaj się na doliczanie kasy za niepełną gruszkę. na Twoim miejscu zadzwoniłbym do betoniarni i powiedział że dostałaś atrakcyjniejszą cenę zarówno na beton jak i na pompę i albo realizują na Twoich zasadach albo dziękujesz.nie wiem czy możesz wylac pod taras - pewnie tak Edytowane 29 Lipca 2011 przez wojgoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 29.07.2011 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 wiesz, jaką miałam jazdę, żeby w ogóle znaleźć betoniarnię, która mi przywiezie beton w tę sobotę? - po tych deszczach wszyscy się wściekli i Sanbet - gdzie brałam wcześniej na ławy - mnie odprawił z kwitkiem, tyle mają zleceń. dwie inne też. jak w końcu znalazłam jedną, która mi dała przyzwoitą cenę i termin, to już naprawdę nie będę się handryczyć o pół metra betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 29.07.2011 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Tatarak, masz rację, lepiej nieco drożej ale do przodu...Pozdrawiam Oś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 29.07.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Tatarak, olej te pół metra, serio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 29.07.2011 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 olałam są rzeczy, o ktore warto kruszyć kopie, ale trzeba mieć jakieś priorytety i się ich trzymać. nie można ZAWSZE walczyć o WSZYSTKO. amen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 01.08.2011 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Uffff, daliście radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 01.08.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Dzisiejsze odcinki trzymały w napięciu No i to by było na tyle w kwestii: "co zrobić z nadmiarowym metrem sześciennym betonu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 01.08.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 olałam są rzeczy, o ktore warto kruszyć kopie, ale trzeba mieć jakieś priorytety i się ich trzymać. nie można ZAWSZE walczyć o WSZYSTKO. amen. Tak trzymaj !!! Mnie też trudno było to zaakceptować, ale po zaakceptowaniu tej prostej prawdy świat okazał się dużo mniej denerwujący... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts