Tatarak 03.08.2011 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 mam nadzieję, że przez najbliższe 3 tygodnie sytuacja z frankiem się trochę uspokoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 04.08.2011 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Bardzo podoba się mi ten daszek z czeskiej stodoły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.08.2011 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 A te nadwejściowe? na grupie mnie jeden straszy, że na takich płaskich przezroczystych to się zbiera brud itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.08.2011 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 W sumie nad tarasem to wolelibyśmy taki, który daje prawdziwy cień, bo to będzie od południa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 04.08.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 no i właśnie dlatego zrezygnowałam z poliwęglanu nad tarasem. Bo jednak taki nie daje prawdziwego cienia. Też sądzę, że brud będzie mocno widoczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.08.2011 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 i co, idziesz w tytan-cynk, blachę powlekaną czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.08.2011 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 przy okazji, pan Marcin mówi, że ta papa sbs wierzchniego krycia na będzie śmierdzieć. na 100 %. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.08.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 najwiecej cienia daje markiza rozsuwana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 04.08.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Ja mam na wykuszach icopal, a na tym blachę Ruuki Pural Mat. (imituje taką na rąbek). I na tarasie będzie blacha, a pod nią nadbitka. I rynna oczywiście. Konstrukcję już widziałaś, stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.08.2011 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 nad tarasem to będziemy mieć zadaszenie pokryte prawdopodobnie blachą na rąbek (imitacją znaczy). a tak sobie myślę, jakby nad wejsciem zrobić taką konstrukcję jak z tymi daszkami z poliwęglanu, ale nakryć też taką blachą? od spodu do jakoś ładnie wykończyć i już? hm? Madeleine - jak Ci dekarze mocowali tę konstrukcję tarasu do elewacji? bo ja mam w projekcie mocowanie jakimiś kosztownymi śrubami, czy czymś. że Magik się złapał za głowę. o mam: metalowy łącznik ciesielski Simpson Stron +Tie 51*164. A ten dach tarasu podparty na dwóch słupach stalowych o przekroju prostokątnym 120/120/5,6 i w środku tego słupa jest rygiel stalowy 120/120/5,6 - nie umiem sobie tego rygla zwizualizować. co to może być? w sobotę mamy się spotkać z Magikiem w celu omówienia szczegółów technicznych następnego etapu. mam tyle pytań, że chyba zabiorę dla wszystkich kanapki na budowę :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 04.08.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 winklami, inaczej mówiąc zwykłymi kątownikami Potrafię o nich powiedzieć tyle, że strasznie ciężkie były, bo je sama przywoziłam. Brałam trzy rodzaje - wyczyściłam Renowę do zera ze stanów magazynowych Przykręcone do ściany, pod tym jest jeszcze pozioma deska. Teraz zrobię ocieplenie i potem dopiero będzie taras kryty, żeby zrobić wyblachowanie na łączeniu z domem. Nie możesz normalnego tarasu drewnianego zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.08.2011 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 teoretycznie mogę, ale małżonek stwierdził, że mu te stalowe słupy wybitnie konweniują i raczej przy nich zostaniemy - muszę dogadać z dekarzem, kto je ma osadzić/postawić. fundamenty pewnie my, ale resztę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.08.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Tatarak,a po co folia między piachem a chudziakiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 04.08.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Tatatarak/Madeleine - poliwęglan po jakimś czasie będzie się rysował.To jest stosunkowo delikatny materiał (w porównaniu do szkła), więc jeśli ma dla Was znaczenie estetyka, to jednak pomyślcie o szybie.My odrzuciliśmy poliwęglan bo to jednak nie jest szyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 04.08.2011 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Jak pisałam - ja zrezygnowałam z poliwęglanu (u mnie akurat nie ma co go rysować, ale nie byłby to ten efekt, na jakim mi zależało), będzie taka blacha:http://i.st-firmy.net/93q5mzl/dachowki-blacha-na-rabek-stojacy-zyrardow.jpgTzn. na płaskich daszkach już nawet jest, ale tam są też attyki i jej nie widać - mogło być coś absolutnie dowolnego. Folię nad piachem a pod płytą też mieliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.08.2011 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 a czemu słuzy ta folia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 04.08.2011 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 odcięciu wilgoci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.08.2011 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 to najlepiej byłoby sypać piasek na folię - przy okazji dodatkowa izolacja wewnetrznych scian fundamentowych.nie kumam po co ta folia pod chudziakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 04.08.2011 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 nie wiem, ja mam płytę, nie chudziak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 04.08.2011 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Gratuluję stanu zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts