forgetit 04.08.2011 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Widziałaś juz te pustaki Robena? TO jedne z marniej zrobionych pustaków: nie trzymają wymiarów i dużo przepalonych, gorszy był tylko Leier. I wytrzymałość na ściskanie mają tylko do 10MPa. Sprawdź w projekcie jakie masz wymagania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.08.2011 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 na mnie pozytywne wrazenie zrobiły pustaki Edera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.08.2011 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Tatarak, a po co folia między piachem a chudziakiem? po to samo co folia w wykopie na ławy - żeby mleczko nie wyciekało z betonu nie wsiąkało w piasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.08.2011 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Tatatarak/Madeleine - poliwęglan po jakimś czasie będzie się rysował. To jest stosunkowo delikatny materiał (w porównaniu do szkła), więc jeśli ma dla Was znaczenie estetyka, to jednak pomyślcie o szybie. My odrzuciliśmy poliwęglan bo to jednak nie jest szyba. dzięki Salik, wezmę to pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.08.2011 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Jak pisałam - ja zrezygnowałam z poliwęglanu (u mnie akurat nie ma co go rysować, ale nie byłby to ten efekt, na jakim mi zależało), będzie taka blacha: http://i.st-firmy.net/93q5mzl/dachowki-blacha-na-rabek-stojacy-zyrardow.jpg Tzn. na płaskich daszkach już nawet jest, ale tam są też attyki i jej nie widać - mogło być coś absolutnie dowolnego. Folię nad piachem a pod płytą też mieliśmy. u nas te płaskie nad parterem i nad tarasem mają być widoczne z jednego z okien, wiec chcemy, żeby były ładne. a ten nad wejściem ma być widoczny z naszej sypialni, więc w sumie mi nie zależy specjalnie nad urodą od góry. to na fotce mi się bardzo podoba. taki mamy plan nad tarasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.08.2011 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Gratuluję stanu zero dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.08.2011 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Widziałaś juz te pustaki Robena? TO jedne z marniej zrobionych pustaków: nie trzymają wymiarów i dużo przepalonych, gorszy był tylko Leier. I wytrzymałość na ściskanie mają tylko do 10MPa. Sprawdź w projekcie jakie masz wymagania. a Magik i panowie z wszystkich hurtowni przekonywali mnie, że wręcz przeciwnie żeby brać robena, a nie np maxa i nie przepłacać za wienerbergera. w jednej hurtowni leżały, to na moje oko wyglądały tak samo jak te wienerbergery obok. wykonawca też nie miał zastrzeżeń, mówił, że już z nich murował i było ok. a jak są przepalone, to czy oprócz wyglądu ma to jakiś wpływ na ich parametry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.08.2011 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 po to samo co folia w wykopie na ławy - żeby mleczko nie wyciekało z betonu nie wsiąkało w piasek. :lol2::lol2: - dowcip miesiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.08.2011 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 wojgoc, chcesz mnie dobić? co złego widzisz w tym argumencie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 04.08.2011 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Tatarak - ile masz za te pustaki?W sensie chodzi mi o to jaka jest różnica w stosunku do Porothermu.Bo u nas pustaki były niby sporym wydatkiem, ale nie aż tak bardzo (w porównaniu do innych materiałów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.08.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 nie bedę komentował, bo musialbym uzyc slowa, które Ciebie wkurza na maxa. jak dla mnie to sie kupy nie trzyma - zbędny wydatek i tyle.i przestań się nabierać na aktorstwo Wykonawcy - minę zbitego psa maja opanowana do perfekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.08.2011 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Tatarak - ile masz za te pustaki? W sensie chodzi mi o to jaka jest różnica w stosunku do Porothermu. Bo u nas pustaki były niby sporym wydatkiem, ale nie aż tak bardzo (w porównaniu do innych materiałów). z głowy nie pamiętam, a musiałbym iść po fakturę do drugiego pokoju - nie ma siły. wychodzi circa 50/m2 ściany. odpytałam swojego technika ceramiki w sprawie tych przepaleń na pustakach i luz - to tylko kwestia estetyki, nie pogarsza parametrów pustaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.08.2011 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 nie bedę komentował, bo musialbym uzyc slowa, które Ciebie wkurza na maxa. jak dla mnie to sie kupy nie trzyma - zbędny wydatek i tyle. i przestań się nabierać na aktorstwo Wykonawcy - minę zbitego psa maja opanowana do perfekcji. no to teraz zachodzę w głowę, które to może być z tych słów, co mnie wkurzają, bo chyba jest więcej niż jedno. co do aktorstwa wykonawcy - może i masz rację, ale akurat jest to człowiek, z którym mi się wyjątkowo dobrze komunikuje. nie cwaniakuje, nie mówi "będzie Pani zadowolona" . pewnie nie jest ideałem - chociaż mam nadzieję, że na koniec SSO stwierdzę, że jednak jest - ale umówmy się: nie myli się ten, co nic nie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.08.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 no to teraz zachodzę w głowę, które to może być z tych słów, co mnie wkurzają, bo chyba jest więcej niż jedno. to na "f" - Tatarkiewicz chyba pisał dziela o tej tematyce. co do aktorstwa wykonawcy - może i masz rację, ale akurat jest to człowiek, z którym mi się wyjątkowo dobrze komunikuje. nie cwaniakuje, nie mówi "będzie Pani zadowolona" . pewnie nie jest ideałem - chociaż mam nadzieję, że na koniec SSO stwierdzę, że jednak jest - ale umówmy się: nie myli się ten, co nic nie robi. im lepsza komunikacja tym trudniejsze rozliczenia końcowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.08.2011 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 im lepsza komunikacja tym trudniejsze rozliczenia końcowe mamy spisaną umowę, płatności za etapy po zatwierdzeniu ich jakości przez kb, określone kary finansowe obu stron. na razie dajemy radę. dobra komunikacja nie oznacza, że siadamy przy kawce i plotkujemy o planach na weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 05.08.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Też mam folię na ubitym piachu pod chudziakiem Miałam genialnego inspektora i nie widzę powodu bym miała mu nie ufać. Jeśli tak ma być to tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 05.08.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 nie ma sensu prowadzic dysputy o folii na piachu bo zaczyna przypominać dyskusje o wyzszości Świąt Bozego Narodzenia na Świetami Wielkiej Nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 05.08.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 A i tak wszyscy wiedzą że wygrywa Dzień Dziecka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 05.08.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 A i tak wszyscy wiedzą że wygrywa Dzień Dziecka mnie nie przekonują argumenty, ze tak było w projekcie lub nakazał genialny Inspektor nadzoru -swojej kasy na to nie wydaje tylko Inwestora - więc chciałbym poznac merytoryczne uzasadnienie a zawartośc projektu? nawet te indywidualne zawieraja czasem bzdety to co wspominać o gotowcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 05.08.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 więc chciałbym poznac merytoryczne uzasadnienie umówić Cię na spotkanie? dobrze, że człowiek potrafi zachować trzeżwy umysł i słucha ludzi, których zdanie jest poparte ich wykształceniem i doświadczeniem a nie tylko kombinujących pod górkę co by tu zrobić, żeby bylo taniej a grzyb na ścianę nie wyszedł po 5 tylko 17 latach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts