Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

przedstaw merytoryczne argumenty i tyle.

i to nie ma nic wspólnego z trzeźwością umysłu, jasnościa mysli.

a o jakie kombinowanie pod górkę Ci chodzi to nie juz w ogóle nie kumam.

Pozwól, że zajmę się innymi bardziej pożytecznymi sprawami niż walka z wiatrakami

Niech żyje dzień dziecka!

Pax! jeśli mogę prosić. Popieram Monsanabię i folię, a poza tym - pax. Oszczędzajmy energię.

Słuchajcie - jakie odchylenia od poziomu są dopuszczalne na chudziaku, a za jakie należy wykonawcy urwać głowę? Tzn jak polewamy chudziak wodą, to w 3 miejscach robią się jeziorka - takie na 2-3 cm głębokości (na oko) - czy to jest nie do uniknięcia i dopuszczalne czy powinni się byli lepiej postarać i należy egzekwować jakieś poprawki? Oraz czy to jest normalne, że są na betonie ślady po wyrównywaniu go deską - takie fale jak po grzebyku (nie umiem tego lepiej opisać), też będą miały tak ok 2 cm. Oglądałam chudziaka u dwóch sąsiadów i jeden miał fale dunaju, ale drugi pięknie wygłaskane na płasko (żeby było śmiesznie, obu robiła ta sama ekipa). Jak mieliście u siebie?

Różne grubości. Miałam zamówiony styropian 2, 3, 5cm do równania poziomów. I do tego niwelator i docinanie pod wymiar. Kupa zabawy, bite dwa dni siedział jeden człowiek i zrobił tylko 130m2, w dzień wylewek wpadło ich 4 i dokończyli resztę, ale też się trochę z tym bawili.

O wylaniu warstwy wyrównującej mówił mi właśnie wylewkarz, że to jest najlepsze i najtańsze wyjście. No ale że nam zależało na czasie i mieliśmy umówionego hydraulika, nie zdążyliśmy tego zrobić.

Jeszcze jedna rzecz mi nie daje spokoju. Jak jest ogrzewanie podłogowe, to wiadaomo, że styro musi być poziomo, bo te rurki na nim nie powinny być pozaginane etc. Ale jak na styro jest ten jastrych (bez rur podłogówki) to nie można nierówności zniwelować jastrychem, czyli w jednym miejscu lać np. 5 cm, a obok 7,5, a dalej 6, żeby osiągnać poziom? jakie są przeciwskazania?

Ale jak na styro jest ten jastrych (bez rur podłogówki) to nie można nierówności zniwelować jastrychem, czyli w jednym miejscu lać np. 5 cm, a obok 7,5, a dalej 6, żeby osiągnać poziom? jakie są przeciwskazania?

tak się robi, nie ma przeciwskazań - ale sprawdź moje rady, bo niektórym szkodzą.