wojgoc 05.08.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 przedstaw merytoryczne argumenty i tyle.i to nie ma nic wspólnego z trzeźwością umysłu, jasnościa mysli.a o jakie kombinowanie pod górkę Ci chodzi to nie juz w ogóle nie kumam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 05.08.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Panie i Panowie! Piątek wieczór, jak to mawia kolega 'weekend właśnie wylądował', a Wy tu o takich poważnych rzeczach Należy cieszyć się i radować pierwszym słonecznym piątkiem od kilku tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 05.08.2011 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 przedstaw merytoryczne argumenty i tyle. i to nie ma nic wspólnego z trzeźwością umysłu, jasnościa mysli. a o jakie kombinowanie pod górkę Ci chodzi to nie juz w ogóle nie kumam. Pozwól, że zajmę się innymi bardziej pożytecznymi sprawami niż walka z wiatrakami Niech żyje dzień dziecka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 05.08.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Należy cieszyć się i radować pierwszym słonecznym piątkiem od kilku tygodni O 23:46? Zamiast w knajpie, przed komputerem? Z czego tu się cieszyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 05.08.2011 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Należy cieszyć się i radować pierwszym słonecznym piątkiem od kilku tygodni jak u kogo słoneczny dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 05.08.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Pozwól, że zajmę się innymi bardziej pożytecznymi sprawami niż walka z wiatrakami zajmuj się czym chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 05.08.2011 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Tatarak, dopisz do tych dylatacji przerwy między pętlami podłogówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.08.2011 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Pax! jeśli mogę prosić. Popieram Monsanabię i folię, a poza tym - pax. Oszczędzajmy energię. Słuchajcie - jakie odchylenia od poziomu są dopuszczalne na chudziaku, a za jakie należy wykonawcy urwać głowę? Tzn jak polewamy chudziak wodą, to w 3 miejscach robią się jeziorka - takie na 2-3 cm głębokości (na oko) - czy to jest nie do uniknięcia i dopuszczalne czy powinni się byli lepiej postarać i należy egzekwować jakieś poprawki? Oraz czy to jest normalne, że są na betonie ślady po wyrównywaniu go deską - takie fale jak po grzebyku (nie umiem tego lepiej opisać), też będą miały tak ok 2 cm. Oglądałam chudziaka u dwóch sąsiadów i jeden miał fale dunaju, ale drugi pięknie wygłaskane na płasko (żeby było śmiesznie, obu robiła ta sama ekipa). Jak mieliście u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 06.08.2011 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 a mieli łate wibracyjną? od deski bedą fale dunaju, od łaty tez, jesli prowadzący nie ma w tym doświadczenia - jak ma, to wycodzi równo jak stół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.08.2011 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 nie mieli. co to jest? u Ciebie było równiusieńko? jakie nierówności można tolerować?te ślady deski są mocno widoczne w jednym miejscu, gdzie wystają rury pod przepusty do pc i nie mieli jak tą deską manewrować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.08.2011 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 ok, już doczytałam o 1 cm na wrocławskiej. może jeszcze jutro coś ktoś napisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 07.08.2011 02:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 u mnie pojawiały się różnice w salonie max. 1cm. Częściowo wynikało z plam po tynkach, które potem skuwaliśmy. Takie ślady, jak od grzebienia, to mam na podłosze poddasza w sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 07.08.2011 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 żądaj wyrównania, bo będziesz płaciła potem za styropian do równania i specjalne układanie, jak ja (łącznie dopłata jakieś 2 tysiące). Poziomica i lecisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.08.2011 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Madeleine, jak to równanie u Ciebie wyglądało? używali różnych grubości styro i jakoś go mocowali, czy jak? boję się, że jak mi teraza na te tego chudziaka wyleją 2-cm warstwe poziomującą, to ona sie będzie odspajać od podłoża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 07.08.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Różne grubości. Miałam zamówiony styropian 2, 3, 5cm do równania poziomów. I do tego niwelator i docinanie pod wymiar. Kupa zabawy, bite dwa dni siedział jeden człowiek i zrobił tylko 130m2, w dzień wylewek wpadło ich 4 i dokończyli resztę, ale też się trochę z tym bawili. O wylaniu warstwy wyrównującej mówił mi właśnie wylewkarz, że to jest najlepsze i najtańsze wyjście. No ale że nam zależało na czasie i mieliśmy umówionego hydraulika, nie zdążyliśmy tego zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.08.2011 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 czyli jeśli dobrze rozumiem, to jednak najlepiej/najtaniej byłoby zrobić wylewke samopoziomującą - pewnie jak będzie ssz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.08.2011 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Jeszcze jedna rzecz mi nie daje spokoju. Jak jest ogrzewanie podłogowe, to wiadaomo, że styro musi być poziomo, bo te rurki na nim nie powinny być pozaginane etc. Ale jak na styro jest ten jastrych (bez rur podłogówki) to nie można nierówności zniwelować jastrychem, czyli w jednym miejscu lać np. 5 cm, a obok 7,5, a dalej 6, żeby osiągnać poziom? jakie są przeciwskazania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.08.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 czyli jeśli dobrze rozumiem, to jednak najlepiej/najtaniej byłoby zrobić wylewke samopoziomującą - pewnie jak będzie ssz? stawiaj sciany a nie martw sie na zapas co z podlogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.08.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Ale jak na styro jest ten jastrych (bez rur podłogówki) to nie można nierówności zniwelować jastrychem, czyli w jednym miejscu lać np. 5 cm, a obok 7,5, a dalej 6, żeby osiągnać poziom? jakie są przeciwskazania? tak się robi, nie ma przeciwskazań - ale sprawdź moje rady, bo niektórym szkodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.08.2011 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 stawiaj sciany a nie martw sie na zapas co z podlogą. i teraz mnie zaskoczyłeś. jak - nie martw się? Ty byś się nie martwił i odpuścił? ja myślę, że jak jest źle, to trzeba będzie poprawić, za poprawianie ktoś musi zapłacić. chciałabym, żeby ten co zrobił źle, a nie ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts