Tatarak 07.08.2011 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 tak się robi, nie ma przeciwskazań - ale sprawdź moje rady, bo niektórym szkodzą. no dobra - tak się robi, jak nie ma podłogówki? a jak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 07.08.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Chudziak najlepiej, żeby był równy. Inaczej będzie się na nim kiwał styropian z dalszymi konsekwencjami popękania wylewki. Mieliśmy wyrównać ze dwa dołki, ale ostatecznie Pan Mąż naciął styropian w miejscu "kiwania". Zadziory od desek na 2 cm, to niedobrze. Niech poprawiają Można też przed położeniem styro podsypać piaskiem, perlitem, cementem z piaskiem, nie wiem co najlepsze , na forum można coś znaleźć w tym temacie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 07.08.2011 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 to chyba nie jest samopoziomująca (bo ona jest droga), ale w każdym razie druga wylewka. Nie wiem, czy dopiero, jak będzie SSZ, z czym tu czekać? a potem będziesz miała zonk w postaci złej wysokości okna w kuchni itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 07.08.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 i teraz mnie zaskoczyłeś. jak - nie martw się? Ty byś się nie martwił i odpuścił? ja myślę, że jak jest źle, to trzeba będzie poprawić, za poprawianie ktoś musi zapłacić. chciałabym, żeby ten co zrobił źle, a nie ja I dobrze byś chciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.08.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 ściany murujesz od repera a nie od wysokości chudziaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 07.08.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Jak nie masz podłogówki, możesz wyrównać wylewką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 07.08.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 No właśnie u mnie było wyrównane wylewką. Ale nierówność była w pomieszczeniach, gdzie nie ma podłogówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.08.2011 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Tak, ściany zrobię od repera, a potem podwyższę podłogę dodatkową wylewką iwyjdzie mi miejsce na 8 cm styro np (a załóżmy, że chcę 15)? Moim zdaniem Madeleiene ma rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.08.2011 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Jak nie masz podłogówki, możesz wyrównać wylewką mam podłogówkę wszędzie. czyli trzeba równać teraz albo na styropianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.08.2011 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 (edytowane) a jak robia Ci co murują bez wylanego chudziaka? reper to reper, a chudziak moze byc jakimś tam odnosnikiem. Przy murowaniu wnęk pod okna wazne jest tzw. punkt100 - czyli 100cm w dół pokazujący docelowe "0" podłogi. Ale jak ekipa murarska bedzie na bieżąco sprawdzać z reperem jaki wyznaczył Ci geodeta to wszystko bedzie ok.A jak tak bardzo chcesz równać to zrób to po robotach murarskich i tynkarskich a przed podłogówką - zaczna Ci latać z rusztowaniami po chacie i szlag trafi Twoje równanie. Aspekt ekonomiczny pomine.Ale jak zawsze decyzja nalezy do Ciebie. Edytowane 7 Sierpnia 2011 przez wojgoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 07.08.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Jeszcze jedna rzecz mi nie daje spokoju. Jak jest ogrzewanie podłogowe, to wiadaomo, że styro musi być poziomo, bo te rurki na nim nie powinny być pozaginane etc. Ale jak na styro jest ten jastrych (bez rur podłogówki) to nie można nierówności zniwelować jastrychem, czyli w jednym miejscu lać np. 5 cm, a obok 7,5, a dalej 6, żeby osiągnać poziom? jakie są przeciwskazania? Tatarak, rurki i tak są pozaginane na zakrętach, więc zaginanie im nie szkodzi. Idealnie równo nie są przypomocowane do styropianu, na ostrych zakrętach na przykład idą sobie lekko do góry, gdzieś tam się wysunie spinka i też idzie rurka wyżej itp. Jak wylewka nad rurkami jest różnej grubości, to się będzie nierówno nagrzewać. Pytanie tylko czy to się da tak idealnie równo zrobić i czy wyrównanie 1 cm robi wielką różnicę dla nagrzewania pomieszczenia. Tam gdzie nie ma rurek problem pozostaje ten sam, styropian może się kiwać na nierównościach większych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.08.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Można też przed położeniem styro podsypać piaskiem, perlitem, cementem z piaskiem, nie wiem co najlepsze , na forum można coś znaleźć w tym temacie.pozdrawiam ponoć to tylko metoda polecana przeze mnie, ale jak widzę, inni też o niej słyszeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.08.2011 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 zaczna Ci latać z rusztowaniami po chacie i szlag trafi . faktycznie. a nawet fucktycznie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 07.08.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 dla pocieszenia - jeśli masz nieckę, to i tak podłożyć/ wyrównać trzeba na środku, nie przy oknach. Jakbym wiedziała, że mam tak krzywo, to obniżyłabym okna (a konkretniej drzwi tarasowe) i dała styropian nie 20-28, tylko powiedzmy 15-23. I też byłoby ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.08.2011 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 bo trzeba sobie jasno powiedzieć, że nie mamy wielkiego respektu dla repera, co nie dziewczyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.08.2011 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 dobra. lecimy z dluuuugą poziomicą sprawdzić dokładnie, jakie są dokładnie te niecki głębokie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 07.08.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Tatarak, dopisz do tych dylatacji przerwy między pętlami podłogówki proszę o wyjaśnienie o co chodzi?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 07.08.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 jeśli w pomieszczeniu ogrzewanie podłogowe robione jest w kilku pętlach, to dylatacja powinna być zrobiona między tymi pętlami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.08.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 chyba chodzi o podzial stref grzewczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.08.2011 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 proszę o wyjaśnienie o co chodzi?! Spirea odniosła się do mojego wpisu "ku pamięci" w dzienniku. że dylatacje jeszcze między polami grzewczymi/pętlami podłogówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts