myszonik 20.08.2010 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Gratuluę kredytu!A widzisz, mówiłam, że wszystko będzie dobrze:)P. S. wiem, że to już musztarda po obiedzie, ale może się przyda w razie kredytowania budowy, że podobno bardzo dobre warunki ma teraz na kredyt hipoteczny w euro Alior Bank. Ja zamierzam to sprawdzić w nowym roku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 20.08.2010 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Przeczytałam dziennik i trzymam kciuki, żeby dalej wszystko sprawnie poszło.Nam Nordea podpadła bardzo i nie podpisaliśmy z nimi umowy kredytowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 20.08.2010 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 A propos kredytu - czekamy już ponad 2 miesiące na decyzję w Multibanku:( Obiecali do 30 dni. Ręce nam opadają, bo wszystko się przesunie. O ile w ogóle dadzą nam ten kredyt. Sprawdzę może ten Alior Bank w razie wpadki z Multi. Nie polecam Multibanku, choć to już nasz trzeci kredyt w tym banku. Coś się z nimi niedobrego stało:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 20.08.2010 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Tatarak ruszaj do boju budowlanego;)Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.08.2010 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 Myszonik - dziękuję Za jakiś czas będziemy się "dopożyczać" na budowę. Może wtedy w Alior Dorfi - Dzięki za kciuki, trzymaj, trzymaj, bo dłuuuga droga jeszcze przed nami. Właśnie dziś powiedzieliśmy sobie nagle równocześnie "a może jednak ten taras od północy?"... Więc lista decyzji do podjęcia wcale się nie skraca A czym Ci podpadła Nordea? Anula05 - nasza doradczyni mówi, że Multibank właśnie straaaasznie długo trzyma papiery, po czym kiedy wszystkie dokument im się przeterminują, żądają doniesienia czegoś tam i aktualizacji reszty i ludzie się z nimi "wożą" długie miesiące, a potem często dostają odmowę Może spróbuj w międzyczasie złożyć wniosek gdzieś jeszcze? Myśmy "na wszelki" składali jeszcze w DB. Moose - Taki jest plan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 23.08.2010 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Przyłączam się do gratulacji Super wiadomość Teraz tylko czekać aż wszystko "się " ruszy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 23.08.2010 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Gratuluję kredytu. U nas nadal nie ma decyzji:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellik 24.08.2010 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Gratuluję kredytu!!! To co, od kiedy jesteś już oficjalnie właścicielem ziemskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.08.2010 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Ryska, Anula, Ellik - ślicznie dziękuję Oficjalnie od poniedziałku chyba, a tak naprawdę, to jak spłacę hipotekę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 24.08.2010 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Tatarak ja tyż hipoteke posiadam aliści obszarnikiem się sama mianowałam po podpisaniu umowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.08.2010 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Tatarak ja tyż hipoteke posiadam aliści obszarnikiem się sama mianowałam po podpisaniu umowy Pójdę tym tropem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 24.08.2010 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Dorfi - Dzięki za kciuki, trzymaj, trzymaj, bo dłuuuga droga jeszcze przed nami. Właśnie dziś powiedzieliśmy sobie nagle równocześnie "a może jednak ten taras od północy?"... Więc lista decyzji do podjęcia wcale się nie skraca A czym Ci podpadła Nordea? No właśnie przetrzymywaniem papierów. Potem dostaliśmy informację, że przyznali nam kredyt., ale zanim doszło sfinalizowania transakcji i podpisania umowy, kilka razy zmieniali nam warunki (oczywiście na gorsze) .Więc się zeźliliśmy na nich i po kredyt poszliśmy do innego banku. Opisywałam to kiedyś w swoim dzienniku budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.08.2010 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Rzuciłam szybko okiem do Twojego dziennika - chyba ten kredyt u nich załatwialiście w 2008? (Nie wczytałam się dokładnie, bo niestety czasu dziś nie mam ) Widać im się od tamtej pory poprawiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 26.08.2010 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Wpadłam się przywitać z zadeklarowaną niemiłośniczką rolet zewn. i poczytałam sobie Twój dziennik. Piękna działka - gratuluję. Też miałam przejścia z Nordeą... przy podpisywaniu umowy był zgrzyt o prowizją dokładnie jak u Ciebie, więc wkurzyłam się i znalazłam inny bank - Kredyt Bank, który dał mi wyższą zdolność i nie chciał prowizji - wyliczyłam że ciut wyższe oprocentowanie po 5 latach da mi wartość prowizji Nordei a nie muszę wykładać tych pieniędzy na początku budowy. Więc po prostu nie uruchomiłam kredytu - po 60 dniach umowa wygasa i złożyłam rozwiązanie umowy. A z Kredyt Banku jestem b. zadowolona. Ale nie chcę Cię straszyć, może trzeba przełknąć tą prowizję i żyć dalej. Z wakacji nie rezygnuj. Kiedy jak nie teraz??? Potem będzie jeszcze gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 26.08.2010 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Po pierwsze gratuluję kredytu. Po wtóre - strasznie szkoda wakacji...., przykro mi, tym bardziej, że chcieliście tego dopilnować i teraz pokutujecie za cudzy bład:( A może uda się coś uszczknąć z kredytowych na wyjazd? Pewnie nie, bo kredyt dokładnie na kwotę transakcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 26.08.2010 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 A tak ładnie post się zaczyna .... Może coś wyskrobiecie na te lasty październikowe ? Ale najważniejsze ze macie kredyt !!!! Co tam wakacje .... raz są raz ich nie ma. To kiedy startujecie z budową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 26.08.2010 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Wpadłam się przywitać z zadeklarowaną niemiłośniczką rolet zewn. i poczytałam sobie Twój dziennik. Piękna działka - gratuluję. Też miałam przejścia z Nordeą... przy podpisywaniu umowy był zgrzyt o prowizją dokładnie jak u Ciebie, więc wkurzyłam się i znalazłam inny bank - Kredyt Bank, który dał mi wyższą zdolność i nie chciał prowizji - wyliczyłam że ciut wyższe oprocentowanie po 5 latach da mi wartość prowizji Nordei a nie muszę wykładać tych pieniędzy na początku budowy. Więc po prostu nie uruchomiłam kredytu - po 60 dniach umowa wygasa i złożyłam rozwiązanie umowy. A z Kredyt Banku jestem b. zadowolona. Ale nie chcę Cię straszyć, może trzeba przełknąć tą prowizję i żyć dalej. Z wakacji nie rezygnuj. Kiedy jak nie teraz??? Potem będzie jeszcze gorzej. Witam w moich skromnych progach Nordea dałaby nam wyższą zdolność bez problemu, wina leży po stronie doradcy z MF. A innego banku nie będę szukać, bo 1) nie mam już czasu, do 10.09 muszę podpisać umowę notarialną; 2) kto mi da kredyt hipoteczny na działkę de facto jeszcze rolną? Przełkniemy prowizję. A wakacje? Może jakieś (jeszcze) skromniejsze niż planowaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 26.08.2010 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Po pierwsze gratuluję kredytu. Po wtóre - strasznie szkoda wakacji...., przykro mi, tym bardziej, że chcieliście tego dopilnować i teraz pokutujecie za cudzy bład:( A może uda się coś uszczknąć z kredytowych na wyjazd? Pewnie nie, bo kredyt dokładnie na kwotę transakcji? Po pierwsze dziękuję Po wtóre - kredyt idzie prosto na konto sprzedającego nieruchomość, wyliczone do złotówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 26.08.2010 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 A tak ładnie post się zaczyna .... Może coś wyskrobiecie na te lasty październikowe ? Ale najważniejsze ze macie kredyt !!!! Co tam wakacje .... raz są raz ich nie ma. To kiedy startujecie z budową ? Post, jak mężczyzna - najważniejsze, żeby się dobrze kończył Może jeszcze wyskrobiemy, ale trzeba już węgiel na zimę kupować! buuuuu! Grunt, że mamy kredyt. Ja w sumie przez tydzień zwiedzałam DS, więc takie niby wakacje miałam Kiedy startujemy z budową? Kobieto, litości, jeszcze projektu nie mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 26.08.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 I węgiel kupicie i na lasty pojedziecie Kobieto, litości, jeszcze projektu nie mamy To niby o czym te rozważania na 3-ciej stronie ??? sie pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts