Tatarak 13.08.2011 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Ile płaciłeś za m2 dachu za robociznę? tak circa about Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 13.08.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Ja jestem po rozmowie z ekipa od dachu(bedzie brass tegalit),u mnie wchodza pod koniec sierpnia.Zobaczymy jak sie spisza;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 13.08.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Tatarak, nie zwiększajcie kwoty kredytu, ale wartość inwestycji. Kredyt zostanie ten sam, część wybudowana więcej. Tylko trzeba przesunąć środki, najlepiej na wykończeniówkę, bo tego nie zakwestionują (co im do tego, że będziesz miała płytki po 500/m2?) Tegalita masz na dużej powierzchni położonego na ul. Bursztynowej na Ołtaszynie. Są dwa osiedla - na jednym jest czerwony, na drugim czarny/ szary (już nie pamiętam). jeden z przesunięciem, drugi bez. Salik, u nas nie jest tańszy tegalit - bo do Niemiec blisko i Nelskamp wychodzi korzystnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 13.08.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Madeleine - zapytałbym ile płaciłaś za Nibrę, ale to trochę bez sensu bo każdy kolor Nibry ma inną cenę (niestety nasz był najdroższy). Tatarak - nie wiem ile u nas wyszło za m2 dachu, bo wycenę dostaliśmy kompleksową (za dach, osadzanie okien, obróbkę komina itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.08.2011 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 MRS Constructor - trzymam kciuki, żeby pięknie Tegalit to był od początku mój faworyt i nadal w niego wierzę. Ekipę macie z forum czy polecaną gdzie indziej? Jak Wam wychodzi metr 2 robocizny? bo ja mam od kilku ekip polecanych przez rózne osoby po ok. 65, a jedna (podobno mega dobra) krzyknęła ok. 105 za m. Dodam, że dach jest dwuspadowy, 5 okien, być może jeden komin (rura od kominka). Rozrzut mi wychodzi na 5 k. Madeleine - taki zabieg mi chodzi po głowie. Ale nie mogę przesunąć środków na wykończeniówkę, bo z 1 transzy muszę długi pospłacać zaciągnięte na sso (zresztą i tak ich nie starczy na sso, chodzi tylko o to, żeby murarze nie stali nad zerem bezczynnie). Acha, co do planów na weekend - Junior właśnie zasnął z 37,9 więc wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 13.08.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Mam nadzieję, że się Junior wykuruje i to chwilowa niedyspozycja. Tatarak, to wpisz sobie okna full wypas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.08.2011 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 po nurofenie gorączka jeszcze urosła, ale podany 4 godziny później panadol zrobił swoje. mam nadzieję, że jutro będzie lepiej, bo mnie przeraża, jak dziecko cały dzień nic prawie nie je co do okien - wymyśliliśmy dwa przesuwne tarasowe na dole i w bieli wg cennika z wiosny wychodzi mi z montażem za całość 20 k, jak dojdzie kolor, to pewnie będzie jakieś 26/28? ile mogę to wywindować, żeby bank łyknął? szczególnie, że na 5 dachowych też wpisałam 10k, a nie wiem, czy się zmieszczę w tej kwocie (marzy mi się roto designo r8..., chociaż do łazienki i sypialni młodego). muszę zacząć myśleć o oszczędnościach. i opale na zimę - taka jej mać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 13.08.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Tatarak - z ciekawości, co Cię takiego urzekło w Roto Designo R8? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.08.2011 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Uw=0,8 tak wyczytałam w folderze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 13.08.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Tatarak - w takim razie ja nie potrafię czytać rzutów, bo nic nie rozumiem z tego co napisałaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 13.08.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Yyyy... No i?Liczyłaś (jakkolwiek) za iledziesiąt lat Ci się to _może_ zwróci?BTW: Moje okna dachowe mają Uw=1.3, a kosztują (kosztowały) 3 razy mniej od R8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.08.2011 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 ok, popatrz na wizualizację. na niej to okno w ścianie kolankowej (nad płaskim daszkiem tarasu) jest we wnęce, ale wnęka -pomalowana na biało - nie sięga do dachu, tylko nad oknem ściana kolankowa jest na równo na całej długości - ta szara. natomiast zgodnie z projektem, którego nie mam na tym kompie, ta wnęka sięga aż do dachu, czyli na długości wnęki okap dachu wystawałby nad elewację, podczas gdy z obu stron wnęki jest dach bezokapowy. najłatwiej to byłoby palcem pokazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.08.2011 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Yyyy... No i? Liczyłaś (jakkolwiek) za iledziesiąt lat Ci się to _może_ zwróci? BTW: Moje okna dachowe mają Uw=1.3, a kosztują (kosztowały) 3 razy mniej od R8. liczyć zacznę teraz Wy macie roto 4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 13.08.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 A ja mam pytanie - co to jest to wystające na dole przy jadalni?Ogród zimowy?Jakaś weranda?Co jest tam na dachu?I po co właściwie masz mieć tak trochę bezsensownie wsuniętą tę ściankę kolankową na górze?Przy takiej kombinacji ja bym cały ten kawałek na górze zrobił jako okno zespolone, nie bawiąc się w jakieś cofane mini-ścianki kolankowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.08.2011 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 o! dokładnie tak samo myślę, żeby tej kolankowej nie cofać na tym fragmencie, tylko niech cała leci równo. przy jadalni jest zadaszony taras - na tym dachu blacha na rąbek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 13.08.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 ok, popatrz na wizualizację. na niej to okno w ścianie kolankowej (nad płaskim daszkiem tarasu) jest we wnęce, ale wnęka -pomalowana na biało - nie sięga do dachu, tylko nad oknem ściana kolankowa jest na równo na całej długości - ta szara. natomiast zgodnie z projektem, którego nie mam na tym kompie, ta wnęka sięga aż do dachu, czyli na długości wnęki okap dachu wystawałby nad elewację, podczas gdy z obu stron wnęki jest dach bezokapowy. najłatwiej to byłoby palcem pokazać No szczerze mówiąc ja tam widzę, że wnęka właśnie sięga do dachu, a to szare to cień od dachu i ściany. Tak się mi wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.08.2011 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 lepiej widac na wiekszym obrazku na stronie biura assa, ale stamtad sie nie da skopiowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.08.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 lepiej widac na wiekszym obrazku na stronie biura assa, ale stamtad sie nie da skopiowac. ja mogę "zrobić zdjęcie" kombinacją klawiatury ekranu albo fragmentu ekranu (salik - pozdrowienia od mojego maczka ) Chcesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.08.2011 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 czy ja wiem? jakbyś zaproponowała coś dobrego do jedzenia, to tak grunt, że rozpracowaliśmy już problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.08.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 to ja się tu produkuję, chcę większe zdjęcie Ci zrzucić .... foch! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts