Tatarak 14.08.2011 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 taaaa, wszystkim narobiła apetytu, że jak tu teraz spojrzeć na mielonego, i jeszcze strzeli focha! jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.08.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 taaaa, wszystkim narobiła apetytu, że jak tu teraz spojrzeć na mielonego, i jeszcze strzeli focha! jasne dobry mielony nie jest zły Byle nie codziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 14.08.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Moja ekipa od dachu bierze 40zl/m2 z blachami,jednym oknem dachowym,rynny,obrobka kominow,ale nie podam namiarow dopoki nie poloza u mnie i nie zobacze na wlasne oczy ze sa warci ,zeby o nich mowic na forum.Wiem ,ze to tanio,ale takich szukalam .....oczywiscie chcialam tez ,zeby byli dobrzy w tym co robia -wiec poczekamy na rezultaty........oczywiscie zdjecia pokaze od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.08.2011 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Mrs Constructor - mam nadzieję, że się sprawdzą na medal mój mąż dziś pół dnia czytał o obróbkach blacharskich i stwierdził, że "te płaskie zrobi sam, bo strach to komuś zostawić" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.08.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 dobre obróbki z tytan cynku robili mi w Galeko pod Wrocławiem. Są szkoleni przez Rheinzink. Albo samemu wybrać się na szkolenie do Rheinzink. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.08.2011 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 (edytowane) Możesz mi podesłać tel do nich? tego Galeko. a najlepiej maila Edytowane 15 Sierpnia 2011 przez Tatarak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 16.08.2011 01:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.08.2011 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 16.08.2011 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Tataraczku ,mialam takie mysli nie raz i nie dwa:bash:........zobacz tylko na moja masakre a zrozumiesz,jeszcze nie wszystko widac ,bo belek jeszcze wtedy nie bylo.Moj M mowi zawsze,ze juz bym mieszkala .......gdyby byl normalny projekt (ale taki przeciez chcielismy )Wstawialm kilka zdjec ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.08.2011 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Magda, są w ogóle na świcie normalne projekty? ale nic to, będziemy mieć w końcu ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 16.08.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 my wiele razy mieliśmy myśli "jesteśmy zadowoleni z projektu". Były też odmienne (jak sprawa dolnej łazienki, czy układ koza-tv-sofa), ale mamy świadomość, że są to skutki pewnych ograniczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 16.08.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Ja jeszcze nie miałam takich myśli - sama ciekawa jestem czy do końca będę taka super zadowolona z projektu jak teraz. Przy czym, oczywiście ten projekt z wersji początkowej też został okrojony z wielu "marzeń". Ale jak wygram w Totka to zbuduje prawdziwy Dom Marzeń . Tylko muszę zacząć w końcu grać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 16.08.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 A u nas bilans wychodzi na zero. Ilość błędów - szkoda gadać. Układ w środku ok, ale bryła z zewnątrz - dopiero teraz widzę, jak wygląda na żywo, cóż, zmieniłabym to i owo. Czyli Tataraczku jesteś w forumowej normie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.08.2011 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Ufff, w normie zawsze raźniej ja się jeszcze ciągle boję, jak będzie na żywo wyglądać ten skurczony daszek - efekt cofnięcia ściany kolankowej. Na wizualizacjach jest super, ale już wiem, że wizualizacje sobie, a rzeczywistość sobie. czy ktoś badał może temat rolet wewnętrznych (takich materiałowych), ale sterowanych elektrycznie? chodzi mi o to okno w scianie kolankowej nad jadalnią - będzie jakieś 3 metry z hakiem nad podłogą - ale chyba będzie przez nie widać (i to nawet z ulicy) trasę między naszą łazienką i sypilanią,której wolałabym nie pokonywać po ciemku, żeby sąsiadów nie epatować bielizną nocną więc wymyśliłam, żeby je zasłaniać roletą - ale żeby przycisk do tej rolety był np przy drzwiach do naszej sypialni. hm? wyczytałam w Wnętrzach Domów, że taki patent ma Faber, ale na ich stronie nie ma oczywiście żadnych szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 23.08.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 masz teraz bardzo przyjemny etap Z dnia na dzień powstaje dom. Znawcą nie jestem, patrzę na to, na co nam zwrócono uwagę - długość i osadzenie nadprozy i wygląda ok. Masz chyba też wyciągniętą szerzej izolację do środka, aby potem połączyć ją z izolacją na podłodze. Możesz posprawdzać wysokości otworów, czy się zgadza (szczególnie drzwi po odjęciu podłogi). i życzę rodzinie powrotu do zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.08.2011 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 dzięki młody dostał zielone światło na przedszkole (i niech się dzieje, co chce), a mąż wstał z łoża boleści... idzie ku lepszemu. za krótkie nadproża wyłapałam na etapie projektu, więc o ile murarze czegoś nie pomylą, to powinno być ok. wysokość okien (posadowienia) mają jeszcze podnieść o pół pustaka, ale konstruują jakąś piłę, żeby je ładnie poprzecinać murarze konstruują piłę - niezłe, prawda? muszę posprawdzać odległości okien od narożników! - szczególnie w kuchni. zwracałam na to uwagę i nanosiłam piękne kolorowe strzałeczki na projekt, ale kto wie...w ferworze walki. mąż się przyczepił, że rusztowanie nie wszędzie stoją na podkładkach. no fakt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.08.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 zobacz sobie somfy - oni maja zarówno silniki jak i oprzyrządowanie do sterowania. możesz też pociągnąć już teraz zasilenie i połączyć je z dedykowanymi do tego puszkami na wyłączniki.większość firm montujących rolety ma do tego systemy elektryczne. nie tylko do zwykłych rolet ale i tych rzymskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 23.08.2011 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 piękne mury ten etap jest chyba najprzyjemniejszy - inwestor dostaje tak wiele, tak szybko za tak niewiele Popieram Spireę żeby sprawdzić położenie otworów okiennych i drzwiowych i ich wymiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.08.2011 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Efilo - dzięki za odp w sprawie rolet - notuję: sprawdzić somfy. i sprawdzić otwory drzwiowe też notuję dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 23.08.2011 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Efilo - dzięki za odp w sprawie rolet - notuję: sprawdzić somfy. Ja mam rolety oparte na Somfy. Pięknie wszystko chodzi. Radiowy pilot do każdej z osobna. Do tego centralny i bezprzewodowy. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts