Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moja ekipa od dachu bierze 40zl/m2 z blachami,jednym oknem dachowym,rynny,obrobka kominow,ale nie podam namiarow dopoki nie poloza u mnie i nie zobacze na wlasne oczy ze sa warci ,zeby o nich mowic na forum.Wiem ,ze to tanio,ale takich szukalam .....oczywiscie chcialam tez ,zeby byli dobrzy w tym co robia -wiec poczekamy na rezultaty........oczywiscie zdjecia pokaze od razu :)

Ja jeszcze nie miałam takich myśli - sama ciekawa jestem czy do końca będę taka super zadowolona z projektu jak teraz. Przy czym, oczywiście ten projekt z wersji początkowej też został okrojony z wielu "marzeń".

Ale jak wygram w Totka to zbuduje prawdziwy Dom Marzeń :D. Tylko muszę zacząć w końcu grać...

Ufff, w normie zawsze raźniej :) ja się jeszcze ciągle boję, jak będzie na żywo wyglądać ten skurczony daszek - efekt cofnięcia ściany kolankowej. Na wizualizacjach jest super, ale już wiem, że wizualizacje sobie, a rzeczywistość sobie.

czy ktoś badał może temat rolet wewnętrznych (takich materiałowych), ale sterowanych elektrycznie? chodzi mi o to okno w scianie kolankowej nad jadalnią - będzie jakieś 3 metry z hakiem nad podłogą - ale chyba będzie przez nie widać (i to nawet z ulicy) trasę między naszą łazienką i sypilanią,której wolałabym nie pokonywać po ciemku, żeby sąsiadów nie epatować bielizną nocną ;) więc wymyśliłam, żeby je zasłaniać roletą - ale żeby przycisk do tej rolety był np przy drzwiach do naszej sypialni. hm?

wyczytałam w Wnętrzach Domów, że taki patent ma Faber, ale na ich stronie nie ma oczywiście żadnych szczegółów.

masz teraz bardzo przyjemny etap :) Z dnia na dzień powstaje dom. Znawcą nie jestem, patrzę na to, na co nam zwrócono uwagę - długość i osadzenie nadprozy i wygląda ok. Masz chyba też wyciągniętą szerzej izolację do środka, aby potem połączyć ją z izolacją na podłodze. Możesz posprawdzać wysokości otworów, czy się zgadza (szczególnie drzwi po odjęciu podłogi).

i życzę rodzinie powrotu do zdrowia :)

dzięki :) młody dostał zielone światło na przedszkole (i niech się dzieje, co chce), a mąż wstał z łoża boleści... idzie ku lepszemu.

za krótkie nadproża wyłapałam na etapie projektu, więc o ile murarze czegoś nie pomylą, to powinno być ok. wysokość okien (posadowienia) mają jeszcze podnieść o pół pustaka, ale konstruują jakąś piłę, żeby je ładnie poprzecinać :) murarze konstruują piłę - niezłe, prawda? muszę posprawdzać odległości okien od narożników! - szczególnie w kuchni. zwracałam na to uwagę i nanosiłam piękne kolorowe strzałeczki na projekt, ale kto wie...w ferworze walki.

mąż się przyczepił, że rusztowanie nie wszędzie stoją na podkładkach. no fakt!

zobacz sobie somfy - oni maja zarówno silniki jak i oprzyrządowanie do sterowania. możesz też pociągnąć już teraz zasilenie i połączyć je z dedykowanymi do tego puszkami na wyłączniki.

większość firm montujących rolety ma do tego systemy elektryczne. nie tylko do zwykłych rolet ale i tych rzymskich