wojgoc 23.08.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Efilo - dzięki za odp w sprawie rolet - notuję: sprawdzić somfy. jak chcesz na żywo zobaczyc jak chodza rolety na somfy to zapraszam do siebie - nie pierwszy raz zresztą. Rolety na radio sterowane z jednego pilota - mozesz otworzyć każdą z osobna, grupę lub wszystkie w opcji "Dom". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 23.08.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Ja mam rolety oparte na Somfy. Pięknie wszystko chodzi. Radiowy pilot do każdej z osobna. Do tego centralny i bezprzewodowy. Polecam to ile Ty masz tych pilotów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.08.2011 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 ja tam chcę mieć tylko jedną roletę wewnętrzną i sterowaną nie z pilota, tylko prztyczkiem na ścianie. Wojgoc - dziękuję, pamiętam i w końcu skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 23.08.2011 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 wojgoc - ilu kanałowego masz pilota i gdzie kupowałeś rolety z somfy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 23.08.2011 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 wojgoc - mam pstryczek radiowy przy każdej rolecie, tak by można było zamknąć roletę każdą z osobna, gdy pod ręką nie będzie pilota, a będzie taka potrzeba (nie uśmiecha mi się lecieć z sypialni do salonu, by zrobić sobie w sypialni nastrój ), jeden sterownik w głównym miejscu domu (na ścianie), tak żeby wychodząc z domu nie trzeba było szukać pilota (który znając życie zawsze się pod poduchą poniewiera) i jeden pilot zintegrowany który będzie pilotem od wszystkiego - rolet, ekranu projekcyjnego, markizy ... będzie leżał na stole, bądź pod poduchą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 23.08.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 teraz przynajmniej wiadomo o co chodzi z pilotami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 23.08.2011 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 wojgoc - ilu kanałowego masz pilota i gdzie kupowałeś rolety z somfy? kupowałem tutaj - http://www.schweiker.pl/webcm/home pilota mam Telis Composio RTS - nie wiem ilu kanałowy, ale wykorzystanych mam coś 60% mozliwości podłączenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.08.2011 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 wojgocnapisz proszę jakie masz silniki w tych roletach (ile V) i jeśli byłaby szansa ile cię to kosztowało. bo mi facet wycenił jakiś kosmos a ja nie potrzebuje do tego nawet sterowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 23.08.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 moc silnika zalezna jest czy to okno czy to drzwi - pogrzebie w papierach i napisze Ci na PW - na inne pytania tez odpowiem na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.08.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 ale czekaj, piszesz o roletach wewnętrznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 23.08.2011 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 upss,ja mam zewnetrzne.a tu mowa o wewnetrznych? no to nie doczytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.08.2011 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 no to sobie pogadaliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 24.08.2011 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 a jak by wyglądał przedłużony dach od elewacji ogrodowej? bo od frontu w miarę ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.08.2011 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 dobre pytanie. narysowałam w paint, ale nie mogę wrzucić z kompa, bo fm nie obsługuje takiego formatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.08.2011 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 opisowo: ponieważ mamy tę wnękę od strony ogrodu, to nad nią dach miałby się kończyć wyżej, a nad resztą budynku - niżej. nie wiem, czy by to nie wyglądało ciut dziwnie, szczególnie, że znowu w tej wnęce byłby płaski dach nad tarasem. aaa to może nie byłoby dziwnie, bo on by zasłaniał "dziwność". mam taki wniosek - jak się widzi projekt, który ma coś, czego nie ma żaden inny, to nie należy się zachwycać, tylko zadać sobie pytanie: dlaczego te inne tego nie mają? ten płaski daszek nad salonem i kuchnią mnie wykończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.08.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 dobre pytanie. narysowałam w paint, ale nie mogę wrzucić z kompa, bo fm nie obsługuje takiego formatu po prostu wejdź w tego painta i zmien format z bitmapy na jpeg przy użyciu 'zapisz jako' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.08.2011 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 no faktycznie dzięki Efilo. więc tak by to było - jak widać wyżej - z tym że we wnęce jeszcze daszek płaski nad tarasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.08.2011 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 na grupie wrocł. mówią że takie wydłużenie dachu to byłaby zmiana istotna, czyli pewnie i tak magik się nie zgodzi jeszcze w razie czego będę dzwonić do starostwa. najpierw chcę pogadać z Magikiem, ale co sądzicie w ogóle o tej zmianie? w sumie wszystko ma na celu jakieś sensowne wybrnięcie z tych wąskich płaskich daszków, które będą podobno przeciekać, przemarzać, nieciekawie wyglądać... może ja niepotrzebnie ulegam czarnowidztwu górala? trzeba wziąć porządnych "blacharzy" i wszystko będzie dobrze, a proporcje bryły zostały przez architekta tak dobrze przemyślane, że będzie pięknie. taaaa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 24.08.2011 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 ...podobno... być może... nie na pewno... ale chyba.... aż strach uwierzyć... analityk siedzi nad naszym wnioskiem o kredyt! mam nadzieję, że jest wyspany, w dobrym humorze, popija smaczną kawę, chciałby domknąć parę spraw przed urlopem... no krótko mówiąc - oby było dobrze i szybko To ja trzymam kciuki, żeby był wyspany, pił pyszną kawkę i aby było dobrze i szybko Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 24.08.2011 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 moi górale od dachu też strasznie marudzili, że płaskie daszki są bez sensu i będą mi ciekły za 20 lat. Jakoś przeżyję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts