myszonik 24.08.2011 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 jak na moją wiedzę jakiekolwiek majstrowanie przy konstrukcji dachu to zmiana istotna... a za analityka i jego dobry humor trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.08.2011 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 (edytowane) za kciuki nie dziękuję, bo wiadomo - łatwo zapeszyć dziewczyny, ale tak z ręką na sercu: podobają się Wam te płaskie daszki po bokach dachu nad tarasem? bo ja już sama nie wiem, co myślę ja wiem, że to nasz dom i przede wszystkim nam się powinien podobać, ale ten góral z "ja mam wyobraźnię i ja to już widzę" tak mi zamotał, ech... pewnie się niepotrzebnie przejmuję. Edytowane 24 Sierpnia 2011 przez Tatarak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 24.08.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Jak na moje to góral uprawia czarnowidztwo. Trzeba wziąć dobrych fachowców do daszków i będzie ok. u mnie też wszyscy czarnowidzieli balkoniki, że to przemarza, zacieka i samo zło - znalazł się dekarz, który wykonał opierzenia i izolacje i gwarantuje, że będzie w porządku, więc mu wierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 24.08.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 no wiesz, jak on tego nie umie robić, to nic dziwnego, że Cię od tego pomysłu odwodzi, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 24.08.2011 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Słuchaj podpowiedzi ale zanim coś zmienisz dobrze się zastanów. Mój wykonawca na siłę chce mi zrobić jeszcze jedno pomieszczenie gospodarcze pod tarasem.Po pierwsze - dechy a tarasie,więc nie będzie tam sucho, po drugie zimą temperatury minusowe - nie wszystko wytrzyma bez uszczerbku takie temperatury (nawija mi o słoikach, kosiarce, rowerach), po trzecie - wysokość pomieszczenia ok 1,70 lub niżej, po czwarte - brzydkie drzwi pod tarasem kompletnie zaburzą elewację, po piąte - pająki i pajęczyny czyli i tak tam nie wejdę, po szóste - kto zapłaci podatek od nieruchomości za to pomieszczenie (wyższy od pomieszczeń gosp.), po....siódme - czy będzie załatwiał projekt zamienny w starostwie? bo za powiększenie powierzchni domu i pomieszczeń gosp. kara ok 5000zł, a nie wiem jakich będę miała sąsiadów w przyszłości obok (znajomego sąsiedzi donieśli na innego sąsiada z ulicy do nadzoru).Także niby chce dobrze, ale zupełnie nie przemyślał tego co doradza. O płaskich dachach nie wspomnę - bo to najgorsze zło na świecie - rób pani dach dwuspadowy, tak mówił każdy potencjalny wykonawca i kier bud (prócz dwóch). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.08.2011 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 racja, adk... ... właśnie dzwoniła moja "szefowa". w zasadzie to my się komunikujemy mailowo, ona dzwoni tylko w dwóch sytuacjach: jak ma dla mnie podwyżkę albo jak w firmie są redukcje wynagrodzenia. zgadnijcie, któryi przypadek był tym razem - zważywszy na ogólnoświatowe nastroje na rynkach finansowych itp. itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.08.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 niewesoło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 24.08.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Ojej, po mince się domyślam - i bardzo współczuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 24.08.2011 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Mnie sie te daszki bardzo podobaja,tylko musisz miec dobrego fachowca ,tak jak dziewczyny pisza.W sumie mamy troszke podobna bryle budynku ,mimo ze nie mam daszkow i kolorystyka bedzie podobna(u mnie malo szarego duzo bialego:) Przykro z powodu telefonu:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 24.08.2011 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Z dachem bym nie kombinowała. Taka zmiana pociągnie za sobą inne zmiany, zmieni wygląd domu, wyjdą inne "kwiatki". Płaski dach wymaga staranności, ale przecież to nie mission imposible. Nasz majster też dobrych rad udzielał: dajcie kolumnę nad wejściem, zróbcie okapy po bożemu, itp, itd. Za analityka trzymam kciuki. Co do tel. szefowej- współczuję. Ale dobrze, że zadzwoniła teraz jak wniosek już u analityka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.08.2011 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 już drugi raz mi posta skasowało w skrócie: dziękuję za ciepłe słowa o daszku - w dzienniku. decyzje podjęte - czuję, że słuszne. poza tym głowa do góry, pierś naprzód i musi być lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.08.2011 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 ANALITYK ZATWIERDZIŁ! czyli kawa była smaczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 25.08.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 25.08.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Jupiiiiiiii!gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 25.08.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 O! Gratulki wielkie! Wspaniałe wiadomości!!! I ze zmianą i z daszkiem w pełni Was popieram. Bardzo dobry pomysł i dobrze, że teraz a nie później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 25.08.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Gratulacje! Czyli analitycy też ludzie dobrze wiedzieć, bo chyba właśnie mielą mój wniosek o wypłatę kolejnej transzy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.08.2011 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Dzięki dziewczyny Radość dzielona z życzliwymi ludźmi jest podwójnie radosna nasz wniosek "mieli" podobno pani analityk - girl power Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.08.2011 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 O! Gratulki wielkie! Wspaniałe wiadomości!!! I ze zmianą i z daszkiem w pełni Was popieram. Bardzo dobry pomysł i dobrze, że teraz a nie później. cieszę się - też tak czuję, że dobrze i lepiej teraz niż później - murarze też się cieszą, że im dwa żebra odpadną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 25.08.2011 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 26.08.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 wrzucilam zdjecia beleczki mojej pieknej ,tylko jak mam ja pozniej zagospodarowac:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts