Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

za kciuki nie dziękuję, bo wiadomo - łatwo zapeszyć :)

dziewczyny, ale tak z ręką na sercu: podobają się Wam te płaskie daszki po bokach dachu nad tarasem? bo ja już sama nie wiem, co myślę :(

ja wiem, że to nasz dom i przede wszystkim nam się powinien podobać, ale ten góral z "ja mam wyobraźnię i ja to już widzę" tak mi zamotał, ech...

pewnie się niepotrzebnie przejmuję.

Edytowane przez Tatarak

Jak na moje to góral uprawia czarnowidztwo. Trzeba wziąć dobrych fachowców do daszków i będzie ok.

u mnie też wszyscy czarnowidzieli balkoniki, że to przemarza, zacieka i samo zło - znalazł się dekarz, który wykonał opierzenia i izolacje i gwarantuje, że będzie w porządku, więc mu wierzę :)

Słuchaj podpowiedzi ale zanim coś zmienisz dobrze się zastanów. Mój wykonawca na siłę chce mi zrobić jeszcze jedno pomieszczenie gospodarcze pod tarasem.

Po pierwsze - dechy a tarasie,więc nie będzie tam sucho, po drugie zimą temperatury minusowe - nie wszystko wytrzyma bez uszczerbku takie temperatury (nawija mi o słoikach, kosiarce, rowerach), po trzecie - wysokość pomieszczenia ok 1,70 lub niżej, po czwarte - brzydkie drzwi pod tarasem kompletnie zaburzą elewację, po piąte - pająki i pajęczyny czyli i tak tam nie wejdę, po szóste - kto zapłaci podatek od nieruchomości za to pomieszczenie (wyższy od pomieszczeń gosp.), po....siódme - czy będzie załatwiał projekt zamienny w starostwie? bo za powiększenie powierzchni domu i pomieszczeń gosp. kara ok 5000zł, a nie wiem jakich będę miała sąsiadów w przyszłości obok (znajomego sąsiedzi donieśli na innego sąsiada z ulicy do nadzoru).

Także niby chce dobrze, ale zupełnie nie przemyślał tego co doradza. O płaskich dachach nie wspomnę - bo to najgorsze zło na świecie - rób pani dach dwuspadowy, tak mówił każdy potencjalny wykonawca i kier bud (prócz dwóch).

racja, adk...

... właśnie dzwoniła moja "szefowa". w zasadzie to my się komunikujemy mailowo, ona dzwoni tylko w dwóch sytuacjach: jak ma dla mnie podwyżkę albo jak w firmie są redukcje wynagrodzenia. zgadnijcie, któryi przypadek był tym razem - zważywszy na ogólnoświatowe nastroje na rynkach finansowych itp. itd. :(

Z dachem bym nie kombinowała. Taka zmiana pociągnie za sobą inne zmiany, zmieni wygląd domu, wyjdą inne "kwiatki". Płaski dach wymaga staranności, ale przecież to nie mission imposible. Nasz majster też dobrych rad udzielał: dajcie kolumnę nad wejściem, zróbcie okapy po bożemu, itp, itd.

Za analityka trzymam kciuki. Co do tel. szefowej- współczuję. Ale dobrze, że zadzwoniła teraz jak wniosek już u analityka ;)