Spirea 06.09.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Tatarak, jestem zadowolona z montażu Jareko. Cena była wyższa niż od wrocławsko-olesnickich przedstawicieli i była związana z róznica w cenie montażu i silników somfy do rolet. Jednak po prawie całej lekturze wątku "szukam dobrych okien" oraz wątkach o problemach z oknami wpadłam w paranoję, że tylko Jareko dobrze to zrobi, więc byłam gotowa dołożyć tę kwotę. Ale to mój przypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.09.2011 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Spirea - zaraz tam Zabłocki. Pięknie Ci spatynuje i jeszcze Twoje wnuki będą na nią patrzeć z czułością, podczytując babcine pamiętniki online Madeleine - o! ja nie analizowałam starych zapisów na grupie pod tym kątem. dzięki!! Lakbud muszę odwiedzić. btw, u mnie skrzydło hks będzie 210:2, czyli... 105 cm szerokości, to luz. A jak ciepło pomyślałam o Magiku, jak mi jednak przed wyjazdem przysłał zestawienie więźby... potrafi się zmobilizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.09.2011 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Spirea- Ty masz w końcu jezierskiego czy hekaplast jak Madeleine? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 06.09.2011 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 ja mam MS. Jareko jest na pewno mistrzem... autokreacji Widzę, że faktycznie miałam tanią ekipę od elewacji, 45/m2 i jeszcze odliczają okna. Wszystko na gotowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.09.2011 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 to daj mi tę ekipę od elewacji na priwa, ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 06.09.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 ja mam w końcu też Hekaplast. a autokreacji Jareko uległam Tej kasy akurat nie żałuję, wymyślił sposób na schowanie integro, wykonał jak trzeba, więc jestem zadowolona. Przynajmniej na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 06.09.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 bez przesady - wiedze i doświadczenie jareko posiada jak mało kto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 06.09.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 ale to nie znaczy, że on jeden jedyny i że nie da się zrobić tak samo dobrze inną ekipą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.09.2011 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 MS? od Baumana. to kto ma Hekaplast? zakręciłam się na maksa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 06.09.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 tak jak z reklama Zywca - prawie:D jak jarekou mnie nie robił jareko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 06.09.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Oczywiście, że tak, masz rację i są na pewno ekipy, które robią to dobrze - np. firma Baumann ma chyba same pozytywne opinie na forum. W naszym przypadku był chyba jakiś problem z roletami integro, bo chyba Baumann nie miał ich w ofercie i właśnie sposób montażu całości. Tak jak napisałaś u Salika - bierzemy droższe, polecane ekipy, żeby im potem nie patrzeć na ręce. I jeszcze wymaglowałam człowieka mailami na wszystkie strony, żeby wiedzieć jak najwięcej i wybrac jak najlepiej. na razie jest chyba ok. U mnie z Jareko było podobnie jak z innymi wykonawcami forumowymi - Pan Kocot, Pan Korólczyk. Bezapelacyjnie poleceni przez wszystkich i nie dyskutowałam, innych potencjalnych poodmawiałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.09.2011 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 wojgoc, a jakie masz okna u siebie? w sensie producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 06.09.2011 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Hohensee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 06.09.2011 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Wojgoc ma okna na bogato, drewniane Baumann - MS, Jezierski Lakbud - Hekaplast (kiedyś mieli Jezierskiego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 06.09.2011 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Madeleine,bez przesady - drewno nie jest jakimś ekskluzywnym materiałem.poza tym takich łamańców nikt nie podjął się w plastiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 06.09.2011 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 oj wiesz dobrze, że się podśmiewam. Ale świetne masz okna, naprawdę robią wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 06.09.2011 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Tatarak, jak interesuje Cię drewno, to napisz do Hohensee. Miałam własnie namiary od Wojgoca. Dostałam dobrą ofertę, ale potem uznaliśmy, że drewno nie dla nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.09.2011 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 nie, drewno mnie też nie interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 06.09.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 nie, drewno mnie też nie interesuje bądź precyzyjna - drewniane okna Cie nie intersują, bo drewnem do kominka będziesz zainteresowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.09.2011 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 aaa widzisz, niekoniecznie, właśnie się bijemy z myślami, czy w ogóle robić tę kozę (bo "kominka" na pewno nie)... ja bym zrezygnowała chociażby po to, żeby zobaczyć, jak będzie wyglądać nowoczesny dom bez ani jednego komina - taka jestem ekstrawagancka ostatnio się gdzieś licytowaliśmy, co wozimy w bagażniku. no to ja sobie dziś dorzuciłam płytę chodnikową Semmelrock taki model - La Linia - i kolor - antracytowy bazalt - jak chcemy mieć w garażu, na podjeździe, chodniku od furtki i podeście przed wejściem (w katalogu wygląda na dużo ciemniejszy niż w realu, jutro mu pstryknę fotkę). wymiary 40x40, dla celów demonstracyjnych wzięłam grubość 3,8 cm (taka będzie na chodniku i podeście), a na podjeździe ma być o grubości 8 cm. zastanawiam się tylko, jaką dać na podłodze garażu - czy tę cieńszą, czy grubszą? wg cen katalogowych te grubsze wychodzą 115 zł za m2, a cieńsze - 100 zł/m2 (ceny brutto). Rabat mi pan zaproponował na te grubsze... 5 zł na m2. nawet zakładając, że gdzieś znajdę lepszą ofertę na jedne i drugie, to nie wiem, czy opłaca się dawać cieńsze, skoro przy tych grubszych mogę dać o 4,2 cm mniejszą grubość jastrychu. ile to może być w złotówkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts