Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

Tatarak, jestem zadowolona z montażu Jareko. Cena była wyższa niż od wrocławsko-olesnickich przedstawicieli i była związana z róznica w cenie montażu i silników somfy do rolet. Jednak po prawie całej lekturze wątku "szukam dobrych okien" oraz wątkach o problemach z oknami wpadłam w paranoję, że tylko Jareko dobrze to zrobi, więc byłam gotowa dołożyć tę kwotę. Ale to mój przypadek.

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Spirea - zaraz tam Zabłocki. Pięknie Ci spatynuje i jeszcze Twoje wnuki będą na nią patrzeć z czułością, podczytując babcine pamiętniki online :)

Madeleine - o! ja nie analizowałam starych zapisów na grupie pod tym kątem. dzięki!! Lakbud muszę odwiedzić.

btw, u mnie skrzydło hks będzie 210:2, czyli... 105 cm szerokości, to luz.

A jak ciepło pomyślałam o Magiku, jak mi jednak przed wyjazdem przysłał zestawienie więźby... potrafi się zmobilizować ;)

Oczywiście, że tak, masz rację i są na pewno ekipy, które robią to dobrze - np. firma Baumann ma chyba same pozytywne opinie na forum. W naszym przypadku był chyba jakiś problem z roletami integro, bo chyba Baumann nie miał ich w ofercie i właśnie sposób montażu całości. Tak jak napisałaś u Salika - bierzemy droższe, polecane ekipy, żeby im potem nie patrzeć na ręce. I jeszcze wymaglowałam człowieka mailami na wszystkie strony, żeby wiedzieć jak najwięcej i wybrac jak najlepiej. na razie jest chyba ok.

U mnie z Jareko było podobnie jak z innymi wykonawcami forumowymi - Pan Kocot, Pan Korólczyk. Bezapelacyjnie poleceni przez wszystkich i nie dyskutowałam, innych potencjalnych poodmawiałam.

aaa widzisz, niekoniecznie, właśnie się bijemy z myślami, czy w ogóle robić tę kozę (bo "kominka" na pewno nie)... ja bym zrezygnowała chociażby po to, żeby zobaczyć, jak będzie wyglądać nowoczesny dom bez ani jednego komina - taka jestem ekstrawagancka :)

ostatnio się gdzieś licytowaliśmy, co wozimy w bagażniku. no to ja sobie dziś dorzuciłam płytę chodnikową Semmelrock :) taki model - La Linia - i kolor - antracytowy bazalt - jak chcemy mieć w garażu, na podjeździe, chodniku od furtki i podeście przed wejściem (w katalogu wygląda na dużo ciemniejszy niż w realu, jutro mu pstryknę fotkę).

wymiary 40x40, dla celów demonstracyjnych wzięłam grubość 3,8 cm (taka będzie na chodniku i podeście), a na podjeździe ma być o grubości 8 cm. zastanawiam się tylko, jaką dać na podłodze garażu - czy tę cieńszą, czy grubszą? wg cen katalogowych te grubsze wychodzą 115 zł za m2, a cieńsze - 100 zł/m2 (ceny brutto). Rabat mi pan zaproponował na te grubsze... 5 zł na m2. nawet zakładając, że gdzieś znajdę lepszą ofertę na jedne i drugie, to nie wiem, czy opłaca się dawać cieńsze, skoro przy tych grubszych mogę dać o 4,2 cm mniejszą grubość jastrychu. ile to może być w złotówkach?