Krychlis 15.06.2010 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Witam, Zgodnie z projektem na chudy beton mam położyć 10 cm styropianu. I tutaj mam prośbę o pomoc, czy lepiej dać jedną warstwę o gr. 10 cm, czy też dwie warstwy o gr. 5 cm każda i kłaść je naprzemiennie, tak aby druga warstwa zakrywała generalnie brzegi/kraje pierwszej warstwy?? I jeszcze jedna prośba/pytanie czy ktoś może samodzielnie wykonywał posadzki cementowe, bez użycia miksokretów i podobnych? Jakieś wskazówki co do proporcji cementu/piasku/wody/konsystencji zaprawy, jak i czym zacierać, jak dokładnie wypoziomować?? i czy koniecznie muszę dać siatki zbrojeniowe pod posadzkę? czy też mogę to odpuścić i zaoszczędzić parę złotych, a jednocześnie nie narazić się na jakieś pękania w przyszłości itp.? Z góry dziękuję za wszystkie porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krychlis 16.06.2010 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Witam ponownie, pozwoliłem sobie odświeżyć wątek... może ktoś jednak mógłby mi pomóc? dzięki Witam, Zgodnie z projektem na chudy beton mam położyć 10 cm styropianu. I tutaj mam prośbę o pomoc, czy lepiej dać jedną warstwę o gr. 10 cm, czy też dwie warstwy o gr. 5 cm każda i kłaść je naprzemiennie, tak aby druga warstwa zakrywała generalnie brzegi/kraje pierwszej warstwy?? I jeszcze jedna prośba/pytanie czy ktoś może samodzielnie wykonywał posadzki cementowe, bez użycia miksokretów i podobnych? Jakieś wskazówki co do proporcji cementu/piasku/wody/konsystencji zaprawy, jak i czym zacierać, jak dokładnie wypoziomować?? i czy koniecznie muszę dać siatki zbrojeniowe pod posadzkę? czy też mogę to odpuścić i zaoszczędzić parę złotych, a jednocześnie nie narazić się na jakieś pękania w przyszłości itp.? Z góry dziękuję za wszystkie porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 16.06.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Sporo tu wiadomości http://forum.muratordom.pl/search.php?searchid=308653 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts