papuch 15.06.2010 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Witam, jestem na etapie decyzji odnośnie drzwi wejściowych. Podobają mi się Gerdy z małym pionowym doświetleniem-witrażem. Ma ktoś? czy macie opinie odnośnie tych drzwi? proszę o pomoc albo powiedzcie czym się kierowaliście przy wyborze waszych i co macie. pozdrowionka papuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salatar 16.06.2010 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 tez jestem zainteresowany jake sa wasze wybory ? - mnie interesuja drzwi z drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 16.06.2010 05:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Myślę o Gerda Barcelona BWX20. O drewnianych też myśleliśmy ale są chyba dużo droższe. Te kosztują ok 2,400 z montarzem. Tylko jak one chodzą? nie opadają? nie są ciężkie? czy rzeczywiście są zniżki przy ubezpieczeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salatar 16.06.2010 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 ja mam od tyłu domu Gerdt TTpluc - chyba - spoko drzwi za 1600 zł z 2 zamkami na 1 klucz, klasa "C" - to musi być zeby były zniżki w ubezp. - albo nawet taki jest wymóg zeby sie ubezpieczyc od kradziezy a drzwi drewniane mysle kupic do 3000 - spokojnie wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 19.06.2010 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Nikt nie chce się pochwalić swoimi drzwiami wejściowymi??? No nie ;-( będę musiała szukać w waszych dziennikach budowy-trochę więcej roboty ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 19.06.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Jeśli drzwi drewniane, zewnętrzne to grubość skrzydła min. 68mm. Chudsze po 3 - 5 sezonach /latach uzytkowania to szmelc. Przyzwoitej jakości drzwi drewniane zewnetrzne w rozsądnym modelu/wzorze i rozmiarze cenią się od 3000 do 5000 PLN - wartość bez pośredników, bezpośrednio u producenta.GERDA to drzwi stalowe z ociepleniem w środku - w tym segmencie - stalowych wyrobów, to wiodący pod względem jakości produkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salatar 19.06.2010 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Jeśli drzwi drewniane, zewnętrzne to grubość skrzydła min. 68mm. Chudsze po 3 - 5 sezonach /latach uzytkowania to szmelc. . to wtłumacz mi w jaki sposób u moich rdziców drzwi wytrzymały ponad 30 lat - ma jaą grubości może z 40 - max 50 mm czy my nie przesadzamy z tymi parametrami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.06.2010 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Salatar..dawne drzwi drewniane... to była dawna produkcja. Drzwi z założenia nie były tak szczelne i ciepłe. Przy temperaturze na zewnątrz -minus 20 st C, w śrdoku bywała ciut powyżej 0 st. Powietrze owiewało je z każdej strony. Dziś na drzwiach kumuluje się cała różnica temperatur. Dodatkowo grzejnik zamieszczony blisko drzwi promieniuje ciepłem. Tym to sobie właśnie tłumaczę - że stare drzwi "dawały radę" - nowe już nie. Poza tym... 30 lat temu ówczesne nowe drzwi też się paczyły. Ale po kilku latach użytkowania całość się stabilizuje, układa i już nie przeszkadza. Charlie.. ja sprzedaję drzwi za 3 do 5 tys i jestem pośrednikiem.. więc się da! Aha, i mogę śmiało stawać ze "swoimi" drzwiami do konkursu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salatar 19.06.2010 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 to zadam pytanie - zlecić wykonanie drzwi (60 mm z wkładka docieplająca ze styropianu) czy kupic gotowe np. z CALa lub STOLPAWu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 19.06.2010 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Stanowczo lepiej kupić drzwi z fabryki z gwarancją. Wyegzekwowanie swoich praw od stolarza zazwyczaj jest bardzo trudne (a zwłaszcza jak się kupuje "bez VATu"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.06.2010 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Zwykle jest tak jak pisze Wojtek. Ale.. jest wielu bardzo solidnych stolarzy, których rzemiosło zasługuje na polecenie. Ale ja takich nie znam, przynajmniej jesli chodzi o drzwi zewnetrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 19.06.2010 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 No w końcu można poczytac jakieś konkretne wypowiedzi pap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 29.06.2010 22:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 POdciągam wątek do góry bo pomimo mojego zdecydowania na Gerdę to tracę entuzjazm - naczytałam się na forum o rozwarstwiających sie panelach, wybrzuszeniach, przemarzających ościerznicach i już sama nie wiem o czym jeszcze... Gerda idzie chyba w odstawkę (kobieta zmienną jest) ale KMT też nie ma super dobrej opinii ;-( Teraz zaczęłam się rozgladać za tanim drewnianym produktem (niestety dużo tego nie ma) ale znalazłam drzwi1) Porta- Gdynia 3 2) Pol-Skone Warmia Które do mnie możliwie jako tak 'mówią' ....z tym że drzwi drewniane (tak napisane jest na stronie producenta drzwi CAL) nie mogą być wystawiane na działanie war atmosfer, słońce im bardzo szkodzi, nie mogą być montowane do stanu surowego ale dopiero po wykończeniu itd...Teraz doszedłby koszt drzwi przejściowych ;-( Pol-skone ma drzwi wykonane z włókna szklanego- to jakaś innowacja czy ściema? Jak się do tego odnieść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julies 30.06.2010 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 a jakiej firmy drzwi stalowe jeszcze polecacie? szukam szukam i nic ciekawego i w przystępnej cenie znaleźć nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 30.06.2010 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Ja ciągle czekam na kogoś mąrego kto mi powie co ma więcej zalet niż wad...proszę napiszcie coś o drzwiach.Wiatrołap będzie trochę grzany podłogówką, drzwi wejściowe od strony północnej, zadaszone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lendM 25.10.2012 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Hej, specjalnie pytam tu, tych doświadczonych i nie tylko . Czym się sugerować przy dobrze drzwi antywłamaniowych? Tylko błagam nie piszcie, że bezpieczeństwem i na tym koniec, chcę szczegółowe informacje. Na, co zwrócić uwagę? Jak dobrać odpowiedniego wykonawcę? W koło wielu oszustów. Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 26.10.2012 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Jeśli chodzi o Gerdę to z mojego doświadczenia sytuacja z panelami od ok 2 lat uspokoiła się. Zabezpieczają je teraz także od tył i panel nie chłonie wilgoci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lendM 21.11.2012 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 yhym, dziękuję bardzo za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawellod 11.12.2012 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 no na pewno patrz na certyfikaty, wybierz drzwi zamykane do wewnątrz, ciężej je wyważyć z nawiasów. Wybierz minimum dwa zamki i patrz na ilość rygli, im ich więcej tym są solidniejsze, ale i cena rośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 11.12.2012 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Od kiedy to rygle decydują o solidności? Znam drzwi z niby 5-ryglowymi zamkami, które mają gorsze klasy antywł. niż "zwykły"zamek.. O "solidności" drzwi obiektywnie i bezsprzecznie decyduje wyłącznie ich klasa antywłamaniowa. Zwykle polskie, ciut lepsze produkty to kl 2 (tzw. wzmocnione) lub 3 i ew. 4 (w tej ostatniej Gerda ma swoje najlepsze modele). O ile dobrze pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts