Claudii 15.06.2010 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Mam płytę indukcyjną umieszczoną nad piekarnikiem- tradycyjnie.Jak się piecze w piekarniku to płyta po czasie się blokuje (nie idzie na niej nic ugotować) , w instr. pisze ,że nastąpiło przegrzanie obwodów płyty i należy albo zwiększyć wentylację płyty albo zastosować jakiś zestaw termoizolacyjny na piekarnik. Czy ktoś spotkał się z takim problemem , jak go rozwiązał ?Fakt ,że sporadycznie jednocześnie piecze się coś w piekarniku i zarazem gotuje na płycie ale się zdarza i jest to uciążliwe. W serwisie sprzętu mówią ,że stolarz (firma BRW) zrobił złe szafki a BRW mówi ,żeby uderzyć do producenta AGD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 15.06.2010 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 to ja sie podpinam pod temat, bo ja tak mam, ale jeszcze nie uzywam...ale ja mam narożny piec.. wiec mam nadzieje, ze piekarnik bedzie mial wiecej miejsca na wentylację... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 15.06.2010 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Można zastosować ew. dodatkową warstwę izolacji w postaci kawałka płyty z waty szklanej pokrytej folią alu (w sensie taką kominkową, np. Firerock) pomiędzy płytą a piekarnikiem. Ona jest cienka - ok. 2cm grubości, więc nie powinno być problemów z umieszczeniem jej tam tak, aby zachować szczelinę wentylacyjną wokół piekarnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 15.06.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 O mój Boże to koszmar mojej młodości. Mieliśmy kiedyś kuchenkę gazową z piekarnikiem elektr. i jak się dłużej piekło w piekarniku to się pokrętła od gazówki blokowały, boszesz ale się zawsze bałam że wylecę w kosmos. I od tego czasu mam awersje do gazu (dobrze że nie do gotowania), nie mam gazu ani w mieszkaniu ani w domu... amen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 15.06.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Samochodu na gaz też nie mam A jak jadę z koleżanką to mam delirkę I w ramach fobii, to jak tankuje na stacji benz. to zawsze wybieram stanowisko jak najdalej od dystrybutora z gazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts