Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KREDYT HIPOTECZNY i nie tylko

Archi100

Recommended Posts

projekt sama sobie narysowałam, tylko architekt doprowadził to do ładu, dom o pow zabudowy 141,11, a użytkowej 277.22m2, dom parterowy z poddaszem użytkowym i podpiwniczony. W tej chwili zamknęliśmy etap ław, zaczynamy od następnego poniedziałku w górę iść, na dzień dzisiejszy wydaliśmy 21.000, ale mamy podwójne Ławy i podłączoną wodę i kanalizacje już, duża działka ( 60 arów, to sporo równania było).

Ale nie prowadzisz tu na forum swojego dziennika? Bo nie widać w podpisie odnośnika :) linka znaczy :)

Czyli za fundamenty 21 000 pln, dobra cena, ja czekam wciąż na decyzje z banku

• 1 month później...
No ja zaraz kłade stropy na piwnicę, , jutro obiecam dla ekipy grilika małego :)Na razie wbudowuje środki własnie i jestem mile zaskoczona kosztami piwnicy( którą to bardzo straszyli na innych forach). Az miło popatrzeć jak budowa idzie w górę, do tej pory nie wzięliśmy ani jednej transzy,a le juz zaraz trzeba będzie się zastanowić nad wezwaniem inspektora i złożyć wniosek na pierwsza transze :), uch, fajnie Edytowane przez pchla169

• 2 weeks później...
No ja poroterm mam za 4zyle/szt., ale na lewo więc bez vat, bo u nas poroterm 25 to 5,5zł/szt brutto w cenie w najtańszym punkcie. dowozu nie licze, bo w cenie, tylko za dźwig trzeba było dac parę groszy żeby na strop postawili. Ale to tanio masz , fajnie, a tak z ciekawości jescze jak rozwiążesz problem wieszanych szafek ( bo słyszałam,ze w porotermie to problem) , to samo rzy elektryce, u nas drozej s[piewają za punkt jeśli poroterm.

• 2 weeks później...
Z tego co wiem, to najczęściej są to pęknięcia i zależnie od ich umiejscowienia, to można go jakoś tam wykorzystać, ale zwrotów nie ma , bo nie udowodnisz po odbiorze, czy to już tak przyszło, czy tez budowlańcom sie umskło. Trafiły mi sie dobrej jakości, bo nawet dobrze sie dają kroić, jednak pare tam widziałam takich w drzazgach :/, no ale trudno,. I jest jeszcze jedna sprawa, na która trzeba zwrócić uwagę, bo w trakcie budowy trzeba zasłaniać czymś na górze( choćby deskami) pustaki, bo podczas deszczu woda , która sie dostanie do środka nie koniecznie odparuje i jak przyjdą mrozy, to rozsadzi i lipa straszna.