Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 335
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Polecam www. beds.pl, drewniane, solidnie zrobione w wielu wariatach do wyboru, wysyłają też próbniki z kolorami, łatwe do złożenia samodzielnie w domu i nie trzeszczy po kilku miesiącach użytkowania.

ja kupiłem tu :

http://versomeble.pl/showpage.php?pageID=12&idgtxe5=18

a projektant zrobił mi w podobnym stylu cala sypialnie , tak jak na zdjęciu :)

mi się podoba , i nie skrzypi ;)

• 1 month później...
Mam lozko z firmy hilding,razem z materacem dobieranym indywidualnie.Lozko z tapicerowanym zaglowkiem,wysokie,bardzo wygodne.Uzytkuje juz ponad rok.W koncu cos co nie skrzypi po metalowym stelazu mam zle wspomnienia
  • 1 month później...
Witam, chciałem zapytać czy ktoś się spotkał lub posiada mebelki do sypialni, chodzi mi o dużą szafę + łoże w kolorze białym w stylu klasikus.pl ? Tylko w niższej cenie :-) ? Szukam na necie, ale wszystkie są za bardzo nowoczesne a potrzebuję coś troszkę antycznego takie właśnie jak robi brw tylko po innych cenach....

Co z metalowymi łóżkami jest nie tak? Skrzypią?

Co myślicie o tym? Podoba mi się, jest niedrogie i przymierzam sie żeby kupić, ale zawsze warto zasięgnąć rady forumowiczow :wink: :p

http://images36.fotosik.pl/162/4b59762367a228c3.jpg

Macie do polecienia jakies "solidne drewniane" łóżko?? ;) Przeglądałam całe mnóstwo ofert i nie wiem z której firmy mam wybrać :(
Macie do polecienia jakies "solidne drewniane" łóżko?? ;) Przeglądałam całe mnóstwo ofert i nie wiem z której firmy mam wybrać :(

Też takie chcieliśmy, więc zrobiliśmy je sobie z mężem sami. Miejscem zakupu komponentów była Castorama. Już prawie rok śpimy na tym łóżku i jest rewelacyjne - nic nie skrzypi ani się nie rozłazi. W tym wątku opisałam co zrobiliśmy i wrzuciłam zdjęcia łoża:

http://forum.muratordom.pl/post3817495.htm?highlight=#3817495

Witam serdecznie, nareszcie trafiłam do odpowiedniego tematu :)

Materac zamówiony, teraz mętlik w głowie przy wyborze łóżka, mam na oku takie http://www.mebleforever.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=11&category_id=7&option=com_virtuemart&Itemid=48&vmcchk=1&Itemid=48 czy ktoś zna meble tej firmy (meble Forever)? No i dają do tego łóżka stelaże sosnowe a ja chciałam pod materac porządne stelaże z MK Foam http://materace.sklep.pl/product_info.php?products_id=136 i nie wiem czy zostawić te sosnowe czy zamówić bez stelaży, dopłacić i mieć lepsze, ktoś coś może doradzić? Proszę bo głowa mi pęka już od tego wybierania a materac będzie we wtorek najpóźniej :-?

Stelaż który znalazłaś pasuje idealnie do konstrukcji materaca Venus, ale zobacz jeszcze na model select classic z Hildinga. 1- "firma" ; 2- cena niższa. Z doświadczenia wiem, że drewno lipowe, brzozowe, olchowe ( miękkie liściaste) to ulubione potrawy dla naszych domowych "korników"BEZZ BEZZ BEZZ :D :D :D Z wieloletniego doświadczenia konserwatora przedmiotów drewnianych :o wiem, że meble wykonane z sosny ( i to nie wszystkie jej odmiany) i dębu są najbardziej długowieczne. Jeżeli nie szukasz łóżka do pensjonatu to kup ładne, solidne sosnowe łóżko i po kłopocie. Stelaż i materac masz idealny a rama to tylko " kwiatek do kożucha". Jeżeli materac zbyt mało wystaje ponad ramę to podczas siadania czy wstawania z łóżka rama będzie się wgniatała w uda. Powierzchnia materaca powinna być na wysokości siedziska krzesła- 47 cm. Optymalna wysokośc do wygodnego wstawania. Amerykańskie łóżka SEALY mają wysokość nawet 82 cm ( to 9 cm. wyżej niż biurko 73 cm. :D Pozdrawiam Czarną M 8) Edytowane przez milus66
Stelaż który znalazłaś pasuje idealnie do konstrukcji materaca Venus, ale zebacz jeszcze na model select classic z Hildinga. 1- "firma" ; 2- cena niższa. Z doświadczenia wiem, że drewno lipowe, brzozowe, olchowe ( miękkie liściaste) to ulubione potrawy dla naszych domowych "korników"BEZZ BEZZ BEZZ :D :D :D Z wieloletniego doświadczenia konserwatora przedmiotów drewnianych :o wiem, że meble wykonane z sosny ( i to nie wszystkie jej odmiany) i dębu są najbardziej długowieczne. Jeżeli nie szukasz łóżka do pensjonatu to kup ładne, solidne sosnowe łóżko i po kłopocie. Stelaż i materac masz idealny a rama to tylko " kwiatek do kożucha". Jeżeli materac zbyt mało wystaje ponad ramę to podczas siadania czy wstawania z łóżka rama będzie się wgniatała w uda. Powierzchnia materaca powinna być na wysokości siedziska krzesła- 47 cm. Optymalna wysokośc do wygodnego wstawania. Amerykańskie łóżka SEALY mają wysokość nawet 82 cm ( to 9 cm. wyżej niż biurko 73 cm. :D Pozdrawiam Czarną M 8)

milus66 dziękuję ponownie za wszystkie porady :) ale zdecydowałam dzisiaj przed Twoją odpowiedzią na rozwiązanie ekonomiczne; zamówiłam powyższe łóżko ze stelażem Twinpack Koło, niech się dzieje ;) za około 3 tygodnie napiszę co i jak :) ale jeszcze raz bardzo Ci dziękuję za zaangażowanie, pozdrawiam serdecznie :)

• 2 weeks później...

nie wiem czy o tym już było, ale nie umiem poruszać się po nowym forum ;) mam nadzieję, że ktoś będzie znał odpowiedź na moje pytanie:

szukam łóżka (materac 140) wysokiego. To znaczy nie chodzi mi o żadne piętrowe, tylko normalne wyrko, tyle że marzę aby stało z pół metra nad podłogą (minimum!!). Kiedyś to był standard, a teraz wszystkie łóżka mają wysokość ok 30 cm od podłogi. Jak dla mnie za nisko. Anyone?

Sobie kupilam w brw z materacem od nich, 160/200. Corce w vox kokeshi tez 160/200, a materac w brw byla promocja z 1500 na 999zl, ale nie pamietam jakiej firmy.

Niemniej bardzo dobry i wygodny. Moj tez zreszta:)

Czy oparcie jest pod takim kątem, że wygodnie można się oprzeć czytając czy oglądając tv? Wpadło mi w oko i widzę, że u nas w kilku sklepach mają te łóżka.