mirka23 18.02.2011 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Ash pościel od wewnątrz bawełna na zewnątrz satyna, o taką Ci chodzi? widziałam w ; http://www.home-you.com/?go=cat&rname=sypialnia&gid=70 ( chyba nie mają sklepu internetowego) troszkę inna, ale oryginalna na CzerwonejMaszynie; http://czerwonamaszyna.pl/posciel-ekskluzywna,944,cat.html?p=1 także w supermark. Real ( nawet nie najgorsza) Na Allegro też są co niektóre fajne, zobacz u tego sprzedawcy; HomeDecor2009 trochę drogie, ale często mają promocje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spinacz 18.02.2011 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Ash chyba chodzi o satynę bawełnianią? Najzwyklejsza jest z andropola, jestem z niej zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 18.02.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 a czy ktoś może się orientuje, gdzie można kupić wysokie łóżka? Takie, żeby wysokość razem z materacem wynosiła 55 - 65 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 19.02.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 wow! Dzięki, dziewczyny Jestem mile zaskoczona ofertą Andropola. A Home Decor... mrrr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 19.02.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 a czy ktoś może się orientuje, gdzie można kupić wysokie łóżka? Takie, żeby wysokość razem z materacem wynosiła 55 - 65 cm? To chyba niezbyt wysokie łózko? A takie mega wysokie to już może kontynentalne? Hilding... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 19.02.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Zwróciłabym uwagę na to, czy łóżko jest tak skonstruowane, że materac leży równo z ramą, czy jest trochę zagłębiony. My teraz mamy tak, że leży na równo z ramą, co powoduje, że materac się nieustannie przesuwa doprowadzając mnie tym do szału. A na tym zdjęciu wygląda własnie, jakby był równo z ramą... W IKEA w Londynie twierdzą że problemu z tym nie ma. Niestety 2 razy byliśmy i 2 razy Mandal'a na wystawce nie było więc nie mogliśmy sprawdzić. ale nawet jeśli miałby się materac troszkę przesuwać to od czego są rzepy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 19.02.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Witam przepatrzyłem pobieżnie wątek z ciekawości ponieważ prowadzę z bratem małą pracownie stolarską. Mówiąc szczerze ceny niektórych mebli jak piszecie powalają, mnie też . Na pierwszy rzut oka prawie każdy z tych mebli jest do wykonania w jednostkowym egzemplarzu z przyzwoitym zarobkiem w rzemiośle nie mówiąc już o wykonaniu krótkiej serii, było by jeszcze taniej. Nie ma sie jednak co dziwić jeżeli, nie chcę użyć słowa "marża" "handlowca" sięga 1000 procent i więcej. Sami nazwijcie rzeczy po imieniu. Kiedyś z ciekawości liczyłem wycenę dla mebli takich jak Klose. Wykonanie takich samych mebli wyszło mi taniej, nieznacznie ale taniej ale zamawiając takie meble mogę wykonać je na dowolne wymiary. Mogę jeszcze raz powiedzieć NIE WIEM SKĄD BIORĄ SIE TE CENY. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 19.02.2011 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Mnowak355, nie mów, że jesteś w stanie cenowo przebić Ikea? no i poza ekstremalnymi przypadkami, gdzie płaci się krocie za markę, to wydawało mi się, że robota na zamówienie jest zawsze wyżej wyceniana niż seryjna produkcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 21.02.2011 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Mnowak355, nie mów, że jesteś w stanie cenowo przebić Ikea? no i poza ekstremalnymi przypadkami, gdzie płaci się krocie za markę, to wydawało mi się, że robota na zamówienie jest zawsze wyżej wyceniana niż seryjna produkcja Jeśli chodzi o Ikea to jak zamówisz u mnie po 100szt każdego mebla wydaje mi się że bez problemu . Oczywiście będzie taki mebel również zbliżony jakością. Chociaż jak pisałem wycenę robiłem do Klose. Tak masz rację, robota na zamówienie jest droższa jednak mało kto jest w stanie kupić meble po cenie ich produkcji. Napisałem tego posta w kontekście cenach finalnych o których tutaj przeczytałem a które trzeba zapłacić przy kupnie mebla w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 21.02.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 jak to skad? Ty produkujesz,Ty sprzedajesz sklepy jako posrednik narzucaja sobie marze,a w wiekszosci przypadkow utrzymywanie ogromnych ekspozycji i personelu kosztuje fortune! ale ludzie nie maja zaufania do lokalnych stolarzy jak widac,wola isc i kupic jakiegos koszmarka przeplacajac dwa razy,bo wlasnie maja go na ekspozycji,moga dotknac i wyprobowac..... Może nie produkujesz a wytwarzasz na zamówienie, a sprzedaż następuje po montażu lub dostarczeniu do klienta. Kiedyś próbowałem współpracować z salonami meblowymi ale jak zaproponowano mi ceny po jakich chcieliby kupić ode mnie meble to musiałbym DUŻO do nich dokładać.Nie wiem z czego wynika fakt braku zaufania do, jak to nazwałaś lokalnych stolarzy ale jak ja z kimś umawiam sie na wykonanie mebla to tak staram się wszystko dogadać żeby żadna ze stron nie miała problemu przy finale. Swoją drogą jak czytam niektóre wypowiedzi jak niektórzy usługodawcy są traktowani przez podobne jak mój warsztaty , po paru słowach kończył bym z nimi rozmowę. Sam też zamawiam niektóre usługi i jak jestem traktowany jak intruz to spadam gdzie indziej. Nie wiem natomiast i dziwie się ludziom którzy tak traktowani czytaj olewani zamawiają i płacą zaliczki a później żałują i żalą sie na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirka23 21.02.2011 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Więc trzeba otworzyć swój salon i kreować własna markę,ale tak jak napisała Prawdziwy.anika to koszty utrzymania są najdroższe. Najpierw trza zdobyć renomę, później szarpnąć się na otwarcie salonu, stronki internetowej, sprawny marketing i przycisnąć konkurencję Osobiście zamawiam meble które są robione przez miejscową firmę i jestem z niej bardzo zadowolona, zrobią tak jak chcę, co do płatności też spokojnie można się dogadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 21.03.2011 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Witajcie! Przybyłam tu dla wizualki MarJer :)Swoją drogą-tak za nią biegam...Kiedy ty obiecany wąek MarJer założysz .Muszę Cię szukać po całym FM . Wizualizacja robiona w dobrym programie-kto Ci to robił? Nie zgadzam się,żę za dużo czerni-jeśli będzie duże jasne łóżko,jasna wykładziona będzie OK. Pytałaś o wykładzinę.Ja do siebie do sypialni zamówiłam już wykładzinę.dłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłługo szukałam odpowiedniej .Zamówiłam taką gołebioszarą i mam nadzieję,że będę zadowolona.Zamówiłam w komforcie-teraz jest taka promocja,że jeszcze odkurzacz za złotówkę dostaniemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 21.03.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Lady, a to mnie przestań szukać po całym FM, szybciej będzie jak mnie znajdziesz na naszym wspólnym osiedlu, na którym obie mieszkamy;) Ja też prawdopodobnie kupię szarą wykładzinę w komforcie( na razie dwie próbki leżą w domu) Jedna to wykładzina vogue, druga denver, pisz szybciutko jaką TY kupiłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 30.03.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Mar Jer! Wybrana wykładzina jest jasno szara,w zamyśle miała być gołębioszara i ta jest najbardziej zbliżona do ideału Nazywa się maledives.Za ok tydzień będzie położona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-opw 02.04.2011 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Razem z małżonką kupiliśmy sobie takie łóżko: http://www.hitmeble.pl/lozka-i-sypialnie/loze-sypialniane/?keyword=%C5%82o%C5%BCe Duże mocne i ciężkie jak ... , ale śpi się wygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena74 18.04.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 (edytowane) http://www.belbazaar.pl/gfx/0_2_1/8.jpg http://images41.fotosik.pl/318/419479d651c5ccb4med.jpg To łóżko z belbazaar jest piękne, to drugie przerobione przez empele, chyba nawet praktyczniejsze, to jest mój faworyt Edytowane 18 Kwietnia 2011 przez Magdalena74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julies 17.05.2011 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 podnoszę, może są nowi właściciele tych mebli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staś100 17.05.2011 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 http://www.belbazaar.pl/gfx/0_2_1/8.jpg http://images41.fotosik.pl/318/419479d651c5ccb4med.jpg To łóżko z belbazaar jest piękne, to drugie przerobione przez empele, chyba nawet praktyczniejsze, to jest mój faworyt Łóżko to ma wystające nogi więc będziecie narażeni na siniaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izusiam 17.05.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Nasz typ to meble forte Linia produktowa: EXETER . Czy ktoś może użytkuje ?? Bo chcemy właśnie zamawiać http://forte.w3center4.kei.pl/uploads/images/33/main_p15s1k3as71lshqpi1p5jgqe1feg1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena74 18.05.2011 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Łóżko to ma wystające nogi więc będziecie narażeni na siniaki. o tym nie pomyślałam, ale dokładnie tak, najpierw zarobi się kilka siniaków, na samym wstępie, a potem jak juz zapamiętamy, że te nogi tam wystają, też nie będzie tak do końca rózowo i co jakiś czas i tak sie "rymsniemy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts