Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MEBLE DO SYPIALNI - pomysły, firmy, opinie, inspiracje, zdjęcia

akinom

Recommended Posts

Ash pościel od wewnątrz bawełna na zewnątrz satyna, o taką Ci chodzi? widziałam w ;

http://www.home-you.com/?go=cat&rname=sypialnia&gid=70 ( chyba nie mają sklepu internetowego)

troszkę inna, ale oryginalna na CzerwonejMaszynie;

http://czerwonamaszyna.pl/posciel-ekskluzywna,944,cat.html?p=1

także w supermark. Real ( nawet nie najgorsza)

Na Allegro też są co niektóre fajne, zobacz u tego sprzedawcy; HomeDecor2009

trochę drogie, ale często mają promocje :)

• Odpowiedzi 335
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zwróciłabym uwagę na to, czy łóżko jest tak skonstruowane, że materac leży równo z ramą, czy jest trochę zagłębiony. My teraz mamy tak, że leży na równo z ramą, co powoduje, że materac się nieustannie przesuwa doprowadzając mnie tym do szału. A na tym zdjęciu wygląda własnie, jakby był równo z ramą...

W IKEA w Londynie twierdzą że problemu z tym nie ma. Niestety 2 razy byliśmy i 2 razy Mandal'a na wystawce nie było więc nie mogliśmy sprawdzić. ale nawet jeśli miałby się materac troszkę przesuwać to od czego są rzepy :)

Witam

przepatrzyłem pobieżnie wątek z ciekawości ponieważ prowadzę z bratem małą pracownie stolarską:D. Mówiąc szczerze ceny niektórych mebli jak piszecie powalają, mnie też . Na pierwszy rzut oka prawie każdy z tych mebli jest do wykonania w jednostkowym egzemplarzu z przyzwoitym zarobkiem w rzemiośle nie mówiąc już o wykonaniu krótkiej serii, było by jeszcze taniej. Nie ma sie jednak co dziwić jeżeli, nie chcę użyć słowa "marża" "handlowca" sięga 1000 procent i więcej. Sami nazwijcie rzeczy po imieniu. Kiedyś z ciekawości liczyłem wycenę dla mebli takich jak Klose. Wykonanie takich samych mebli wyszło mi taniej, nieznacznie ale taniej ale zamawiając takie meble mogę wykonać je na dowolne wymiary. Mogę jeszcze raz powiedzieć NIE WIEM SKĄD BIORĄ SIE TE CENY.

Pozdrawiam

Mnowak355, nie mów, że jesteś w stanie cenowo przebić Ikea? ;)

no i poza ekstremalnymi przypadkami, gdzie płaci się krocie za markę, to wydawało mi się, że robota na zamówienie jest zawsze wyżej wyceniana niż seryjna produkcja :rolleyes:

Jeśli chodzi o Ikea to jak zamówisz u mnie po 100szt każdego mebla wydaje mi się że bez problemu :yes:. Oczywiście będzie taki mebel również zbliżony jakością. Chociaż jak pisałem wycenę robiłem do Klose.

Tak masz rację, robota na zamówienie jest droższa jednak mało kto jest w stanie kupić meble po cenie ich produkcji. Napisałem tego posta w kontekście cenach finalnych o których tutaj przeczytałem a które trzeba zapłacić przy kupnie mebla w salonie.

jak to skad?

Ty produkujesz,Ty sprzedajesz

sklepy jako posrednik narzucaja sobie marze,a w wiekszosci przypadkow utrzymywanie ogromnych ekspozycji i personelu kosztuje fortune!

ale ludzie nie maja zaufania do lokalnych stolarzy jak widac,wola isc i kupic jakiegos koszmarka przeplacajac dwa razy,bo wlasnie maja go na ekspozycji,moga dotknac i wyprobowac.....

Może nie produkujesz a wytwarzasz na zamówienie, a sprzedaż następuje po montażu lub dostarczeniu do klienta. Kiedyś próbowałem współpracować z salonami meblowymi ale jak zaproponowano mi ceny po jakich chcieliby kupić ode mnie meble to musiałbym DUŻO do nich dokładać.Nie wiem z czego wynika fakt braku zaufania do, jak to nazwałaś lokalnych stolarzy ale jak ja z kimś umawiam sie na wykonanie mebla to tak staram się wszystko dogadać żeby żadna ze stron nie miała problemu przy finale.

Swoją drogą jak czytam niektóre wypowiedzi jak niektórzy usługodawcy są traktowani przez podobne jak mój warsztaty , po paru słowach kończył bym z nimi rozmowę.

Sam też zamawiam niektóre usługi i jak jestem traktowany jak intruz to spadam gdzie indziej. Nie wiem natomiast i dziwie się ludziom którzy tak traktowani czytaj olewani zamawiają i płacą zaliczki a później żałują i żalą sie na forum.

Więc trzeba otworzyć swój salon i kreować własna markę,ale tak jak napisała Prawdziwy.anika to koszty utrzymania są najdroższe. Najpierw trza zdobyć renomę, później szarpnąć się na otwarcie salonu, stronki internetowej, sprawny marketing i przycisnąć konkurencję :) Osobiście zamawiam meble które są robione przez miejscową firmę i jestem z niej bardzo zadowolona, zrobią tak jak chcę, co do płatności też spokojnie można się dogadać.

• 4 weeks później...

Witajcie!

Przybyłam tu dla wizualki MarJer :)Swoją drogą-tak za nią biegam...Kiedy ty obiecany wąek MarJer założysz :p.Muszę Cię szukać po całym FM :).

Wizualizacja robiona w dobrym programie-kto Ci to robił?

Nie zgadzam się,żę za dużo czerni-jeśli będzie duże jasne łóżko,jasna wykładziona będzie OK.

Pytałaś o wykładzinę.Ja do siebie do sypialni zamówiłam już wykładzinę.dłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłługo szukałam odpowiedniej .Zamówiłam taką gołebioszarą i mam nadzieję,że będę zadowolona.Zamówiłam w komforcie-teraz jest taka promocja,że jeszcze odkurzacz za złotówkę dostaniemy :)

Lady, a to mnie przestań szukać po całym FM, szybciej będzie jak mnie znajdziesz na naszym wspólnym osiedlu, na którym obie mieszkamy;)

Ja też prawdopodobnie kupię szarą wykładzinę w komforcie( na razie dwie próbki leżą w domu)

Jedna to wykładzina vogue, druga denver, pisz szybciutko jaką TY kupiłaś:)

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 4 weeks później...
Łóżko to ma wystające nogi więc będziecie narażeni na siniaki.

o tym nie pomyślałam, ale dokładnie tak, najpierw zarobi się kilka siniaków, na samym wstępie, a potem jak juz zapamiętamy, że te nogi tam wystają, też nie będzie tak do końca rózowo i co jakiś czas i tak sie "rymsniemy" ;)