Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MEBLE DO SYPIALNI - pomysły, firmy, opinie, inspiracje, zdjęcia

akinom

Recommended Posts

A co do wykłądziny to u mnie jest spejalna mata jakby z filcu, z jednej strony jest pokryta klejem. Dzięki niej jest cieplej i bardzo miękko. Osobiście mam wykładzinę z krótkim włosem z Vorwerka.

Własnie o to mi chodzi, czy nie jest zimno na samym betonie o kurzu juz nie wspominam.

Co do prześcieradła , mam obecnie materac 160x200, prześcieradło 200x200, bo tylko takie można podwinąć pod spód i nie zsuwa się po jednej nocy:)

• Odpowiedzi 335
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

MarJel, zamawiałam na allegro - 2 lata temu, ale własnie z tej firmy. Raz na jakiś czas jadą przez Polskę i rozwożą sami. Do tego pan z firmy rozkłada je tam, gdzie ma stać. Można też sameu spokojnie przenosić - jest "proste w obsłudze" :) NIic sie z nim złego nie dzieje. Co ważne - jest bardzo starannie wykonane. Niestety trzeba dodatkowo kupić materac. My polecamy!

My Mandal'a będziemy kupować. Małe mieszkanie a szuflady w takim wypadku są świetnym rozwiązaniem

http://img21.imageshack.us/img21/5590/mandal.jpg

Zwróciłabym uwagę na to, czy łóżko jest tak skonstruowane, że materac leży równo z ramą, czy jest trochę zagłębiony. My teraz mamy tak, że leży na równo z ramą, co powoduje, że materac się nieustannie przesuwa doprowadzając mnie tym do szału. A na tym zdjęciu wygląda własnie, jakby był równo z ramą...

tak, Pani w sklepie powiedziała mi że na taki materac powinnam kupić prześcieradło (te na gumce chciałam) 160/200, ale nie kupiłam. Wolę się upewnić.

cóż za specjalistka... to tak jakby spodnie kupować o rozmiar mniejsze. a miała te wymiary co chciałaś ;)

ja mam prześcieradła z gumką i kupuję w wymiarze łóżka zawsze.

Jestem na etapie meblowania mieszkania brakuje mi jeszcze mebli do sypialni i salonu. Wykończeniówka pochłonęła sporo kasy i na meble niewiele zostało. Szukam mebli do sypialni tj szafa o szerokości 250cm,łózko pod materac140cm(najlepiej z pojemnikiem na pościel), do tego stoliki i komoda. Moglibyście coś niezbyt drogiego i w miarę solidnego polecić

Mam lozko ze sklepu Selene. Najwazniejsze, ze nie ma kantow, kanciaste jest bardzo bolesne w nocnym kontakcie z noga. M..aja tez tam wygodne materace, niestety cena jest powiedzmy srednia.

Byłbyś uprzejmy zamieścić jakieś zdjęcie albo choć podać nazwę tego łóżka. Szukam właśnie takiego bez kantów.

I jeszcze jedno pytanie do wszystkich. Większość łóżek, które można obejrzeć w salonach meblowych ma kanty. Pytanie do użytkowników takich łóżek, czy nie obijacie sobie piszczeli bo prawdę mówiąc tego właśnie się obawiam...

Edytowane przez aussiegirl

Byłbyś uprzejmy zamieścić jakieś zdjęcie albo choć podać nazwę tego łóżka. Szukam właśnie takiego bez kantów.

I jeszcze jedno pytanie do wszystkich. Większość łóżek, które można obejrzeć w salonach meblowych ma kanty. Pytanie do użytkowników takich łóżek, czy nie obijacie sobie piszczeli bo prawdę mówiąc tego właśnie się obawiam...

Ja mam takie ekstra kanciaste ( z deseczką dookoła) no i ... było trochę siniaczków na początku :mad: ale idzie przeżyć , przyzwyczaić się :D tak jak do wielu innych rzeczy w nowym domu, na skosie w sypialni też przywaliłam raz łepetyną, że aż usiadłam na tym pięknym łóżku :lol2: nie wspomnę już o automatycznym koszu w kuchni po którym też miałam liczne siniaki na piszczelach, dopóki się nie przyzwyczaiłam, eh !

Orfeusz - salon meblowy z pomorza

mają solidne meble

rodzicom kupiliśmy takie wygodne łoże - oni te meble produkują na miejscu i nikt nie robił problemów z drobnymi zmianami które rodzice chcieli wprowadzić

a jak przyjechaliśmy kupić stół i krzesła na prezent dla chrześnicy mamy - to dostaliśmy zniżkę od właściciela ;)