Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

OŚWIĘCIM i OKOLICE - Biała i czarna lista wykonawców i sprzedawców

mylas

Recommended Posts

Jestesmy obecnie po stanie zero. Na tą chwilę moge zdecydowanie polecić :

- Geodeta Pan Ryszard Ryguła, bardzo uprzejmy i słowny, wszystko bez problemów

- Usługi koparką i zasypywanie fundamentu - Firma pana Radwana z Grojca, profesjonalnie na 100%

- bloczki fundamentowe zasypowe - Firma Jarbet z Grojca, bloczki ładne, transport na czas

- beton firma Olwik z Bielan, w Oświęcimiu najtaniej, transport rownież zgodnie z umową

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 287
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć

poszukuje SOLIDNEJ firmy do tynków wewnętrznych maszynowych cem-wap

wymagania ściany muszą być PROSTE i ładnie zatarte

Z góry dzięki za namiary!

WW

Ha! Masz szczęście kolego, bo akurat zbierałem się tutaj, by opisać tynkowanie u mnie. Firma "tynk-bud" z Oświęcimia - właściciel Piotr Podeszwa, tel. 513276546 właśnie ukończyła u mnie tynkowanie najprostsze - cementowo-wapienne. Ściany proste, ładnie pozacierane. Nie mam zbyt dużych wymagań (w końcu wszyscy kiedyś umrzemy) ale jest ładnie. Powiem tak - jestem zadowolony i polecam.

- beton firma Olwik z Bielan, w Oświęcimiu najtaniej, transport rownież zgodnie z umową

A ten Olwik to już poprawił jakość? Bo kiedyś mieli jakieś problemy, że lichy beton był. Słyszałem, że ktoś tam się sądził z nimi, ale tylko słyszałem. U mnie natomiast lali chudziak - chudziak, co prawda, bo chudziak, ale nogą wycierać dziury to coś chyba nie tak...? A operator pompy zajmował się wszystkim tylko nie jej obsługą...

• 2 weeks później...
A ten Olwik to już poprawił jakość? Bo kiedyś mieli jakieś problemy, że lichy beton był. Słyszałem, że ktoś tam się sądził z nimi, ale tylko słyszałem. U mnie natomiast lali chudziak - chudziak, co prawda, bo chudziak, ale nogą wycierać dziury to coś chyba nie tak...? A operator pompy zajmował się wszystkim tylko nie jej obsługą...

No my laliśmy z nimi ławy, potem zalewaliśmy bloczki zalewowe fundamentowe i na końcu lalismy pierwsza deke czyli stan zero. U nas nie było z nimi problemu, zawsze na czas, beton chyba ok, ma moje laickie oko :) nic sie z nim nie dzieje, po dece szuramy rusztowanem itp, wszsytko wydaje sie w porzadku.

Co do operatora to troche fakt, akurat to był najsłabszy punkt naszej "współpracy" z firmą olwik. Nie chodzi o same podejście do pracy bo tu było wsumie ok, tylko po prostu o umiejętność. Niebawem zalewamy strop i bedziemy brać beton z Wadowic, nie pamiętam teraz firmy, ale kuzyn od nich brał i wyszło jeszcze taniej. Tylko znowu było u niego dwóch operatorów, za pierwszym razem ponoć bardzo dobry, za drugim juz słabiej.

Co do kierownika my budujemy z Panem Bartoszem Janikiem, biuro ma na rynku w Oświęcimiu. Na chwile obecna jesteśmy zadowoleni, jest na każdy telefon, zawsze chętnie doradzi i pomoże. My budujemy sami, jest ok, nie mieliśmy do tej pory żadnych spin :) . Jeśli kolega będzie budował z firmą to Pan Bartek myslę bedzię idealny, na pewno nie popuści fuszery.

Niebawem zalewamy strop i bedziemy brać beton z Wadowic, nie pamiętam teraz firmy, ale kuzyn od nich brał i wyszło jeszcze taniej. Tylko znowu było u niego dwóch operatorów, za pierwszym razem ponoć bardzo dobry, za drugim juz słabiej.

i słusznie. Betoniarnia Wadowice. Dobre ceny i można się dogadać. Po prostu bez problemów. Polecam.

• 3 weeks później...
Piszę z proźbą, czas zacząć szukać ekipy do dachu. Ma ktoś kogoś wartego zaufa nia i polecenia ?? chcielibysmy dach robić w okolicach kwietnia/maja

U siebie robiłem sam tak więźbę jak i układałem dach. Nie podejmę się, bo nie mam czasu, ale mogę służyć poradą w razie czego.

Co do polecenia to można spróbować p. Leszka Ruska z Nowej Wsi.

• 2 weeks później...
Witam wszystkich, jestem na etapie zakończenia fundamentów, z racji tego poszukuję murarza do budowy pod dach, czy może ktoś z Was zna kogoś, może polecić albo ewentualnie wie gdzie szukać, zależałoby mi na samym murarzu, pomocnik już jest, budowa z bloczków typu Ytong, w dużej mierze buduje systemem gospodarczym dlatego też nie poszukuje całej ekipy, Pozdrawiam forumowiczów

• 3 weeks później...
Jeżeli nie zależy ci na czasie to polecam mojego wykonawcę, Pan Andrzej z Brennej wykonuje wszystko sam z pomocnikiem i robi wszystko od podstaw czyli od fundamentów aż po dach łącznie z wykończeniówką, Jeżeli jesteś zainteresowany to zapraszam na moją budowę. Oczywiście dla zainteresowanych podam kontakt do Pana Andrzeja

Zapomniałem dopisać że jest niedrogi i zna się na robocie

Podaj nr prosze

• 2 months później...

Witam wszystkich serdecznie!

Jestem tu nowy, więc chciałem podziękować za ogromną skarbnicę wiedzy:)

Natomiast interesuje mnie czy poza wyżej wspomnianym Panu z Brennej, jest ktoś o podobnych zamiłowaniach w okolicy Oświęcimia?

Otrzymałem kilka wycen i koszty mnie przeraziły..

Ktoś kogoś poleci??

• 4 weeks później...
Jestesmy obecnie po stanie zero. Na tą chwilę moge zdecydowanie polecić :

- Geodeta Pan Ryszard Ryguła, bardzo uprzejmy i słowny, wszystko bez problemów

- Usługi koparką i zasypywanie fundamentu - Firma pana Radwana z Grojca, profesjonalnie na 100%

- bloczki fundamentowe zasypowe - Firma Jarbet z Grojca, bloczki ładne, transport na czas

Kupowaliście projekt gotowy czy indywidualny? Szukamy aktualnie architekta.

Kogo możecie polecić?

Chodzi o:

Wykonanie projektu indywidualnego domu parterowego (około 120m2 powierzchni użytkowej) w kształcie litery T (garaż jednostanowiskowy przodu domu) wraz z:

-adaptacją do działki,

-projektem przyłączy,

-mapą do celów projektowych,

-projekt zabezpieczeń na szkody górnicze (kategoria 2 z prognozą na 3).

Dom z piecem gazowym, oparty na płycie fundamentowej. Działka 889m2.

witam

sorki ze odpisuje po 2 dniach, musze czesciej wchodzic na forum :)My mielismy projekt gotowy. Naszym architektem jest Bartosz Janik. Biuro ma na rynku w Oświecimiu, wchodzi sie tak jak do knajpy bazyl. Mysle ze bedzie w stanie narysowac cos fajnego, Pan Bartek z tego co wiem maczał palce w restauracji portobello miedzy innymi. My jesteśmy z niego na tą chwile zadowoleni, rzeczowy i miły facet. Z nami był od początku, wszystkie papiery, adaptacja, zmiany, projekty zjazdu, przyłączy itp Kompletna usługa zakonczona pozwoleniem na budowe. Kieruje też naszą budową, nigdy nie było problemu.

• 2 weeks później...
  • 5 weeks później...

OSTRZEGAM

Firma ED-BUD Materiały Budowlane sp. z o.o. z Sieradza ul. Uniejowska 20 - Waldemar Piątek - Edyta Kałuzińska Piątek -

Radzę się dobrze zastanowić przed współpracą i dobrze pilnować sposobu wystawiania faktur.

Wpłaciliśmy im na materiały (YTONG) prawie 80 tys. złotych 10 sierpnia 2016r. - nie wystawili nam faktury w terminie, mieszali dokumentami i obracali naszymi pieniędzmi przez 8 miesięcy a do dzisiaj nie zwrócili nadpłaty 11 tys. pln.

Opóźniały się dostawy z Ytonga - ciągle były wymówki, obietnice, zwodzenie... a w Ytongu nie wysyłali towaru bo nie dostawali płatności..

Część materiału musieliśmy kupić na szybko=drogo u innego dystrybutora, aby nie przerywać budowy.

Korektę faktury łaskawie wystawili w styczniu z terminem zwrotu 28 dni !!! do dzisiaj - czyli 3 kwietnia 2017 - nie rozliczyli nadpłaty.

Sprawa już w drodze na wokandę i w stosownych urzędach...

Szczerze przestrzegam.

Mariusz

• 3 weeks później...
  • 1 month później...