Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

OŚWIĘCIM i OKOLICE - Biała i czarna lista wykonawców i sprzedawców

mylas

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 287
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich, tak od kilku dni zaczytuje sie w tym forum i postanowilam dzis przestrzec was przed Panem Gałązką z Jawiszowic/Brzeszcz. Otóż robił drzwi drewniane i balustrady szwagrowi i po miesiacu wszystko sie rozeszło (mokre drzewo) wymieniając balustrady narobił szkód w świeżo wyremontowanym mieszkaniu i do tej pory ich nie naprawił. Weszli już na drogę sądową z nim.

A ja w tym roku planuję rozpocząć budowę domku:)) i dlatego będę tu często zaglądać aby przejść przez to bez wiekszych szkód w psychice:) i portfelu:))

Pozdrawiam

Kochani macie jakiś fachowców do podprowadzenia wody i kanalizacji do domu bo wodociąli licza sobie tyle że głowa boli. Sprawa jest pilna

Z góry dziękuje

Może trochę za późno ale być może przyda się komuś innemu.

Instalacje wod-kan c.o.

Kobiernice - p. Wiesiek 33 810 86 57

Kruszywo Jemar Pisarzowice - Marek Jekiełek - 510232403, z szefem zawsze można się dogadać

Beton towarowy Olvik Bielany pompa i wibratory w cenie. Na minus pani w biurze, w sobotnie popołudnie oczekiwała zapłaty gotówką za 42m3 betonu chociaż wcześniej nie było żadnych ustaleń co do formy płatności. Czasami mam wrażenie,że niektórzy zatrzymali się ze swoimi przyzwyczajeniami w poprzednim stuleciu. Za całokształt jednak plus, dostaną szansę jeszcze raz za jakiś czas.

Materiały do instalacji wod-kan c.o. Wandeks Kobiernice - superobsługa i ceny.

Edytowane przez desperadomn

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 2 months później...

Witam.

To chyba pierwszy mój post na forum muratora, budujemy się z żoną w Babicach k/Oświęcimia, więc postanowiłem się przywitać właśnie tutaj. Na razie czerpałem pełnymi garściami z forum, więc teraz nadszedł czas żeby... zaczerpnąć jeszcze więcej :-) Ale przy okazji też postaram się trochę pomóc.

Jeśli ktoś szuka ekipy do dachu, to w ciemno mogę polecić Pana Franciszka Wronę - cieślę/dekarza - tel : 513 - 067 - 338

Po tym jak pod koniec lipca do wiatru wystawił nas osobnik zamówiony (niestety bez umowy) pod koniec kwietnia zaczęliśmy się panicznie rozglądać za kimś innym. Po wielu pozytywnych opiniach zadzwoniliśmy właśnie do Pana Franka. Obawialiśmy się, że nie znajdziemy nikogo konkretnego w krótkim czasie, ale się udało. Pan Franek powiedział, że wchodzą 20 sierpnia albo w październiku. No więc miesiąc później weszła ekipa od dachu. Po 10 dniach roboczych panowie oddali gotowy dach z zamontowanymi oknami dachowymi, rynnami, okuciami. Gratis dostaliśmy obmalowanie i okucie komina oraz garść cennych rad. Nie są najtańsi, ale warci każdej złotówki na nich wydanej - na dachu przebywało 8 osób i każda wiedziała dokładnie co ma robić.

Pan Franek jest polecany wielokrotnie na forum i my również przyłączamy się do pochwał. Oby więcej takich ludzi!

Materiały na ściany i komin zamawialiśmy w Sewerze w Oświęcimiu. Bezproblemowo i terminowo. Mały zgrzyt tylko z kierowcą, który przywiózł drugą partię materiału - na ścianki kolankowe. Pustaki dało się wystawić na strop dopiero jak dostał "na flaszkę", wcześniej przeszkadzało wszystko, łącznie z porywistym wiatrem nad Morzem Śródziemnym. Mimo to - biała lista.

Beton na każdym etapie braliśmy z firmy Kościelnik i nie mamy powodów do narzekań. Bardzo miła obsługa, praktycznie bez obsuw (większość dostaw braliśmy na 8 rano - pierwszy załadunek), rabat też jakiś był. Pan Koparkowy z Kościelnika (nie pamiętam imienia) - fachowiec pełną gębą - dokładny i przede wszystkim - myślący gość.

Drewno na dach załatwiał Pan Franek Wrona, drewno przyjechało razem z nimi.

Materiały na pokrycie i okna dachowe zamawialiśmy w firmie Dekke z Krakowa. Całkiem przyzwoity rabat, niedrogi transport - wyszło taniej niż wyceny z Oświęcimia. Dodatkową zaletą było, że p. Franek dobrze się z nimi dogaduje, więc wszystko było na wtedy na kiedy miało być, nie musiał leżakować ani materiał ani fachowcy :-) Również biała lista.

Na czarną listę chyba na razie nikogo nie mam, bo większość prac wykonujemy we własnym zakresie, a siebie nie poleciłbym nikomu :-)

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

Biała lista

Centralne ogrzewanie przedstawicielstwo Viessmanna - Pan Artur Wojciechowski Oświęcim - tu są namiary http://www.techniterm.pl/

Wylewki - Pan Andrzej 513021881

Materiał - Sewera Pan Marcin

Tartak - Harmęze

wszystkie pozostałe prace - polecam siebie :) bo robiłem sam heh i zapraszam http://www.hieroglify.com

• 2 weeks później...
Ja wlasnie koncze SSO i z czystym sumieniem moge polecic ekipe z Tychow. Szefem jest Pan Bogdan Kowalski (tel. 608 875 678 ) - naprawde cieply czlowiek, ktory doradzi, podpowie, a przede wszystkim jest slowny i bardzo dokladny. Cena na sensownym poziomie, przy budowie pracuje 3 ludzi, pozniej kolejnych 3 przy konstrukcji dachu i na koniec 4 dekarzy. Szef ekipy dekarskiej troche pyskaty, ale zna sie na robocie i to najwazniejsze. Jesli ktos sie zdecyduje, to nie zapomnijcie wspomniec ze trafiliscie do niego z polecenia Piotra i Agi :)

• 1 month później...
Mam pytanie do tych którym tynki kładł p. Para. Jak jest u nich z noclegiem, posiłkami, jesli to nie problem to ile liczyli za m2, jak było z osadzaniem gniazdek? Proszę o odpowiedź, może być na priv. Dzięki.

Witam.

Odnośnie pytania to noclegi wraz z posiłkami mają w swoim zakresie,u mnie pracował syn Bartek z ekipą .Cena z materiałem 25zł./m2 tynki wapienno-cementowe,gniazdka osadzałem sam wypuszczając 1.5cm od lica ściany.

Ekipe miałem z polecenia i się nie zawiodłem,polecam.

Witam.

Odnośnie pytania to noclegi wraz z posiłkami mają w swoim zakresie,u mnie pracował syn Bartek z ekipą .Cena z materiałem 25zł./m2 tynki wapienno-cementowe,gniazdka osadzałem sam wypuszczając 1.5cm od lica ściany.

U mnie było taniej coś (ale ponad rok temu), posiłki...chyba żadna ekipa na budowie nie chciała posiłków (choć połowa pytała czy mam czajnik pożyczyć). Puszki u mnie osadzał elektryk akurat ; co najwyżej docięli lub przedłużyli, nie było porblemu. Ekipę bardzo polecam.

Witam.

U mnie było taniej coś (ale ponad rok temu), posiłki...chyba żadna ekipa na budowie nie chciała posiłków (choć połowa pytała czy mam czajnik pożyczyć). Puszki u mnie osadzał elektryk akurat ; co najwyżej docięli lub przedłużyli, nie było porblemu. Ekipę bardzo polecam.

• 4 weeks później...

Uwaga na nowy salon w Katowicach na Starym Roździeniu. Właściciel ten sam co na drugim końcu pawilonów - Salon Drzwi Prestige. Nie wierzę że zmienił podejście do klientów. Pewnie dalej się ukrywa przed tymi, którzy wpłacili zaliczkę i próbują wyegzekwować realizację zamówienia albo usunięcie usterek oraz nie odbiera telefonów. Miły jest tylko do momentu podpisania umowy i wpłaty zaliczki. Ja na wycenę drzwi czekałam prawie rok !!! Panie Mariuszu !!! To już nie te czasy że można sobie Klientów wybierać. No chyba że prowadzi Pan biznes tylko dla zabawy. Nie dajcie się omamić nowym i muszę przyznać - pięknym - wnętrzem.

Zdecydowanie czarna lista.

• 2 weeks później...