Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zniszczony gres polerowany

monikaa13

Recommended Posts

Hmm. Wczoraj zauważyłam dziwną rzecz. Na naszym białym polerze widać dość duże zmatowienia. Nie są na wierzchu ale pod spodem. Nie idzie ich zetrzeć. Widać je pod światło. Strasznie to wygląda. Same plamy. Nie wiem czego to wina.

Gres chiński Jadidi, zakupiony w Wemie. Był zabezpieczony woskiem. My nie sciągaliśmy go. Mam nadzieję, że zrobił to glazurnik, bo impregnował gres przez fugowaniem. Niestety nie znam się na tym i nie wiem jak to zrobił, może źle. Co to może być. Mam wrażenie, że jest tego coraz więcej. Czy to wada produktu? Co teraz zrobić. Myślałam, że szybko zaimpregnować, by czasem dalej się nie powiększały te plamy zmatowień.

A na pewno impregnował? czego uzywał? Mi wydaje sie ze przed impregncją tez gdzie niegdzie było matowo, ale potem zeszło (jak zaimpregnowałam)

teraz nie wiem, bo budowa trwa i ogólnie brudne całe. Może spróbuj na jednej zaimpregnować - zobaczysz czy cos lepiej.

Jesli tak to Panu sie nie chciało...

Impregnował specjlanym środkiem do tego. Wiem, bo kupiliśmy go razem z gresem. Coś tam robił, bo impregnant zniknął, a naprawdę wątpię, by mógł w tej sprawie nas oszukać. Ale jak to zrobił oczywiście nie mam pojęcia, sama nie wiem jak to się robi dokładnie i jaki efekt powinnam uzyskac po tym. Ale oczywiście spróbuję zaimpregnować i zobaczę ale te matowe plamy są w środku więc nie wiem czy ten impregnant pomoże na to?