Analiena 09.11.2010 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Ze spraw które się dzieją: - dzisiaj został zamontowany piec do ogrzewania domu. Działa już wentylacja mechaniczna. Małż mój mówił tylko że trzeba do montażystów zadzwonić jutro bo nie słychać zwiększania obrotów wiatraka.... - kończymy małe drobiazgi w całym domu typu - pomalowanie pokoi na górze, małe poprawki gładzi, fugowanie płytek w salonie i kuchni (tego paska dekorów), montaż ramek do kontaktów i przełączników światła itp. Aktualnie grzejemy grzejnikiem olejowym w wiatrołapie - panowie robili poprawki gładzi i nie chciało schnąć... Cóż chleb powszedni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 09.11.2010 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Cały czas nie zamówiłam listew podłogowych. Czy ktoś z podglądających korzystał z usług tej firmy : http://www.listwypodlogowe.pl/ i może się wypowiedzieć w sprawie jakości listew drewnianych? Każdy głos bedzie mile widziany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 09.11.2010 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 A cha, z rzeczy zakupionych - kupiliśmy 30 płyt chodnikowych na ścieżkę od płotu do wejścia. Już się da bez mocnego zabłocenia butów wejść do domu W niedzielę cała ścieżka była w błocie, wczoraj była częściowo pod wodą, na szczęście dzisiaj znów z niej wyjrzała na powierzchnię - ach uroki życia na wsi i braku podjazdu / podejścia do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 11.11.2010 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Puk, puk... Czy ktoś jeszcze do mnie zagląda? Co myślicie o mojej kuchni? Jest super, ok, przeciętnie, beznadziejnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 11.11.2010 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Moje kochanie od godz. 16 siedzi w naszym domu z ekipą i cos tam robią... Mam trochę wyrzuty sumienia że mnie tam z nimi nie ma ale jako że moje ciśnienie jest zazwyczaj na poziomie 90/60 to na pierwsze duże spadki temperatur reaguję całodobowym poczuciem zimna. Tak jest dzisiaj. Pewnie pomogłaby mi kawa ale niestety innej niż coffe heaven nie pijam...własciwie to pijam jak to twierdzi mój mąż napoje kawopodobne a nie kawę . No i z powodu zimnego nosa siedze w ciepełku, popijam herbatę i grzebię w sieci - też pożyteczne zajęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 12.11.2010 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Podjechałam wczoraj na chwile zobaczyć jak tam idzie postęp prac. I miło się zaskoczyłam. Garaż mocno uporządkowany, w kotłowni zainstalowany piec, o taki: http://lh6.ggpht.com/_QZtP-uHmnx8/TN0bMXxTyrI/AAAAAAAAA4A/sHJdAoPGKjE/s576/DSC04883.JPG Mimo iz było ciemno cyknęłam też fotkę naszej gustownej ścieżki do drzwi wejściowych http://lh5.ggpht.com/_QZtP-uHmnx8/TN0aq718xGI/AAAAAAAAA3w/oqg5d5dNdtI/s576/DSC04899.JPG W łazience zostało już obłożone mozaiką siedzisko - powstało w momencie gdy wymyślaliśmy rozwiązanie dla ogrzewania nadmuchowego którego kratka wyszła nam na przeciwko prysznica. Było ryzyko że będzie się chlapało, więc postanowiliśmy przenieść ją na pion - no i mamy siedzisko http://lh3.ggpht.com/_QZtP-uHmnx8/TN0cc8zq5YI/AAAAAAAAA4Y/aN1mXUlADOs/s576/DSC04891.JPG Przepraszam wszystkich wrażliwych na bałagan, ale jeszcze nie sprzątaliśmy w łazience... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 12.11.2010 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 W jadalni ustawiliśmy też tymczasowy stół, pożyczony od teściów. Sprawdzaliśmy też w ten sposób jaki stół powinien być u nas w jadalni - jaki duży. Wyszlo że spokojnie 200x95. Zrobiłam też fotki ale niestety cykałam aparatem rodziców w którym nie działa wyświetlacz i nie mogłam sprawdzić jak wyszły a wyszły w ogóle nie ostre i do tego w plamki bo chyba obiektyw był brudny... Nie pokażę więc jak wygląda, może zrobię inne i wrzucę wieczorem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 12.11.2010 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Dzisiaj wykorzystujemy dzień wolny i po obiedzie wybieram się z córką na małe buszowanie po różnych sklepach. Chcę podjechać kupić gąbkę na materac / siedzisko u córki w pokoju, może znajdę też jakieś fajne materiały na poduszki, sam materac czy obrazki na ścianę. Zajrzymy też do Almi Decor, może jeszcze do Ikei - pooglądać lampy i komody. Szukam komody do wiatrołapy coś w tym stylu - już ją z resztą wrzucałam wcześniej. Nigdzie nie mogę znaleść czegoś w tym stylu http://lh5.ggpht.com/_QZtP-uHmnx8/TNMGFR88QFI/AAAAAAAAA2w/MaSZCx6C-e0/interiordesign%2Clivingroom%2Ctable-142a1e91777481ddcf3078043a4d03b0_m.jpg W Ikei chcę obejrzeć lampy -te metalowe (jedną już kupiłam do wiatrołapu). Mój tata wczoraj stwierdził że one pasowałyby też do holu na górze. Ma racje, zastanawiam się tylko czy ta najwieksza czy też te średnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 13.11.2010 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Lampy w Ikei się skończyły... Bedą w przyszłym tygodniu. Zakupiłam materiały do pokoju córki - z nich zrobię obicie materacu i powłoczki na poduszki. Skrawki będą wykorzystane również na obrazki.Miedzy innymi takie:http://www.ikea.com/PIAimages/0092918_PE229675_S3.JPG http://www.ikea.com/PIAimages/79467_PE203479_S3.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 13.11.2010 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Spradziłam prognozę pogody - ma być dość ciepło i ma nie padać. Jutro więc wyznaczam sobie dwie misje - posadzić sasanki i... umyć okna . Może to być nie lada wyzwanie mając na uwadze ilość i wysokość przeszkleń w naszym domu . No ale cóż najwyżej to co wyżej mąż będzie po mnie kończył. Męska część ekipy montuje jutro tymczasową balustradę na antresoli - nie będziemy na razie montować kraty nad salonem - nie ma na to już czasu. Zabezpieczyć musimy więc krawędź tak aby nikt nam do salonu nie spadł....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 13.11.2010 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Chyba czas już odwiedzić wątek FM o środkach do czyszczenia domu przed wprowadzeniem - co, czym, jak aby było skuteczne. W miarę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 13.11.2010 23:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Aaaaa, zapomniałam wkleić inspirację która utwierdziła mnie że lampy Ikei foto bedą spełniać moje oczekiwania : http://www.greatinteriordesign.com/wp-content/uploads/2009/08/black-and-white-dining-room-design.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 14.11.2010 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 A cha - zapomnialam się pochwalić że mamy już nadany numer porządkowy Inaczej mówiąc mogę już podawać do nas adres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 14.11.2010 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Jestem trochę na siebie zła, zła za moje guzdranie rano. Kiepsko mi wyszło zbieranie i malo okien umyłam... A pogoda dzisiaj taka super że mycie było nawet przyjemne . Okna myje się całkiem dobrze. Problem jest tylko z ramami okiennymi - są chyba zachlapane gruntem. nie mam na razie pomyslu czym to potraktować tak aby nie zniszczyć drewna. Może macie pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 14.11.2010 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 W związku z wyrzutami sumienia, po szybkim obiedzie, rezygnując z herbatki i ciasteczka, wróciłam do domu dokończyć mycie okien. Udalo mi sie umyć wszystkie na parterze od zew strony . Plan minimum wykonany, można zacząć nowy tydzień . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 16.11.2010 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 (edytowane) Zaczynamy pakowanie Na pierwszy rzut idą letnie ubrania, książki i inne kurzołapki półkowe . Mój małż ustala dzisiaj termin naszej wyprowadzki z nowymi właścicielami mieszkania - 27-28 listopada - mam nadzieję że dla nich też będzie ok. Edytowane 16 Listopada 2010 przez Analiena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 16.11.2010 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 (edytowane) Taki gorący okres, że nawet nie mam nowych fotek... Wrzucę coś jak już będzie widoczna zmiana, bo na razie to trwają drobne prace wykończeniowo / poprawkowe. Z nowych terminów: - włączenie pieca - 22 listopada - zakończenie podłogi - 23/25 listopada - wykończenie schodów - 25/26 listopada - przeprowadzka 27 listopada - wrażenia z pierwszej nocy w nowym domu - BĘDĄ PEWNIE BEZCENNE Edytowane 16 Listopada 2010 przez Analiena CO BY NIE WYWYŁAYWAĆ ZAMIESZANIA - JESZCZE JESTEŚMY NA STARYCH ŚMIECIACH :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 16.11.2010 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 (edytowane) Znowu w plany należy wprowadzić korektę. Tym razem z powodu mojego braku dopytania o szczegóły. Podłoga musi jeszcze po włączeniu ogrzewania podeschnąć... No niby logiczne. Przecież skoro nie można jej jeszcze kończyć to cyklinowanie w dzień włączenia pieca jest bezsensu... Tak więc: - wykończeni podłogi raczej 26-27 / 29 listopada Porozmawiamy jeszcze z naszym Panem od schodów. Może on będzie mógł wejść wcześniej i chociaż założyć balustradę tak aby jednak przenieść się 27... Edytowane 16 Listopada 2010 przez Analiena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 18.11.2010 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Mąż dzisiaj miał małą dyscyplinującą rozmowę z gazownią. Pani radośnie stwierdziła na pytanie mojego meża czy jutro włączą gaz, że ona w poniedziałek zadzwoni i mu powie za ile dni go włączą :mad:. Po wymianie paru uwag, jednak w poniedziałek dzwonić nie będzie tylko w poniedziałek go włączą. Jutro małż bedzie dzwonił raz jeszcze co by wiedzieli że upierdliwi jesteśmy... No bo kurcze we wtorek piec mają odpalić... A bez gazu to ni jak się tego nie uczyni. No i jakby nie włączyli to się znowu wszystko przesunie bo monterzy pieca pewnie znów terminy mają porezerwowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 18.11.2010 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Rozważania na temat płotów trwają. Myślimy nad rozwiązaniem murowanej części. Podobno zwykły jasny mur bedzie wyglądał potężnie...przynajmniej tak twierdzi nasz przyjaciel architekt. Mój małż myślał ostatnio o wykorzystaniu koszy gabionowych, mnie jednak tak srednio to podchodzi... http://lh4.ggpht.com/_QZtP-uHmnx8/TOV03F1OQPI/AAAAAAAAA6Q/aaZNyxgMkLU/088.JPG http://lh5.ggpht.com/_QZtP-uHmnx8/TOV1X8ukSlI/AAAAAAAAA6g/tmvQGnyCmxA/gabion.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts