Analiena 21.06.2010 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 (edytowane) Wybraliśmy wykonawcę schodów. Do dokładnego omówienia pozostaje nadal parę szczegółów - m.in. kwestia stalowych prętów i obudowania krawędzi łączenia ze schodami od strony kuchni. Poniżej wizualizacja:http://lh4.ggpht.com/_5oJaQc6t0hQ/TB_WxVYHWzI/AAAAAAAACTQ/Ac24PrqohEU/s512/2009-12-30_5p..jpg Edytowane 21 Czerwca 2010 przez Analiena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 24.06.2010 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Tereaz zupełnie inatrzej patrzę na deszczową pogodę. Dzisiaj wogóle mnie nie denerwuje, jestem wręcz wniebowzięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 27.06.2010 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 (edytowane) Mamy już całe wyposażenie dolnej łazienki - oprócz płytek, lustra i oświetlenia. Pod koniec tygodnia przyjechała szyba do prysznica. Panowie skończyli brudną robotę na poddaszu, to znaczy w pomieszczeniu nad garażem. W poniedziałek zamontują drzwi na strych i będę mogła powoli wywozić z mieszkania mało używane rzeczy (zabawki, przeczytane książki, zimowe ciuchy). W mieszkaniu zrobi się trochę luźniej... Edytowane 16 Lipca 2010 przez Analiena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 27.06.2010 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Dzisiaj pierwsze spotkanie niedzielne całej rodziny w naszym ogrodzie. Nie będzie jednak grila bo trochę za dużo zamieszania jak na taką ilość osób. Jeszcze nie ma do tego stołu i krzeseł... Warunki będą więc trudne . No ale dzieci będą zadowolone - jest piaskownica i zjeżdżalnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 27.06.2010 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Kupiliśmy też płytki do kotłowni na ścianę. Będzie jebutny niebieski - trochę mnie ten kolor przeraża, no ale zobaczymy jak wyjdzie... Wkleję wieczorem fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 27.06.2010 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Cały dzień w ogrodzie. Bardzo dużo zrobiliśmy - wypielone rabaty, dosypana kora. Niestety woda w studni się skończyła i nie podlaliśmy wszystkiego dokładnie. Muszę jutro po pracy podjechać i dokończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 29.06.2010 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Wczoraj moja druga połowa wybrała się do tartaku zamówić drewno na podsufitkę w salonie pomiędzy główną a mniejszą bryłą domu - będzie w kolorze podsufitki na tarasie - łącząc to co na zewnątrz z wnętrzem. Wybieram się na chwilę na działkę porobić zdjęcia tak aby pokazać o co chodzi i gdzie dokładnie ta podsufitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 29.06.2010 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Poniżej umiejscowienie podsufitki: http://lh6.ggpht.com/_QZtP-uHmnx8/TCpJqLpjigI/AAAAAAAAAIM/ohjeGGW8KqY/DSC_8816.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 29.06.2010 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Zrobiłam też fotkę całego domu - tak wygląda aktualnie. http://lh6.ggpht.com/_QZtP-uHmnx8/TCpP-olxMYI/AAAAAAAAAIg/6rrqZi8LHHw/DSC_8853.JPG Nie wiele się zmieniło, ale nie mogłam sobie jej odpuścić ze względu na piękne oświetlenie dachu i wyraźne paski błyszczącej dachówki. Pamiętam jak się na nas dziwnie parzyli w niektórych składach budowlanych gdy mówiliśmy iz chcemy zamówić też trochę dachówki błyszczącej. A podobno na zachodzie jest to całkiem częste - nawet dwukolorowe dachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 02.07.2010 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Jedziemy jutro zamawiać drzwi do domu. Będą robione najprawdopodobniej pod indywidualny projekt, no chyba że okaże się że możemy coś lekko przerobić z przykładowej oferty. Drzwi będą jednoskrzydłowe ze sporym doświetlem z lewej strony. A projekt drzwi powstanie na podstawie inspiracji: http://www.urbanfront.co.uk/contemporary-front-doors/1/designs/p1/terano/r7 Tylko klamka bedzie tradycyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 02.07.2010 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 (edytowane) Mięliśmy dzisiaj odebrać przyczepkę do samochodu przeznaczoną do drobnego transportu ale głównie na baniak na wodę. Niestety okazało się że spłonęła w ostatnim dużym pożarze w tym tygodniu.... Edytowane 6 Sierpnia 2010 przez Analiena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 02.07.2010 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Wczoraj wieczorem byliśmy na działce podlać rośliny i spotkać się z elektrykiem. Kończymy drobne poprawki w lokalizacji gniazdek i źródeł światła. Najwięcej mierzenia i zastanawiania było w naszej sypialni - w kwestii umiejscowienia lampek nocnych. Generalnie zazwyczaj nie jest to duży problem ale ja sobie umyśliłam wiszące lampki nocne . No i tutaj precyzja umiejscowienia kabli ma duże znaczenie. http://lh3.ggpht.com/_QZtP-uHmnx8/TC42UddjurI/AAAAAAAAAKY/Cj-XRPNbz6U/lampki%20nad%20szafkami%20nocnymi.jpg http://lh4.ggpht.com/_QZtP-uHmnx8/TC42fLO98eI/AAAAAAAAAKo/s6HZs5eM19Q/sypialnia_nowoczesna%20z%20romantyzmu.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 02.07.2010 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Sypialnia zresztą będzie innym światem - w porównaniu do całego domu. Ma być romantyczna na wskroś. Na łóżku koronkowa kapa, dużo świec, poduszek i pastelowe kolory. Na szczęście małżonek kochany zgodził się na moją koncepcję pod warunkiem że nie będzie za słodko . Nasz pokój do spania jest najmniejszy - 12m2. Bedzie tam tylko łóżko, szafeczki nocne i mała toaletka. Niestety sypialnie będziemy wykańczać jako przedostatnią (musimy poczekać na sprzedaż m3 w którym teraz mieszkamy - kredyt się kończy...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 03.07.2010 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 (edytowane) Zamówiliśmy drzwi, to znaczy na razie zostawiliśmy nasz rysunek do przygotowania dokładnego projektu i wyceny. Czas oczekiwania 5-6 tygodni. W tej samej firmie zamawialiśmy okna i parapety i nie było problemu z trzymaniem terminu więc myślę, że jeśli podpiszemy zamówienie w przyszłym tyg. to w połowie sierpnia drzwi będą już zamontowane Edytowane 3 Lipca 2010 przez Analiena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 03.07.2010 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 (edytowane) A to nasze drzwi - moje własnoręczne dzieło w paint'cie http://lh5.ggpht.com/_QZtP-uHmnx8/TC-rZd3IgiI/AAAAAAAAALM/_YM2K7xycpc/Dzrwi%20zewn%C4%99trzne.jpg Te poziome "deski" będą równej szerokości - troszkę mi drżała rączka przy rysowaniu. Doświetle możliwe iż bedzie szersze - nie pamiętam dokładnie wymiarów wymierzonych drzwi... Edytowane 3 Lipca 2010 przez Analiena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 04.07.2010 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Poszukujemy nadal płytek do dolnej łazienki - do prysznicowej jej części. Ma być szary, taki betonowy. Wstępnie wybraliśmy KERABEN - Chicago Kursal Gris. Są w bardzo nam odpowiadającym formacie 100x50 - właściwie nie będzie odpadów.Niestety w necie wyglądają zupełnie inaczej. Na poniższym zdjęciu wyglądają w miarę wiernie... http://lh6.ggpht.com/_QZtP-uHmnx8/TDBE8I_JIMI/AAAAAAAAAME/Xf8fCG75JIQ/Kursal.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 04.07.2010 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Cieszę się że pojawiło się trochę komentarzy do mojego dziennika. Zgodnie z sugestiami wrzucam wymiary parteru: http://lh3.ggpht.com/_QZtP-uHmnx8/TDDl7aGFC3I/AAAAAAAAAMo/6UFdACV5LAg/wymiary%20parteru.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 04.07.2010 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 I piętra / poddasza: http://lh4.ggpht.com/_QZtP-uHmnx8/TDDsX2mEVXI/AAAAAAAAAM8/AOBBTr-ssCc/Wymiary%20pi%C4%99tra.jpg Łazienka górna została trochę powiększona kosztem garderoby by zmieścić prysznic za wanną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 04.07.2010 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Nasi Panowie od wykańczania, wykańczania domu oczywiście , kończą jutro brudną robotę na poddaszu. We wtorek zaczynają pracę na dole. Mamy lekkie opóźnienie ze względu na reklamację narożników na ścianach - na niektórych wdarła się rdza . Firma dostarczająca nam narożniki była w piatek robić poprawki. Malowali narożniki jakąś specjalną farbą. Podobno ma być ok. Oby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 06.07.2010 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 W weekend Pan Koparka zrobił porządek przed bramą garażową. Niestety ale nie do końca taki o jaki nam chodziło... Trochę za płytko zgarnął humus, właściwie tylko rozrzucił górę gruzu na większej powierzchni. Niestety nie mieliśmy możliwości przypilnowania go osobiście i trzeba będzie zaprosić go do nas jeszcze raz, ale to za jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts