Analiena 23.01.2011 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 (edytowane) A podłoga? No cóż jest na pewno lepiej, choć małż twierdzi że nadal wsiąka. Ja jeszcze nie myłam podłogi dzisiaj więc nie wiem jak to wygląda w praniu... Podłoga błyszczy się bardziej i mniej widać zarysowania. W każdym razie, jakoś tak miałam przeczucie że przyjadą i zrobią szybko i bez staranności a my się tylko będziemy niepotrzebnie denerwować.... Trzeba było ich olać kupić impregnat i zrobić samemu - i tak , z tego co zrozumiałam gwarancji na podłogę nie mamy... Krok następny - Starwax. Jutro robię zamówienie. PS: Przeskoczyło mi do następnej strony - jakby ktos poszukiwał info o wizycie naszych panów od podłogi jest na poprzedniej stronie dziennika. Edytowane 24 Stycznia 2011 przez Analiena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 23.01.2011 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Najważniejsze, że teraz to już wiemy na czym stoimy - jak chcesz na coś liczyć, licz na siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 23.01.2011 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Dostaliśmy też próbki drewna z MD . Szybciutko Właśnie je odebrałam od mamy. Jak wrócimy do domu musimy zobaczyć która nam najbardziej odpowiada. Rano jeszcze raz zerkniemy co by potwierdzić wybór przy dziennym świetle. Chciałabym tylko aby stół był olejowany a nie lakierowany... Zobaczymy co będą doradzali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 23.01.2011 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Zakończona zostala też ściana z boniami - teraz tylko musimy zadecydować na jaki kolor malujemy, czy może jednak jakaś tapeta? Cyknę fotkę to może coś doradzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 23.01.2011 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 A poza tym, to jest pięknie Tak spokojnie Sarenki za domem skaczą Bażanty latają Bosko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 23.01.2011 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Dzisiaj wieczorem przed wyjściem z domu moja córka nagle nas woła do witryny przy drzwiach - pod drzwiami siedzi młody czarny kotek i miauczy . Strasznie szkoda mi się go zrobiło, niestety o wpuszczeniu do domu nie było mowy - nasz kocur już przez szybę wykazywał negatywne zainteresowanie prychając i jeżąc się okropnie. Kotek dostał więc trochę groszków kocich na wycieraczkę - zjadł w tempie błyskawicznym . Pewnie będzie nas odwiedzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 23.01.2011 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Zamówiliśmy już wszystkie sprzęty kuchenne - prócz lodówki (mamy dylemat czy jedno czy 2 drzwiowa). Płyta indukcyjna już nawet przyszła:D Leży sobie grzecznie w pudełku i czeka na kuchnię . Płyta indukcyjna - Teka IRX 645 Piekarnik - BOSCH HBA 43S450E Zmywarka - BOSCH SMV 58M70EU Mikrofala - SAMSUNG FG 87 KUST Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 24.01.2011 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Dzisiaj po powrocie do domu zaplanowałam test dla podłogi - bedzie mycie. Zobaczymy czy po impregnacji jest lepiej. Zaznaczę, że była juz impregnowana 5 razy (w sobotę 2-krotnie). Oby było lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 25.01.2011 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Wczoraj padłam, za szmaty nie chwyciłam... Mycie odbedzie się dzisiaj - betonu i drewnianej podłogi bo też już woła o mydełko Kurcze, czyżbyśmy zakończyli brudne roboty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 25.01.2011 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Ale mi necik śmiga. Orange Nowhere złapało 3G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 25.01.2011 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 (edytowane) Wróciłam do domku dopiero półgodziny temu. Byłysmy z corką z wizytą u mojej siostry - dzieciaki tak dzisiaj ładnie się bawiły że aż miło było popatrzeć Ponieważ godzina późna zrezygnowałam z odkurzania i mycia ale test zrobiłam. Pomazałam mopem podłogę w kuchni i jest zdecydowanie lepiej. Nie ma co prawda już światła dziennego ale wygląda na to że woda nie wsiąka . Całkiem fajnie się też błyszczy . Gites :D Zamówię jednak jedną butelkę tego Starwaxu bo podejrzewam, że ten impregnat bedzie się ścierał więc konieczna bedzie od czasu do czasu ponowna impregnacja - cóż tak jak z zaolejowanymi schodami . Muszę też odwiedzić malgosze i przypomnieć sobie wspominaną u niej w dzienniku nazwę szamponu nabłyszczającego czy jakoś tak bo mi się strasznie moja podłoga podoba jak tak się świeci . No i kurcze gdyby nie te przejścia to by moja firma miała plusa a tak to... Edytowane 25 Stycznia 2011 przez Analiena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 25.01.2011 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Nie mogę kurcze namierzyć mojego aparatu... Gdzieś go pewnie wcisnęłam, tylko gdzie? Bonie chciałam cyknąć . Co prawda i tak by mi się nie udało ich teraz wrzucić do dziennika bo laptok cały czas nie widzi aparatu ale może po południu bedąc u mamy a takto lipa... Nie chcę cykać komórką bo zdjęcia wychodzą beznadziejnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 25.01.2011 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Oooo, piec włączył 2 bieg - w kratkach mi szumi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 25.01.2011 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 3G się skończyło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 25.01.2011 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Co bym nie musiała szukać : Starwax i 2 produkty do zapamiętania:http://www.starwax.sklep.pl/impregnat-do-posadzek-terakoty-klinkieru-cegiel-cementu-p-166.html http://www.starwax.sklep.pl/zabezpieczenie-upiekszajace-krysztalowy-polysk-p-474.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 26.01.2011 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 cześc . wlasnie umówiłam się z Panami od betonu na płyty betonowe na ścianę do pokoju syna , mają bez problemu, dowiozą i wytną dziury na kotwy. mam nadzieję ,że bez przejśc . kontakt miły. płyty bedą dopiero pod konieć lutego, po wylewkach . dzięki za kontakt do nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 26.01.2011 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Monika, zapraszam do komentarzy Mam nadzieję, że wszystko pójdzie ok. Proponuje podpisac jednak z nimi umowę ze szczególnym naciskiem na to jak płyty mają być wykończone (zaimpregnowane) i jaki efekt przy tym uzyskasz + oczywiście info na temat gwarancji za płyty i usługę. Trzymam kciuki PS: W pierwszej fazie współpracy kontakt był super, później...bez komentarza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 26.01.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Monika, zapraszam do komentarzy Mam nadzieję, że wszystko pójdzie ok. Proponuje podpisac jednak z nimi umowę ze szczególnym naciskiem na to jak płyty mają być wykończone (zaimpregnowane) i jaki efekt przy tym uzyskasz + oczywiście info na temat gwarancji za płyty i usługę. Trzymam kciuki PS: W pierwszej fazie współpracy kontakt był super, później...bez komentarza... A wiecie może czym oni impregnują takie płyty betonowe na ściany, bo ja chcę mieć całą scianę kominkową w betonie. Niby nie powinna się nagrzewać, może w jednym miejscu, tuż nad paleniskiem i własnie w tym problem- czy ten impregnat nie będzie wówczas śmierdział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 27.01.2011 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Olguś, odpowiadam w komentarzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 27.01.2011 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Strasznie późno... No ale obiecalam fotki to wrzucam Bonie - na razie tylko zagruntowane na biało: http://lh6.ggpht.com/_QZtP-uHmnx8/TUH0iDuENWI/AAAAAAAABNE/Stijs-IHhvc/s512/DSCN0269.JPG http://lh5.ggpht.com/_QZtP-uHmnx8/TUH01UVCUJI/AAAAAAAABNU/rr5Vn9HUyvM/s512/DSCN0282.JPG http://lh6.ggpht.com/_QZtP-uHmnx8/TUH1Q1VRXwI/AAAAAAAABNk/hiXI9f4k7KY/s512/DSCN0270.JPGJak proponujecie: malować na szaro, na off-white tak jak sciany czy jakąś tapetę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts