Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik wykańczania Analieny

Recommended Posts

Wiosna, ach pięknie :) czyli w marcu jak w garncu ;)

Dzisiaj wyznaczamy płot. Znaczy małż wyznacza a ja tylko wołana na konsultację jestem. Trochę z tym zachodu bo z jednej strony mamy linie drzwi a z drugiej linię daszków które nie są tą samą linią ;).

Jutro będziemy wylewać fundament pod ogrodzenie więc wszystko musi być dobrze zaznaczone.

• Odpowiedzi 470
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zaczeliśmy dzisiaj wylewanie fundamentu pod płot frontowy. Jeszcze oczywiście dopracowujemy szczegóły wizualne, ale to u nas normalne ;).

Myśleliśmy o gabionach wypełnionych kostką granitową połączonych z drewnem ale jakoś jak zobaczyliśmy płot naniesiony na fotkę to nam nie podchodził. Pewnie zdecydujemy się na murek tynkowany jak dom + poziome deski.

Edytowane przez Analiena

• 4 weeks później...
  • 3 months później...

Obiecane zdjęcia mojej kuchni :). Na chwilę obecną mogę tylko wrzucić taką małą wielkość zdjęć, bo na służbowym lapku nie mogę zainstalować picasy :(. Fotki robiłam w nocy, z lampą błyskową, no i nie mogłam ich podrasować więc są takie sobie, ale nie chciałam dłużej uchodzić za gołosłowną dlatego wrzucam. Jak dopcham się do lapka małża to wymienię na większe, lepsze jakościowo formaty ;) (Już mi się udało :) )

DSCN0755.jpg

Jeszcze nam trochę zostało do zrobienia ale większość już gotowa. Nad blatem planujemy lacobel w delikatnym błękicie. Brakuje lampek nad planowaną szybą i okapu, no i lodówki 2 drzwiowej ;).

DSCN0757.jpg

DSCN0763.jpg

DSCN0764.jpg

Półka trochę wystaje za drewno na ścianie ale to celowe działanie - na ścianie bowiem będzie kontynuacja paska z płytek który jest na podłodze.

Generalnie w weekend robię olejowanie blatu, znów mu się należy ale podobno to tak jest na początku ;)

Edytowane przez Analiena
Udało mi się wrzucić większe fotki :)

Witam,

planujemy u siebie wykonanie blatu w kuchni z drewna teakowego i mam pytanie czy drewno teakowe kupowane było u jednego dostawcy? zarówno na parkiet w salonie jak i blat w kuchni? Interesuje mnie też ten panel z drewna na ścianie - jakiej jest grubości.

Dziękuję i pozdrawiam

Witam,

planujemy u siebie wykonanie blatu w kuchni z drewna teakowego i mam pytanie czy drewno teakowe kupowane było u jednego dostawcy? zarówno na parkiet w salonie jak i blat w kuchni? Interesuje mnie też ten panel z drewna na ścianie - jakiej jest grubości.

Dziękuję i pozdrawiam

Eve1, drewno na podlodze, blat i panel na ścianie są z tego samego drewna, kupionego w tym samym miejscu. Blat i panel na ścianie był robiony przez pana który robił nam schody. Blat i panel są zrobione z płyty OSB na które były naklejane deski - te same co są na podłodze. Grubość panelu jest kilku centymetrowa, nie pamiętam dokładnie ile ma cm.

PS. Widzę że jesteś nowa na forum - generalnie pytania i komentarze do dzienników umieszczamy w komentarzach (link w mojej stopce) :)