Analiena 30.08.2010 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Z nowych terminów - jutro mamy działać z betonem, mam nadzieję... Czy każdemu tak się terminy wykończeniówki rozjeżdżają czy my za miętcy jesteśmy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 01.09.2010 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Informacja z ostatniej chwili - przyjechali Panowie od podłogi betonowej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 03.09.2010 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Dzisiaj wieczorem postaram się zrelacjonować status prac. W każdym razie ruszyliśmy do przodu - podłoga betonowa wylana, dzisiaj szlifowanie, jutro impregnacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 06.09.2010 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 No i znowu do czegoś się zobowiązałam i nie dotrzymałam słowa... Na usprawiedliwienie - mam w domu tylko laptopa męża, PCet poszedł do szafy, po remoncie stwierdziliśmy że nie bedziemy już dziurawić ściany pod monitor. W związku z powyższym utrudniony dostęp do netu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 06.09.2010 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 W każdym razie wykonanie podlogi w toku. Wychodzi nam całkiem całkiem tak jak chcieliśmy . Niestety nie mogłam dzisiaj podjechać i zobaczyć postępu ale wklejam zdjęcia z soboty. http://lh5.ggpht.com/_5oJaQc6t0hQ/TIVbx4uY7YI/AAAAAAAACWo/m60YEwQxSaw/DSC_9122.JPG http://lh4.ggpht.com/_5oJaQc6t0hQ/TIVdZ-W_VnI/AAAAAAAACW8/GYISZS6x12k/s512/DSC_9126.JPG Ukończona podłoga w kuchni . Troszkę brudna i jeszcze przed polerką, która bedzie robiona po zakończeniu wszystkich prac. W rzeczywistości jeszcze ładniejsza choć niektórzy widząc zdjecia pytają: "A tu bedziecie mieć kafelki?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 06.09.2010 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Podłoga w kuchni z innego ujecia - od strony schodów miedzy kuchnią holem i salonem. http://lh6.ggpht.com/_5oJaQc6t0hQ/TIVe5B6ksaI/AAAAAAAACXQ/7jZEM8oGNyo/s512/DSC_9134.JPG A tutaj widok z salonu - po prawej stronie nieistniejących jeszcze schodów (wrrrr...) podloga w kuchni - już przeszlifowana i zaimpregnowana, a po lewej podłoga przed szlifowaniem i impregnacją. Przy okazji załapała się też nasza pustka nad salonem http://lh3.ggpht.com/_5oJaQc6t0hQ/TIVffppvP4I/AAAAAAAACXg/T_EpO3JMl38/s512/DSC_9136.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 06.09.2010 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 A tak wygląda przestrzeń w salonie od zachodniej strony - ściany i sufit już pomalowany. No i nasze fioletowe okienko http://lh5.ggpht.com/_5oJaQc6t0hQ/TIVgfNlTovI/AAAAAAAACX0/DJK1GSQ0Ssg/s512/DSC_9133.JPG A tak od strony południowej - za oknem niedzielni goście . http://lh3.ggpht.com/_5oJaQc6t0hQ/TIVhmKsdFzI/AAAAAAAACYI/oyQKtegpCkE/s512/DSC_9135.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 06.09.2010 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Z tematów innych: - przygotowujemy grunt pod podjazd do garażu (wyrównaliśmy teren, podsypaliśmy gruzem) - wkopaliśmy rurę do wody, doprowadzającej ją w przyszłości (pewnie dalszej niż bliższej ) do domu - zakończyliśmy wszystkie planowane na razie prace na górze - właściwie można by kłaść wykładzinę w pokojach gdyby nie fakt że nie mamy jeszcze drzwi wewnętrznych - zamontowaliśmy większość włączników i gniazdek - pomalowany jest już cały salon (a sporo jest tej powierzchni ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 08.09.2010 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 (edytowane) Mam dość ciężki tydzień...moja mały przedszkolak chory, siedzi w domu. Łatam się opieką z siostrą, mamą i teściem. Kombinacje alpejskie byleby tylko jakoś dać radę. Z tego też powodu na budowie nie bywam - już brakuje czasu. Z opisów męża wiem, że podłoga wyszła miodzio . Zabezpieczona jest tekturą przed uszkodzeniami. Położone zostały też pasy dekorów gresowych. Niestety nie mam fotek . Z malowania na dole została jadalnia i kuchnia. Wnetrze powoli nabiera kształtów . Kontaktowaliśmy się dzisiaj z firmą od podłogi drewnianej - mają wejść w czwartek w przyszłym tygodniu. Z planów pilnych na jutro jest kontakt do Pana od schodów, może bedzie mógł wejść w tym tygodniu. No a w sobotę mamy wyznaczony termin montażu drzwi - muszę jutro uzgodnić dokładnie godzinę. Edytowane 8 Września 2010 przez Analiena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 10.09.2010 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Jutro o 9 rano nasz dom otrzyma drzwi zewnętrzne . Zastanawiam się jak się wkomponują w całość elewacji. No bo w końcu był to projekt własny podyktowany inspiracją z netu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 10.09.2010 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 W poniedziałek natomiast potwierdzimy termin rozpoczęcia pracy nad schodami. Najprawdopodobniej jeszcze we wtorek lub w środę rozpoczną się prace. To bedzie dla mnie wyjątkowo ważna chwila - kiedy na piętro wejdziemy po schodach a nie po drabinie . Swoją drogą to powinniśmy pomyśleć o tymczasowej barierce na andresoli - robić ją z kartongipsu na stelażach czy murować z itongu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 10.09.2010 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Przyjechały też już wszystkie płytki do łazienki - włącznie z kolorową mozaiką. Mój małż narzeka że chciał bardziej intensywne kolory ale jak dla mnie są ok. Jutro mamy kawkę rodzinną na działce więc pocykam fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 11.09.2010 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Drzwi już się montują. Panowie monterzy słusznie zauważyli, że niestety nasz klinkier to do najlepiej położonych nie należy - no cóż nie wszystkiego byliśmy wstanie dopilnować...rzeczywiście wyszedł kiepskawo (przez pierwsze tygodnie jak na niego patrzyłam to piorunami rzucałam).... Musimy już z nim żyć ;D mam tylko nadzieję że nie będzie mnie irytował na co dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 11.09.2010 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Małż już dzwonił, zamontowane, podobno super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 11.09.2010 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 O to nasze drzwi: http://lh6.ggpht.com/_5oJaQc6t0hQ/TIvdXpDQcuI/AAAAAAAACZk/A_MxCn_Em5c/s512/DSC_9159.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 11.09.2010 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Powiem tak...jestem w kropce. No bo z jednej strony strasznie się cieszę i ogólnie jestem zadowolona z efektu, no bo na prawdę ładnie wykonane..... A z drugiej strony...byłoby super gdyby nie jeden mały szczegół....nie są do końca takie jakie chcieliśmy, znaczy nie dokładnie odzwierciedlają projekt. No i z tego powodu jestem zła.... O co chodzi? O wielkość szyby w witrynie. Miała być dłuższa - wyższa. Taka jak skrzydło drzwi. Nie wiem czy mam postawić sprawę na ostrzu noża i domagać się nowych... No bo ja wiem jak miały wygladać i przez to wydaje mi się że te nie wyglądają dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 11.09.2010 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Poniżej rysunek - o co się tak na prawdę czepiam: http://lh6.ggpht.com/_5oJaQc6t0hQ/TIv6xrD8npI/AAAAAAAACZ4/6hg-BGc-Wf8/s512/Drzwi_bl.JPGZostawić to tak jak jest? Walczyć? Czekać znów na nowe? A może nikt oprócz mnie tego nie widzi? No bo skoro mój kochany mąż się nie zorientował, to może przesadzam i tak też jest dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 12.09.2010 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Wklejam zbliżenie drzwi: http://lh3.ggpht.com/_5oJaQc6t0hQ/TIzqQUGJtKI/AAAAAAAACak/fbu_smyK9FI/s512/DSC_9168.JPG Te krzywizny to niestety wina aparatu - po upadku coś chyba się stało z obiektywem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 12.09.2010 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Będziemy walczyć o rabat. Niedzielni goście stwierdzili że nie wiedzieliby że coś jest nie tak gdybym im nie powiedziała. Wyrazili ochy i achy i trochę mi humor poprawili . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 12.09.2010 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 (edytowane) W czwartek przyjechała nasza mozaika do łazienki dolnej. Tak wygląda jej lewa strona http://lh5.ggpht.com/_5oJaQc6t0hQ/TIzrjsSeoVI/AAAAAAAACa4/vsE3XSYsRm4/s512/DSC_9175.JPG Robiliśmy na zamówienie,, wybierając kolory - innej opcji nie było gdyż mozaiki gotowe zazwyczaj są co najwyżej w kilku odcieniach 1 bądź 2 kolorów. A my chcieliśmy kolorową Kolory na plastrze układała nam znajoma. Wydawałoby się że to taka prosta sprawa a jednak nie do końca . Trochę się przy tym namęczyła...ale warto było . Edytowane 12 Września 2010 przez Analiena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts