Analiena 23.09.2010 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Jupi Podłoge zaczną nam kłaść w środę . Własnie Pan do mnie dzwonił aby zapytać czy to dla nas nie problem . Jak dla mnie to mogą wchodzić nawet jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 23.09.2010 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Nie dałam rady podjechać na działkę. Jak już z córą wpadłyśmy do domu po zakupach spożywczych to juz mi się nie chciało wychodzić... A poza tym na mini mini leciał Stuart Malutki i moja mała koniecznie chciała zobaczyć... Może jutro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 25.09.2010 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 Jaka dzisiaj ładna pogoda Obecność na działce zatem będzie obowiązkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 25.09.2010 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 Rozsypała nam się ekipa wykończeniowa. Jeden z Panów jest chory, drugi miał stłuczkę i nie ma czym dojeżdżać.... Opóźnienie mamy już gigantyczne - łazienka na dole nadal jest nie wykończona, ba nawet nie rozpoczęto wykańczania... Postanowiliśmy więc że nastepna wypłata pieniążków bedzie dopiero jak zakończą WSZYSTKIE prace. Może to bedzie mobilizujące? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 25.09.2010 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 Z tego co mówi mój małż w poniedziałek mają zacząć pracę nad oczyszczalnią. Będzie to kolejny mały krok w kierunku wprowadzenia . Ma ktoś do pożyczenia 7 milowe buty? Co by kroki były dłuższe niż są obecnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 25.09.2010 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 Pomalutku, powolutku wyłania się cała idea naszych schodów. Zastalam dzisiaj przyciete na szerokość stopnie i wkręcone śruby na mocowanie prętów a'la "balustrady". http://lh3.ggpht.com/_QZtP-uHmnx8/TJ5lFMScixI/AAAAAAAAAmQ/WJk3ng7zzsA/s512/DSC_9232.JPG http://lh6.ggpht.com/_QZtP-uHmnx8/TJ5mBd8qxcI/AAAAAAAAAmk/g3FPeStE0Rg/s512/DSC_9233.JPG Będziemy mogli zamknąć temat sufitu w kuchni http://lh6.ggpht.com/_QZtP-uHmnx8/TJ5mU0m0RhI/AAAAAAAAAm0/xIpOxb5laMc/s512/DSC_9237.JPG Zastanawiam się tylko nad sposobem wykończenia końców prętów przy suficie i schodach - powinny byc to swego rodzaju maskownice / kapturki. Kolejna rzecz do zapytania Pana od schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 25.09.2010 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 Szykuje się już wykańczanie wiatrołapu. Zalana została przerwa miedzy drzwiami a podłogą. Elektryk wykonał też podłączenie do maty grzewczej na podłodze - zdecydowaliśmy się na nią właściwie w ostatniej chwili... http://lh4.ggpht.com/_QZtP-uHmnx8/TJ5nTcogQuI/AAAAAAAAAnI/_TzhvnSY8lY/s512/DSC_9239.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 25.09.2010 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 Muszę znaleźć trochę czasu na przygotowanie ogrodu do zimy. Zacznę od lektury . Na pewno trzeba zająć się wszędobylską koniczyną. Porozsadzać bylinki i zasadzić cebulki . Nie wiem tylko czy jutro dam radę. Z córką chcieliśmy jechac do Arboretum w Rogowie... Może jakąś ciekawą roślinkę przy okazji byśmy wypatrzyli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 27.09.2010 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Ależ było ludzi w Arboretum... Naszczęście przeważająca część kręciła się w jednej części więc znaleźliśmy też trochę miejsca na samotny spacer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 27.09.2010 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Nie byłam dzisiaj na budowie, prosto z pracy pędziłam do domu - przychodził Pan z firmy obrotu nieruchomościami z ofertą współpracy. mieszkania nadal nie udalo się sprzedać więc czemu nie podpisać paru umów. A nóż widelec się ktoś trafi dzięki takim firmom.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 27.09.2010 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Zaczynam się stresować przeprowadzką, włącza mi się moja wyobraźnia... No bo dom stoi na polu - graniczy co prawda z gospodarstwem ale jest generalnie na jego tylach. Do drogi kawałek jest, ciemno jak w d... Jak małża nie będzie to ja przecież tam zawału dostanę jak szyszka z drzewa spadnie... Jestem wyjątkiem czy może wszyscy co się z blokowisk do domu przeprowadzają tak mają??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 29.09.2010 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Mąż przyjechał dzisiaj do domu z paroma informacjami: 1. Położone są płytki w wiatrołapie 2. Zrobiono stelaże pod zabudowy w łazience 3. Mamy oczyszczalnię ...... już pełną g.... Panowie od oczyszczalni musieli czymś wypełnić 400 l zbiornik - wysokie wody gruntowe, gliniaste podłoże, mokra pogoda i zbiornik za chwilę byłby z powrotem na powierzchni jeśli zakopaliby go pustego. Ponieważ OSP mogła podjechać z wodą dopiero wieczorem, zamówili beczkowóz i zgodnie z przeznaczeniem zbiornika napełnili go zawartością czyjegoś szamba.... Byłam w szoku... Na początku myślałam, że mój małż jaja sobie ze mnie robi... Podobno jest to praktykowane.... Trochę tylko dziwnie się czuję jak myślę że w mojej oczyszczalni pływa nie moja kupa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 29.09.2010 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Wertuje namiętnie net i zbieram info o odpływach liniowych... Czarna magia... No i ceny - jeden za 290 zł a inny za 1290 zl... Aaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 30.09.2010 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Ależ dzisiaj w naszym domu śmierdziało . Jakbym posiedziała tam dłużej to pewnie drogę powrotną przecinałyby mi krasnoludki . Szykowana jest podłoga pod deski - zaimpregnowana została impregnatem poliuretanowym. Przyjechały i równo leżą w paczkach deski na schody i na podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 30.09.2010 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Zrobiłam też telefonem fotki podłogi w wiatrołapie ale coś nie mogę via bluetooth przesłać do kompa . Fajnie wyszła . W łazience jest już zainstalowany Geberit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 01.10.2010 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Wykańcza mnie ta jesień... Ja chcę wiosnę... A właściwie lato Droga znów zmienia się w błoto w każdym miejscu gdzie nie ma gruzu . Muszę podpytać w gminie o przydział tłucznia. Ciekawe tylko czy z właścicielem prywatnej drogi będą w ogóle chcieli gadać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 02.10.2010 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Udało nam się wygospodarować dzisiaj godzinkę i podjechaliśmy na działkę. Ja oczywiście po to by udokumentować cyfrowo postępy a moje kochanie by ustalić szczegóły prac z wykonawcami. Jutro też podjedziemy na trochę dłużej - zająć się ogrodem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 02.10.2010 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Pisałam już wczesniej o nowościach - teraz czas na foty: Podłoga w wiatrołapie - jest podgrzewana co by szybko butki schły . Na podłodze gres Keraben Kursal Gris (50x100). http://lh6.ggpht.com/_QZtP-uHmnx8/TKeqAB9KvFI/AAAAAAAAAnw/7fYTK1NjiTI/s512/DSC_9396.JPG http://lh6.ggpht.com/_QZtP-uHmnx8/TKerp23XWxI/AAAAAAAAAoE/UQ1OXn5lHpk/s512/DSC_9397.JPG Ta dziura po prawej stronie to wylot powietrza od systemu ogrzewania. Pod ścianą będzie jeszcze wklejany pasek płytek - zostawiony na razie bo wykorzystamy odcięte kawałki z łazienki. Pozostała jeszcze fuga do położenia - wybraliśmy Ceresit kolor antracyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 02.10.2010 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Położony został też już pasek płytek na ścianie w salonie: http://lh3.ggpht.com/_QZtP-uHmnx8/TKetxjWNAQI/AAAAAAAAAoY/BNN2PXkLJ0s/s512/DSC_9404.JPG Tak wygląda z bliska:http://lh4.ggpht.com/_QZtP-uHmnx8/TKeuGuXmtzI/AAAAAAAAAoo/KupMsyeGsSY/s512/DSC_9405.JPG To oczywiście te same płytki co na podłodze, są to płytki firmy Ariostea seria silver stone, wymiar 60x60 pocięte na paski szerokie gdzieś tak na 6 cm (może trochę więcej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 02.10.2010 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Przygotowana jest już podłoga pod drewno, a drewno wygląda na surowo tak : http://lh5.ggpht.com/_QZtP-uHmnx8/TKevKhZju9I/AAAAAAAAAo8/IUTeSRYLAAc/s512/DSC_9406.JPG Podłoga będzie olejowana. Zaczynamy kłaść w poniedziałek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts