Analiena 16.06.2010 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Zapraszam do komentowania mojego dziennika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 17.06.2010 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 No nie powiem chatka całkiem ładna może jakieś fotosy środka?? i coś więcej o domku jaki metraż co jeszcze planujecie tam zrobić... pozdrawiam no i juz nie moge sie doczakac kiedy i ja bede na takim etapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 17.06.2010 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Zdjęcia środka zrobię w weekend. Nie mam w tej chwili nic aktualnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 19.06.2010 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Ale fajny domek macie!!!Bardzo jestem ciekawa efektu końcowego ,bo w takich przestrzeniach to się można wykazać .....Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 19.06.2010 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Ale fajny domek macie!!!Bardzo jestem ciekawa efektu końcowego ,bo w takich przestrzeniach to się można wykazać .....Powodzenia Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dariakrystian 24.06.2010 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Bardzo ładny dom, przestrzeń ogromna, podejrzewam , że już się Pani nie może doczekać by go urządzić. Na prawde podziwiam i zazdroszczę już tego etapu budowy. Pozdrawiam Daria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 29.06.2010 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Dziękuję za miłe słowa . Życzę owocnego budowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaiwi 04.07.2010 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Przyznaję że będę podglądać, piękne inspiracje więc ciekawa jestem efektu końcowego. Również wybraliśmy z mężem Kursal Gris do kuchni i wiatrołapu, do łazienki mamy Vives Marengo i Basalto. Widzę, że szarości udzielają się wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 04.07.2010 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Witam bardzo ciekawy projekt. Szkoda, ze na planie nie ma wielkości pomieszczeń na parterze... Będę jeszcze zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 04.07.2010 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Witam bardzo ciekawy projekt. Szkoda, ze na planie nie ma wielkości pomieszczeń na parterze... Będę jeszcze zaglądać Zapraszam do dziennika, nadrobiłam zaległości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 04.07.2010 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Przyznaję że będę podglądać, piękne inspiracje więc ciekawa jestem efektu końcowego. Również wybraliśmy z mężem Kursal Gris do kuchni i wiatrołapu, do łazienki mamy Vives Marengo i Basalto. Widzę, że szarości udzielają się wszystkim. Cięszę się że mogę Ciebie u siebie gościć . Mam też pytanie co do płytek - czy faktura (rysunek plam) na płytkach jest powtarzalna czy też unikalna? Szarość rzeczywiście zdobywa co raz więcej zwolenników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzeszkowa 05.07.2010 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Gratuluję pięknego i odważnego projektu, szkoda że ciągle mało jest w naszym kraju takich domów. Super inspiracje. Na pewno będę zaglądała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 06.07.2010 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Dziękuję za wszystkie miłe opinie i za zaglądanie do mojego dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 18.07.2010 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 Jaki piekny dom. Bede zagladac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 19.07.2010 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Ależ miło Cię Małgoś gościć u siebie . Nie ukrywam, że to między innymi dzięki Twojej determinacji w poszukiwaniu wykonawców betonowej podłogi i informacjom w Twoim dzienniku będę miała betonową podłogę u siebie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqlio 21.07.2010 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Ależ miło Cię Małgoś gościć u siebie . Nie ukrywam, że to między innymi dzięki Twojej determinacji w poszukiwaniu wykonawców betonowej podłogi i informacjom w Twoim dzienniku będę miała betonową podłogę u siebie . Duzy ladny dom. Antresole (choc nie taka duza) tez mam i chwalimy sobie. Reakcje gosci Ogrzewanie nadmuchowe? Jedynie te luczki w oknach nie w moim stylu ale te przestrzenie beda robic na pewno wrazenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 21.07.2010 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Duzy ladny dom. Antresole (choc nie taka duza) tez mam i chwalimy sobie. Reakcje gosci Ogrzewanie nadmuchowe? Jedynie te luczki w oknach nie w moim stylu ale te przestrzenie beda robic na pewno wrazenie. Pozdrawiam Ogrzewanie nadmuchowe - w całym domu rozprowadzone są kanały do przepływu ogrzanego powietrza (gazem). Wydostaje się ono do pomieszczeń przez kratki umieszczone w podłodze bądź w suficie. System pełni również funkcję wymiany mechanicznej powietrza w domu. Z zewnątrz zasysane jest powietrze, w domu jest ogrzewane (na razie przy pomocy pieca a w późniejszym czasie również rekuperatora) i rozprowadzane po domu w kanałach. Ten sam system wymiany mechanicznej powietrza odpowiada za "zbieranie" powietrza zużytego i usunięcie go z domu na zewnątrz (dzięki rekuperatorowi w przyszłości właśnie to powietrze wychodzące ogrzeje to wchodzące). System ma jeszcze inne zalety - nawilża powietrze, oczyszcza z zanieczyszczeń takich jak kurz, pyłki, roztocza, dzięki lampie UVB zabija tez bakterie . Można do niego bezpośrednio dołączyć klimatyzatory. A co do łuczków w oknach też mam cały czas mieszane uczucia. Na początku mi się podobały, później chciałam zmieniać projekt ale z prostymi ramami wyglądało gorzej więc zostały łuczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 21.07.2010 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Ależ miło Cię Małgoś gościć u siebie . Nie ukrywam, że to między innymi dzięki Twojej determinacji w poszukiwaniu wykonawców betonowej podłogi i informacjom w Twoim dzienniku będę miała betonową podłogę u siebie . Nooooooooo, gratuluje. Milo sie do czego przydac czasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqlio 22.07.2010 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Ogrzewanie nadmuchowe - w całym domu rozprowadzone są kanały do przepływu ogrzanego powietrza (gazem). Wydostaje się ono do pomieszczeń przez kratki umieszczone w podłodze bądź w suficie. System pełni również funkcję wymiany mechanicznej powietrza w domu. Z zewnątrz zasysane jest powietrze, w domu jest ogrzewane (na razie przy pomocy pieca a w późniejszym czasie również rekuperatora) i rozprowadzane po domu w kanałach. Ten sam system wymiany mechanicznej powietrza odpowiada za "zbieranie" powietrza zużytego i usunięcie go z domu na zewnątrz (dzięki rekuperatorowi w przyszłości właśnie to powietrze wychodzące ogrzeje to wchodzące). System ma jeszcze inne zalety - nawilża powietrze, oczyszcza z zanieczyszczeń takich jak kurz, pyłki, roztocza, dzięki lampie UVB zabija tez bakterie . Można do niego bezpośrednio dołączyć klimatyzatory. A co do łuczków w oknach też mam cały czas mieszane uczucia. Na początku mi się podobały, później chciałam zmieniać projekt ale z prostymi ramami wyglądało gorzej więc zostały łuczki... Hej, Znam zalety tego systemu, bo sam taki posiadam W prostszej wersji (usuwanie powietrza przez nadcisnienie kanalami wentylacji grawitacyjnej - na wszelki wypadek i tak murowalismy wszystkie kominy, jak w oryginalnym projekcie). Ogrzewanie i wentylacja sprawdzilo sie swietnie. Rowniez w 2kondygnacyjnym salonie. Zeby podpiac reku musialbym zlecic przerobienie kanalau recyrkulacyjnego, ale nie widze poki co takiej potrzeby. Jesli finanse pozwola to doloze do ukladu nawilzacz i agregat klimatyzacji. U nas tak to wyszlo: http://forum.muratordom.pl/album.php?albumid=1561 (album zalozony na szybko dzisiaj, kiedys dodam wiecej fotek i moze zaloze dziennik budowy "wstecz" Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaiwi 22.07.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Cięszę się że mogę Ciebie u siebie gościć . Mam też pytanie co do płytek - czy faktura (rysunek plam) na płytkach jest powtarzalna czy też unikalna? Szarość rzeczywiście zdobywa co raz więcej zwolenników Płytki są niepowtarzalne , oczywiście ich faktura. Wzory są podobne , ale nie identyczne. Kiedy leżały na betonowej posadzce, niewiele się od niej różniły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts