Havena 14.12.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Haveno, mycie okien w temperaturze poniżej +15 stopni C jest niekorzystne dla zdrowia psychicznego myjącego/myjącej O, wiedzialam! Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.12.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 O, wiedzialam! Dziekuje Zawsze do usług :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 15.12.2010 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 A poza tym jest nieskuteczne - mnie zamarzał płyn do mycia szyb i robily się większe maziaje niz przed myciem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 15.12.2010 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Rewelacyjne schody! Barierki! I beton połączony z drewnem!!! Mniaaam! No i kąty!!! Cudo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwek 16.12.2010 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 efekt końcowy ---> Boski!!! Drewno na podłodze, barierki, schody, górny hol wszystko razem rewelacja!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 16.12.2010 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Fajnie, że udało Ci się przeprowadzić.A jak woda?Zdjęcia pewnie nie oddają tego jak to wygląda naprawdę, a już na fotkach widać, że wyszło to super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.12.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Miałam obawy co do tych drążków przy schodach, ale wyglądają super - jeszcze tylko zdjąć te ochronne taśmy na dole... Naprawdę ładny dom:) (nie chcę sie po przedmówcach powtarzać, ale super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 16.12.2010 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 (edytowane) Rewelacyjne schody! Barierki! I beton połączony z drewnem!!! Mniaaam! No i kąty!!! Cudo! Rasia, pięknie dziękuję i cieszę się na te słowa uznania od Ciebie, bo ja się Twoim domem zachwycałam nie raz . Ostatnio to mocno wzdychałam, z resztą razem z małżem, do Twojego płotu... A w szczególności do wykorzystanych krawężników betonowych. Zastanawiamy się mocno czy nie zrobić też tak u siebie, jeśli oczywiście pozwolisz zerżnąć pomysł . Myśleliśmy o połączeniu betonowych krawężników z drewnianymi deskami w poziomie. Więcej drewna niż krawężników. Jedyna rzecz to kolor - elewacja miała być złamana biel, więc nie wiem czy elementy przy płocie nie powinny być w tym samym kolorze.... Jak myślisz? Edytowane 16 Grudnia 2010 przez Analiena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 16.12.2010 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 efekt końcowy ---> Boski!!! Drewno na podłodze, barierki, schody, górny hol wszystko razem rewelacja!!! Iwek, dziękuję CI ślicznie . Niby dom budujemy dla siebie i sowjej najbliższej rodzina, ale miło słyszeć jak się podoba innym . Przy okazji zapytam - jak tam sezon grzewczy? Mocno grzejecie? Miałam obawy co do tych drążków przy schodach, ale wyglądają super - jeszcze tylko zdjąć te ochronne taśmy na dole... Naprawdę ładny dom:) (nie chcę sie po przedmówcach powtarzać, ale super! Ja też w pewnym momencie miałam wątpliwości...ale chyba nie słusznie . Zastanawiam się tylko czy te ostatnie pręty na samym dole nie będą się za bardzo wyginać. Od np. skręcania na ostatnim stopniu w stronę kuchnii i trzymaniu przy tym za drążek... No ale zobaczymy w praniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 16.12.2010 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Fajnie, że udało Ci się przeprowadzić. A jak woda? Zdjęcia pewnie nie oddają tego jak to wygląda naprawdę, a już na fotkach widać, że wyszło to super. Zjęcia zdecydowanie nie za dobre - używam aparatu rodziców i nie za bardzo się jeszcze w nim orientuję. Poza tym jakoś nie miałam szczęścia być w domu za dnia i wszystkie foty cykałam wieczorem... Woda? No cóż, wodę raz na tydzień trzeba przywieść. Na szczęście przed wczoraj nam się udało i są pełne zbiorniki. Jutro mamy mieć zamontowany tymczasowy podgrzewacz wody. Piszę "mamy mieć" bo miał już być w zeszłym tygodniu w piątek, później okazało się że uszkodzony, więc padła propozycja montażu tymczasowego we wtorek, z wtorku zrobił się piątek - czyli jutro... W końcu będzie można wziąć prysznic . Tylko wcześniej łazience należy się czyszczenie... Dobrze by było wziąć jakieś wolne - jak na razie to nie jestem w pracy ale czasu na sprzątanie też nie ma - młoda mocno wymiotowała w nocy. Chyba coś jej usiadło na żołądku bo teraz jest już ok. Nawet zjadła kanapkę z masełkiem . Ach te dzieci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 16.12.2010 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Schody ...fantazja choć ja preferuję drewniane barierki ...jako były użytkownik 1,5 zlewu odradzam te pól miski ...lepiej większą komorę i jedną...u nas wiecznie zbierał się tam brud co mnie doprowadzało do szału... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 16.12.2010 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 No właśnie... Siedlisko brudu lub brudnych naczyń... Zbieram opinie nadal. Ktoś za 1,5 komorowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merenwen 16.12.2010 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Do tej pory tylko podglądałam i cieszyłam oczy oglądając Twój piękny dom .Ujawniam się bo mam pytanie dot. zlewu. Co to za jeden? Mam na myśli markę i model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.12.2010 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Ja jestem za zlewem dwukomorowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 16.12.2010 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Ja jestem za zlewem dwukomorowym A jakieś argumenty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 16.12.2010 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Do tej pory tylko podglądałam i cieszyłam oczy oglądając Twój piękny dom . Ujawniam się bo mam pytanie dot. zlewu. Co to za jeden? Mam na myśli markę i model. Witam serdecznie, dziękuję za podglądanie i cieszy mnie ujawnienie Wybrany przez nas zlew to Franke, model MTG 611 lub MTG 651. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.12.2010 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 (edytowane) A jakieś argumenty ? mam i uważam, że jest wygodny (chociaż nie do końca komory są symetryczne). mogę na przykład równocześnie w jednej studzić garnek z budyniem, a w drugiej odcedzić makaron. dzięki temu, że komory są niesymetryczne, w tej większej mieści mi się największy sagan na rosół, jak go czasami trzeba tam wstawić. a dokladnie to taki mam: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S69847459 Edytowane 16 Grudnia 2010 przez Tatarak dodanie linku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 16.12.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Analiena, super efekt - drewno pięknie się komponuje z betonem. Schody też fajne, na pewno bardzo oryginalne.Zlew mam w zamyśle 1.5 komorowy, bo chcę młynek, a poza tym myślę, że zawsze się przyda więcej miejsca wokół zlewu - coś opłukać, odłożyć, wrzucić rzecz, której nie da się włożyć do zmywarki (np. mam takie noże), ALE na tych Twoich zdjęciach to niewielka różnica między 1 a 1.5, więc sama nie wiem. Nie wiem czy w ogóle młynek można zamontować w 1 komorowym, chyba nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 17.12.2010 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Anula, słuszna uwaga - muszę też sprawdzić jak z tym młynkiem przy 1-komorowym. Przez ten beton to już spać nie mogę a mojemu mężowi się ciśnienie podnosi... Dobrze że przynajmniej się fajnie na fotkach prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwek 17.12.2010 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Ja mam 1,5 komory! Franke czarny MRG 651! troche kanciasty ale i tak sie bardzo dobrze myje! w poprzednim mieszkaniu miałam jasny i juz po miesiącu żałowałam Ja jestem za 1,5 komory, ponieważ nie mam w zwyczaju myć garnków i patelni w zmywarce, a tak przynajmniej tam sobie schną A miejsce na kran trzeba sobie samemu wykuć (jest takie specjalne wyżlobione kółko) ale pan od kuchni powiedział, że on tego nie zrobi! To mój G rączką od śróbokręta i młotkiem sam puknął stresujące to było, tym bardziej, że to był już drugi zlew (pierwszy przyjechał pękniety). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts