Analiena 17.12.2010 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Ja mam 1,5 komory! Franke czarny MRG 651! troche kanciasty ale i tak sie bardzo dobrze myje! w poprzednim mieszkaniu miałam jasny i juz po miesiącu żałowałam Ja jestem za 1,5 komory, ponieważ nie mam w zwyczaju myć garnków i patelni w zmywarce, a tak przynajmniej tam sobie schną Nie bardzo rozumiem, schną w tej małej komorze? Wydawało mi się że do doschnięcia używa się ociekacza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 17.12.2010 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Ja mam wątpliwości z następujących powodów: Zlew 1,5 komory: - duża komora jest mniejsza niż w zlewach typowo jednokomorowych, w mieszkaniu miałam okrągły Ikeowy i finał zmywania w nim patelni i dużego garnka (nie mieściły się w zmywarce) jest taki że blat spuchł od nadmiaru wychlapywanej wody... Zastanawiam się po prostu czy ta duża komora w zlewie 1,5 komorowym jest wystarczająco duża by nie chlapać wszędzie do okoła, zwłaszcza że zlew mam przy oknie... - ta mniejsza komora jest jak dla mnie za mała żeby coś w niej myć (znaczy coś z naczyń) pewnie wykorzystuje się ją do mycia owoców, odkładania owoców do obcieknięcia, no i tutaj wydaje mi się że z powodzeniem sprawdzi się ta nakładka "sitko" Zlew 1 - komorowy: - duża wygodna komora na umycie dużych naczyń - nakładka która zastępuje tą małą komorę, no i tu właśnie mam problem bo nie wiem czy we wszystkich sytuacjach i potrzebach zastąpi. Po prostu nie bardzo jestem wstanie wyobrazić sobie wszystkie sytuacje w jakich używa się tej mniejeszej komory. Liczę na opinie użytkowników którzy mogą podzielić sie doświadczeniem. Słuszna uwaga, że może nie można mieć jednej komory i młynka. Nie chciałabym podjąć złej decyzji z uwagi na brak wiedzy i później jej żałować. I to mam na myśli decyzje w dwie strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwek 17.12.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 w starym mieszkaniu miałam jednokomory z ociekaczem i brakowałao mi tej "połowki" komory, a wcale duża komora nie była wieksza niż obecna. Acha! i jeszcze jedno ten zlew co ja mam jest głeboki, duzo głębszy niż te chromowe. Udanego weekendu w domku zyczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 17.12.2010 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Na wzajem Iwek, dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 18.12.2010 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 U nas zawsze był dwukomorowy plus zmywara. Teraz w nowym domku mam jednokomorowy z ociekaczem i już wiem, że to był błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 19.12.2010 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 Jola, ale chcialabyś mieś 2 komory czy 1,5? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 20.12.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Nawet młoda nie pytała o minimini To fascynujący fakt .. u nas było tak samo ... wystarcza wieczorynka, czytam bajki i spać pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 20.12.2010 23:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Hejka Majki, co u Ciebie? ( byłam w dzienniku, trzymaj się, dasz radę ! ) Widziałam fotki kuchni - przepiękna . Wstyd się przyznać ale dzwoniłam do Pana polecanego przez Ciebie i mialam się umówić na spotkanie ale przez przeprowadzkę nie było czasu... Muszę się odezwać. Może znajdzie czas przed końcem roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 20.12.2010 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Gratuluję pierwszego i w dodatku tak odkrywczo udanego weekendu!!! :D Obserwuję Twoje zmagania z betonem i cały czas mam nadzieję, że skończy się wszystko dobrze. Teraz, przy pękaniu to absolutnie wykonawca musi się stawić na miejscu i to ocenić, a wtedy za fraki go! Producent odpowiada za skład, ale wykonawca za cały proces wykonawczy i wystarczy, że dolał czegoś za mało, za późno... źle wymieszał, nie ubił/zwibrował/, źle zatarł... A co do zlewów... to teraz kiedy cały czas nie mam młynka i chyba nie będę miała, pluję sobie w brodę, że nie kupiłam jednej dużej komory, tylko 1,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 21.12.2010 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Rozmawiałam już z wykonawcą - podobno takie mikropęknięcia mogą sie pojawiac ale nie powinny "wyjść" na powierzchnię... Nie znam się więc nie wiem jak się na to stwierdzenie zapatrywać... Może bedziemy sami próbować impregnatem jaki stosowała u siebie Malgosza - Starwax. Pisała mi że jest nadal zadowolona tylko musi go raz na pół roku odnawiać. Podobno nałożenie go nie jest problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 22.12.2010 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Niech radość i pokój Świąt Bożego Narodzenia towarzyszy Wam przez cały Nowy Rok. Życzymy, aby był to Rok szczęśliwy w osobiste doznania, spełnił zamierzenia i dążenia budowlane i zawodowe oraz by przyniósł wiele satysfakcji z własnych dokonań. WESOŁYCH ŚWIĄT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 22.12.2010 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Na scyńści na zdrowiena to Boże NarodzyniCobyście byli zdrowi weselijako w niebie janieliCobyście mieli pełno goscijako na gałonzce łościCobyście mieli łobory pełne pudłacoby wom gospodyni przy piecu nie schudłaCoby się Wom darzyło kopiłodyślem do stodoły łobruciłoTak Wom Boze dejHEJ HEJ HEJ laschehttp://i1.fmix.pl/fmi1641/6909f5e0001610c84d121f70/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 22.12.2010 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 witam i oglądam z zainteresowaniem etapy wykańczania domu.. oraz czytam także. jestem na etapie poszukiwania wykonawcy plyt cementowych, my chcemy na ścianę . czy mogłabyś mi podać namiary na tę krakowską firmę. ja jestem z Krakowa, miałabym blisko. podaję maila [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 22.12.2010 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Rozmawiałam już z wykonawcą - podobno takie mikropęknięcia mogą sie pojawiac ale nie powinny "wyjść" na powierzchnię... Nie znam się więc nie wiem jak się na to stwierdzenie zapatrywać... Może bedziemy sami próbować impregnatem jaki stosowała u siebie Malgosza - Starwax. Pisała mi że jest nadal zadowolona tylko musi go raz na pół roku odnawiać. Podobno nałożenie go nie jest problemem. Mikropekniecia, czyli pekniecia widoczne tylko z bardzo bliska albo na mokro to norma, ten impregnat to dobry pomysl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 22.12.2010 23:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Małgoś, a stosowałaś go też u siebie? Nasza podłoga jest chyba jakaś strasznie problemowa. Nawet magicy i znawcy tematu z Webera nie mają pomysłu, co może wydawać się śmieszne, choć nam nie za bardzo do śmiechu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 22.12.2010 23:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Bardzo dziękuję też Lasche (to Twoje Aniołki?) i Makawel za życzenia . Chcę wrzucić jakiś motym świąteczny a w domu kiepsko działa net - poszukam w pracy - ja życzyć będę jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 22.12.2010 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Małgoś, a stosowałaś go też u siebie? Nasza podłoga jest chyba jakaś strasznie problemowa. Nawet magicy i znawcy tematu z Webera nie mają pomysłu, co może wydawać się śmieszne, choć nam nie za bardzo do śmiechu.... Jeszcze nie, ale mam taki zamiar. U mnie tez rozne rzeczy wyniknely, m.in. w niektore pekniecia wdarl sie tluszcz i to juz jest katastrofa, ale wykonawca zadeklarowal, ze przyjedzie jeszcze raz szlifnac posadzke i zalakierowac poliuretanem. Zobaczymy, co z tego wyniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 22.12.2010 23:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Znaczy żywicą? Pisałaś mi kiedyś żeby nie stosować żywicy bo to juz później kaplica... PS: Podłogę robiła nam chyba ta sama firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 23.12.2010 00:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 Znaczy żywicą? Pisałaś mi kiedyś żeby nie stosować żywicy bo to juz później kaplica... PS: Podłogę robiła nam chyba ta sama firma Nie, nie zywica, lakierem. Zywica to kaplica na calej linii, bo sie sciera i rysuje. Jak ta sama to cisnij, zeby Ci poprawili, jak Ci cos nie odpowiada, chyba mozna sie z nimi dogadac . A jaki masz ten impregnat teraz, pamietasz nazwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 23.12.2010 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 witam. ładnie macie połączoną podłogę z paskiem plytek. co tam zastosowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts