minkapinka 14.01.2011 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Ja tez jestem fanką stołów z MD Jestem ciekawa, który model zamówiliście I jaki wymiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 14.01.2011 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 "Moj" stol z MD:Podaję cenę stołu JAVA 200x100x76 noga 12x12 - klon 2 800,00Koszt dostawek wraz z blendą to 2 x 460,00 = 920,00 Tez bardzo mi sie podobaj ich stoly! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 14.01.2011 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Mazo, my też myśleliśmy o Manu ale bardzo nam się spodobał sposób łączenia nóg z blatem w Bali, no i tak trochę lżej wygląda - a przecież duży bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 14.01.2011 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Ja tez jestem fanką stołów z MD Jestem ciekawa, który model zamówiliście I jaki wymiar. Prawda, że są ładne Wybraliśmy Bali - wymiar 201x95 z dostawkami po 50 cm każda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 14.01.2011 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 "Moj" stol z MD: Podaję cenę stołu JAVA 200x100x76 noga 12x12 - klon 2 800,00 Koszt dostawek wraz z blendą to 2 x 460,00 = 920,00 Tez bardzo mi sie podobaj ich stoly! Właśnie, o grubości nóg zapomniałam porozmawiać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 14.01.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 sypialnia slodka, ale firankę zrobiłabym do ziemi. bravo za :)pomysł z koronką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 14.01.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 A mnie się strasznie podoba ta firanka. Sypialnia boska. Bardzo ładnie u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 14.01.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Świetnie wyszła ta firanka. W ogóle klimatyczna sypialnia:) Ja też właśnie oglądałam stoły z MD Chciałabym stół na 10 osób, ale boję się, że będzie wyglądał jak konferencyjny i że źle się będzie przy takim jadało w 4 osoby... Więc może 8 osobowy z możliwością rozkładania? Czy te modele z MD się w ogóle rozkładają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 14.01.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Analieno, czy w drzwiach masz zaslone prysznicowa? Jesli tak, to jaka? Na czym ona sie trzyma? Tez myslalam o takim tymczasowym rozwiazaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 14.01.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Bardzo klimatycznie w Twojej sypialni ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 15.01.2011 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 (edytowane) Bardzo się cieszę, że podoba się Wam moja sypialnia . Zależało mi aby wykorzystując stare Ikeowe meble z mieszkania stworzyć zupełnie inny klimat Myślę, że idę w dobrym kierunku Trochę jeszcze chce pomyśleć nad wykończeniem detali - wymieniłabym lampę sufitową, myślę tez nad koncepcją zagospodarowanie ściany nad łóżkiem. Jest niestety trochę asymetrycznie - łóżko stoi bliżej okien, karnisz firanki jest zawieszony nad połową ramy łóżka i z prawej strony jest trochę większa powierzchnia ściany... Myślałam o fotkach w sepii tylko na razie nie wiem jak je powiesić, żeby było proporcjonalnie... Małż mówi coś o jakimś obrazie (?) PS: Może rzeczywiście do samej ziemii było by lepiej... ? Tylko wątpię żeby firanka nie prowokowała kota... Mogła by długo nie powisieć... Edytowane 15 Stycznia 2011 przez Analiena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 15.01.2011 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Anula, stołu z MD mają możliwość rozkładania / dostawek. Manu możesz nawet obejrzeć na stronie MD - znaczy jak się rozkłada. Myślę, że stół na 8 osób z możliwością rozkładania jest lepszą opcją. My idziemy właśnie w tę stronę. Wielkość stołu mocno determinuje mi jadalnia. Długość 210 jest optymalna dla naszej jadalnianej wnęki na co dzień . Może powinnaś zrobić próbę i ustawić np styropian zobaczysz wtedy czy nie wygląda zbyt pokracznie... U nas mamy możliwość przy stole tej wielkości już jeść (we trójkę). Jest dobrze - nie musimy do siebie krzyczeć ale też każdy może swobodnie operowac sztućcami PS: A liczysz 8 miejsc przy stole wliczając miejsca na szczycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 15.01.2011 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 (edytowane) Havena, w drzwiach do wiatrołapu i spiżarni mamy zasłonki - takie zwyczajne zasłony do okien, kupione w Ikei w promocji. Miały być to zasłonki spełniające funkcję kotar, "śluz" na zimne powietrze, czyli musiały być ciężkie. Dlatego nie wchodziła opcja kawałka materiału, takiego jak mamy w łazience. Zasłony zdecydowanie pomagają nam zatrzymać zimne powietrze w wiatrołapie czy w spiżarni. Jeśli u Ciebie zasłonki mają pełnić tylko funkcję wydzielenia pomieszczenia, to możesz spokojnie kupić kawałek zwykłego materiału i powiesić na żabkach. My go nawet nie obszywaliśmy, może gdyby miało to być na dłużej to bym to zrobiła - teraz po prostu wiszą sobie u krawędzi niteczki U nas zasłony wiszą na linkach - 2 haczyki w ścianie, 2 zaciski i linka PS: A jak tam idzie u Ciebie? Dawno wieści nie widziałam nowych... Edytowane 15 Stycznia 2011 przez Analiena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 15.01.2011 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 A co do oczyszczalni, to dobrze, że wszystko w porządku. U nas zamontowali w grudniu ale nie napełnili, bo był za duży mróz. Teraz mąż rozkręcił zbiornik i okazało się, że jest woda wewnątrz. Dzwonił do montażysty i podobno nie powinno tak być. Ma przyjechać i sprawdzić. Prawdopodobnie to cofka, ale lepiej niech sam popatrzy. Beta, i jak tam, był już ktoś w sprawie Waszej oczyszczalni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 16.01.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Faaaaajna ta Wasza sypialnia:) a pomysł z firanką ściągnę do siebie:D bo tylko takowe okno posiadam w swojej sypialni której jeszcze nie mam:rolleyes: a co macie na podłodze w sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 16.01.2011 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Mnie sie wlasnie kiedyś takie rowiązanie w pokojach w których sa tylko polaciowe rzucilo gdzieś w oczy i nawet na dysku sobie zapisalam co by nie zapomnieć. Co prawda tam chyba byl drążek też na ścianie (u mnie koronka). Jeśli nie masz kota to możesz zrobić firanke do samej podlogi - może wyglądać jeszcze lepiej Na podłodze mamy wykladzinę z leroy merlin - jest mięciutko bo mamy pod nią pianomat. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 16.01.2011 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Dzięki pianomat znam bo jest u syna plus wykładzina z długim włosem i jak dla mnie za miękko niestety w mnie firanka też będzie "uwięziona" bo pod oknem mam znaczy będę miała kaloryfer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 16.01.2011 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 (edytowane) Hmmm, kaloryfer...ale to chyba nie przeszkadza żeby zrobić firanke do samej podlogi - pelniła by dodatkowo funkcję zasloniecia kaloryferu. Myslę że jesli bedzie ze zwiewnej tkaniny to nie bedzie blokowała ciepla. Edytowane 16 Stycznia 2011 przez Analiena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 17.01.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Analieno, dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz Zastanawialam sie nad takim rozwiazaniem (zaslona przysznicowa) tymczasowo do kotlowni/pralni, w ktorej mam zainstalowany wc. Tylko maz nie pozwala robic dziurek w tynkach... Pewnie damy jakis drazek rozporowy. U nas teraz klada gladzie, wiec jest brudno niemilosiernie. Postaram sie dac troche nowych fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 17.01.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Beta, i jak tam, był już ktoś w sprawie Waszej oczyszczalni? Ma podjechać w tygodniu, bo w weekend niestety nie mógł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts