Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik wykańczania Analieny - komentarze

Recommended Posts

Gorzowianka, witam na forum i w moim dzienniku :D

Czyli nie jest tak tragicznie skoro przebrnęłaś przez całość :D. Czasami zastanawiam się czy jeżeli teraz ktoś do mojego dziennika trafia to czy daje radę go przeczytać od pierwszego posta do ostatniego ;) Trochę sie przecież tego uzbierało...

Miło że Ci się moja ostoja podoba. Ja się w niej czuję bosko :D a na razie nie korzystam właściwie w ogóle z otaczających nas terenów bo zimno jak nie wiem co. Jak przyjdzie wiosna, jak już będzie ciepło i jak bedę rano na mój (co prawda na razie betonowy, ale zawsze ;) ) taras wychodzić wypić herbatkę to juz będę się czuła jak u Pana Boga za piecem :).

Nasz narożnik to rzeczywiście ektorp ikeowy. Jakbyśmy jeszcze raz się decydowali na zakup to bysmy wzieli 2 sofy, nie narożnik. Jakoś tak byłoby bardziej ustawnie i więcej możliwości aranżacji. Poza tym, jak na razie, sprawuje sie dobrze. Jest baaaardzo wygodny :D

• Odpowiedzi 725
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:)

przebrnęłam przez Twój dziennik bez problemu, za to z wielką przyjemnością!

chcieliśmy zrobić w naszym projekcie wysoki sufit, jednakże stwierdziliśmy że będzie to "na siłę" i zrezygnowaliśmy na rzecz podniesienia wysokości wszystkich pomieszczeń do 3 m. Ale jeszcze długa droga przed nami :)

zgapię natomiast od Ciebie pomysł na podświetlane schody - wyszły po prostu rewelacyjnie!!!!!

ektorpy (dwie dwójki) mam od 6 lat i kocham je miłością nieustającą. I przeglądając te wszystkie sofy i sofiszcza to na dzień dzisiejszy ektorp (trójka razy 2) jest numerem jeden :)

Witaj Analieno , ja już od dawna do Ciebie zaglądam, no ale do rzeczy.Odnośnie Twojej kuchni nie brałaś pod uwagę zastąpić drzwi do spizarki dzwiami mebli kuchennych- co wiąże się zabudowaniem tej ściany szafkami ,tak ma Efilo i jest super.

Powiedz mi jeszcze czy masz podłogówkę pod parkietem na dole, jak tak to co to za drewno, i powiedz jaki kolor dzwi zamówiłaś i jakie listwy przypodłogowe w końcu wybrałaś.Ja uwielbiam białe wysokie listwy ,ale białe drzwi coś mi się nie widzą u mnie.Wklejaj więcej zdjęć aby nacieszyć oczy, pozdrawiam

przebrnęłam przez Twój dziennik bez problemu, za to z wielką przyjemnością!

chcieliśmy zrobić w naszym projekcie wysoki sufit, jednakże stwierdziliśmy że będzie to "na siłę" i zrezygnowaliśmy na rzecz podniesienia wysokości wszystkich pomieszczeń do 3 m. Ale jeszcze długa droga przed nami :)

A już zaczeliscie budowę?

zgapię natomiast od Ciebie pomysł na podświetlane schody - wyszły po prostu rewelacyjnie!!!!!

Cieszę się że Ci się podobają i jak najbardziej rozwiazanie polecam. Nie tylko jako ozdobę ale też oświetlenie przestrzeni wokół schodów. My w chwili obecnej raczej zapalamy tą listwę ledową a nie gorne oświetlenie. Jest taniej i przyjemniej :D

Witam! Ja też przeleciałam cały dziennik. Jestm pod wrażeniem - bardzo oryginalny dom. Przestrzeń super!

Oooo, jak miło zobaczyć Twój awatarek u siebie :D. Witam serdecznie :)

Dziękuję, dziękuję i jeszcze raz dziękuję za Twoją miłą opinię na temat naszego domku - tak czasem o nim mówię choć do małych nie należy ;)

Basiu, zastanawiałam się nad jakimś takim rozwiązaniem ale to by zburzyło całą koncepcję zabudowy ściany na ktorej są drzwi.

Chcę mieć kawałek blatu przy lodówce, no i po prawej stronie też trudno by było zrobić szafki od dołu do góry tak żeby była to ściana szafek i żeby drzwi się wtopiły :(. Z resztą to wtedy by były pewnie drzwi tylko z płyty meblowej a nasza spiżarnia jest jednocześnie przejściem do garażu więc zależy nam na tym aby drzwi były jednocześnie przegrodą przed zimnym powietrzem z garażu.

Tak więc drzwi do spiżarni będą białe - off white :D

Pan od kuchni ma być u nas w sobotę. Dogadamy szczegóły i mam nadzieję że przed Wielkanocą bedziemy mieli już zamykane pomieszczenia. Co prawda dużo na gazie w tym sezonie dzięki nim nie zaoszczędzimy - czytałam że w marcu ma już przyjść wiosna i że szybko zrobi się ciepło :)

Powiedz mi jeszcze czy masz podłogówkę pod parkietem na dole, jak tak to co to za drewno, i powiedz jaki kolor dzwi zamówiłaś i jakie listwy przypodłogowe w końcu wybrałaś.Ja uwielbiam białe wysokie listwy ,ale białe drzwi coś mi się nie widzą u mnie.

W domu podłogówkę mamy tylko w wiatrołapie i łazience. Pozostałe pomieszczenia ogrzewane są nadmuchowo - kratki w podłodze na parterze i w suficie na pietrze. System jest super - pomieszczenia szybko się nagrzewają do żądanej temperatury - można sobie pozwolić na zmniejszenie temperatury do 16 st jak nas nie ma w domu bez obawy że bedziemy długo czekać na ponowne nagrzanie do 21. Mamy dwie strefy ogrzewania - góra dół. Powietrze jest filtrowane i nawilżane :D

Drewno na podłodze to teak olejowany.

Drzwi bedą w okleinie teakowej - w podobnym odcieniu co podłoga, a listwy białe. Widziałam parę fotek z takim połączeniem - z resztą nie wiem czy dobrze pamietam ale któraś z forumowiczek wklejała niektóre z nich do moich komentarzy - mnie się podoba :D

Źle pamietałam - fotki dotyczyły białych listew ale w nowoczesnych wnetrzach ;)

Wklejaj więcej zdjęć aby nacieszyć oczy, pozdrawiam
Powrzucam, tylko na razie w domu mamy lekki nieład artystyczny z uwagi na targające rodziną choróbska i totalny bark siły na sprzątanie.... Poza tym chciałabym Wam pokazać coś nowego a na razie nie ma za bardzo co... :( No chyba że dla odświeżenia cyknę parę fotek juz tego co było, może z innych ujęć ;). Oczywiście jak ogarnę dom :p Edytowane przez Analiena

Gość monika996
u nas w Krakowie jest jedna siedziba DLh i jeszcze się gdzieś wynieśli i nie zostawili namiarów. a na stronie internetowej jest stary adres:( a ja bardzo chciałam zobaczyć na żywo ten teak na drzwi

Patrząc na temperaturę na zaewnątrz jak wstaję o 5 rano i wychodzę do pracy - to na twoim miejscu cieszyłabym się, że nie musisz wychodzic z domu.

Chociaż z drugiej strony moglibyście w końcu się wyleczyć:)

Nie poznałam Cię :)

A ja mam wyrzuty sumienia że tak mało z malą na dworze jesteśmy...no bo chorzy lub bezpośrednio po chorobie to się raczej na spacerki wybierać nie powinniśmy.