wawrzyn105 28.09.2010 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Wawrzyn, droga jest nasza prywatna, znaczy każdy sąsiad ma w niej swój udział. Czy wtedy też można pisać o ten przydział? Pisałaś do gminy? Długo czekaliście? Na razie wysypaliśmy kolejne wywrotki gruzu... Z płyt na razie zrezygnowalismy, był strasznie długi termin na wykonanie a my nie mogliśmy już czekać bo nam osobówki sie zakopywaly... U nas jest droga gminna,składaliśmy pismo do gminy i czekaliśmy ok 2 tygodnie na odpowiedź.Nam wcześniej mówiono ,że nam przyznają tłuczeń.Jeśli to droga prywatna to nie wiem jak to jest ,ale myśle ,że warto zapytać w gminie.a nuż się uda.Zawsze to pare "groszy" w kieszeni.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 29.09.2010 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 No pewnie że się zapytamy Dzieki za info. Nawet rozmawialiśmy z sąsiadem żeby ją oddać gminie. Nie to żebyśmy mysleli że ją nam szybciej dzięki temu zrobią asfatową, ale przynajmniej raz na jakis czas ciągnik z pługiem nam ją odśnieży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwek 01.10.2010 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Byłam w szoku... Na początku myślałam, że mój małż jaja sobie ze mnie robi... Podobno jest to praktykowane.... Trochę tylko dziwnie się czuję jak myślę że w mojej oczyszczalni pływa nie moja kupa... ale się usmiałam:) mi pewnie też by sie to nie spodobało:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 01.10.2010 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Zrobiłam inspekcję wokoło oczyszczali - na szczęście nie porozlewali dookoła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Choco.Macchiato 02.10.2010 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Ale świetny dom. Bardzo oryginalny. Będę czekać na umeblowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 02.10.2010 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Choco, witam w moich progach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 02.10.2010 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Ale świetny dom. Bardzo oryginalny. Będę czekać na umeblowanie. Hmmm, mam nadzieję, że wystarczy Ci do mnie cierpliwości, bo niestety meble pojawią się pewnie dopiero po nowym roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwek 06.10.2010 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 hej, piękna podłoga!!! I wierzę, że wprawiła cie ona w dobry humor:) tez tak miałam, dopóki nie musiałam jej umyć Też chciałam teaka do salonu, ale sie okazało (jak to pod konniec budowy wychodzi), że z kasą krucho. Ale sie i teka dorobimy:) W garażu mam podobnie, był juz sprzątany dwa razy + dwa kontenery zamawiane. A dziś jade zamówić trzeci, bo nie ma się jak po nim poruszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 06.10.2010 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Ja na razie nie myślę o sprzątaniu tego całego syfu budowlanego bo wtedy chyba nie umiałabym siły cieszyć się z kolejnych elementów. Z resztą wiem że jest wątek na FM o różnych specyfikach i sposobach doprowadzania domu do porządku przed przeprowadzką. Na razie tam nie zaglądałam, ale na pewno się za jakiś czas przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 06.10.2010 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Nam się udało wyczaić na teka promocję i bardzo się z tego ucieszyliśmy bo nam się właśnie to drewno marzyło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 06.10.2010 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Bylam Iwek u Ciebie - jak ja zazdroszczę że już mieszkacie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwek 06.10.2010 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 A dzieki, dzięki! ale tak ekstra to jeszcze nie jest! kwestia przyzwyczajenia. Drażni mnie też niemoc przy szukaniu rzeczy i ten wieczny syf!!! Co dziwne, bo do porządnickich nie należę A można coś więcej wiedzieć o tej promocji teakowej? ide do dziennika może znajdę odp:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwek 06.10.2010 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 a mozaika kolorowa zajbiaszcza!!! pilnuj, żeby ja ładnie położyli, a łazienka będzie boska! czekam razem z tobą na jej wykończenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 06.10.2010 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 (edytowane) Za m2 teaku płaciliśmy 176 zł netto (7% vatu). Dostaliśmy też rabat na położenie. Iwek, my się przeprowadzimy do jeszcze mniej wykończonego domu - nie będziemy mieć np. kuchni . Walczymy ze sprzedażą naszego "m" i dopiero ze sprzedarzy będziemy mieć kasę na kuchnię... Pamiętam jak w mieszkaniu poszerzali nam otwór drzwiowy do łazienki - walczyłam z pyłem pół roku. Szlag mnie trafiał a tez do pedantek nie należę (zamiast sprzątać to wolę na spacer wyjść). Pewnie w domu ten budowlany syf będzie się utrzymywał jeszcze dłużej... Edytowane 6 Października 2010 przez Analiena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 06.10.2010 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 No i zazdroszczę kominka - u nas będzie na wiosnę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 06.10.2010 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 A co do mozaiki - już uczuliliśmy naszych Panów. Będą kłaść na biały a nie szary klej żeby wydobyć kolory. Może uda mi się wyskoczyć z pracy jak ją będą kłaść żeby trochę na ręce popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 06.10.2010 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Analiena, piękna podłoga. Czy Ty masz gdzieś zdjęcie podłogi betonowej? Czy u Ciebie jest podłogówka pod tym betonem i drewnem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 06.10.2010 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Anula,podłogówkę mamy tylko pod płytkami w łazience i wiatrołapie. Dom ogrzewamy nadmuchowo - wentylacja mechaniczna z odzyskiem ciepła. Zdjęcia są w dzienniku. Wrzucam jedno z nich poniżej.http://lh6.ggpht.com/_5oJaQc6t0hQ/TIVe5B6ksaI/AAAAAAAACXQ/7jZEM8oGNyo/DSC_9134.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 06.10.2010 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 a czy macie jakąś dodatkową instalację - gazową lub elektryczną? czy sam GWC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqlio 06.10.2010 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 a czy macie jakąś dodatkową instalację - gazową lub elektryczną? czy sam GWC? GWC to inna historia. Tutaj jest z tego co pamietam wczesniejsze posty ogrzewanie nadmuchowe - nagrzewnica pewnie na gaz, ale tez sa na olej i elektryczne. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts