michalsiak 17.06.2010 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Cześć Poradźcie jak zamocować parapet ? Jeżeli wysunę go 1 cm poza grubość ocieplenia to pozostanie bez podparcia ok 10 cm parapetu. Parapet planuję z płytek klinkierowych - będzie się to stabilnie trzymać? michalsiak P.S. Podoba mi się z czarnej blachy tytan cynk ale z niej to już kompletnie nie będzie się trzymać , chyba że wybuduję jakąś podkonstrukcję http://img204.imageshack.us/img204/5708/17062010233.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 17.06.2010 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 a może grubsza warstwa styro dołem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 17.06.2010 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 położyć co najmniej dwie warstwy siatki na kleju ale... ale najpierw ściąć styropian tak, by pod ościeżnicą był luz na klinkier i zwiększoną grubość kleju. Obsadzić narożnik wpuszczając go w ocieleniePołożyć płytki klinkierowe ale tak by podeszły minim 5 mm pod ościeżnicęChwacitBędzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalsiak 18.06.2010 05:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 dzięki za podpowiedź, tak właśnie zrobię mam nadzieję że będzie OK michalsiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 18.06.2010 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 I pilnuj żeby w przyszłości nikt się o to nie oparł lub nie kładł ciężkich rzeczy typu wiadro z wodą do mysia okien . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalsiak 18.06.2010 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 mam nadzieję że tak będzie i żonka nie zdewastuje żadnego parapetu może w przyszłości podmuruję klinkierem dookoła domu bo wszystkie okna mam aż do podłogi i bardzo podoba mi się taki czarny klinkierowy cokół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 18.06.2010 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 fanie że mogłem podpowiedzieć Tak wykonany parapet ma u sąsiada już 20 lat i nawet postawienie kilka razy wiaderka 5l go nie zniszczyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 18.06.2010 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Wbrew pozorom styropianu (a tu styrodur) pociągnięty klejem to twarda podstawa dla leżącej rzeczy. Jedne z moich klientów tak sobie przygotowywał otwory pod wstawienie okna.. no ale biedak / bo sądzę że może mu sięto kiedyś odezwać/ nie brał pod uwagę, ze na okno działają różne siły - nie tylko ich waga. A w przypadku parapetu? Dobrze ułożony - tak jak powiedział Jareko - da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts