R4DZ1U 17.06.2010 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 witam. ogradzam działke. I mam zagwostkę z bramą. Słupki z cegieł na 1 i 1/2 i brama srewniana dwuskrzydłowa 3,5 metra szeroka. jak poprawnie ją wykonac, aby było prosto i równo? jak wmurowac haki w słupki żeby później nie okazało sie, że jedno jest kilak cm niżej i brama krzywo sie domyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 18.06.2010 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Stawiasz bramę razem z niewmurowanymi zawiasami. Podpierasz ją od spodu na odpowiedniej wysokości. Wmurowywujesz górne zawiasy tak by skrzydła były w odpowiedniej od siebie odległości. Jak już góra trzyma to wyjmujesz spod spodu podkładki i dajesz je z boku na dole pomiedzy każdym skrzydłem a słupkiem. Regulujesz nimi poziom i jak już jest ok wmurowywujesz dolne zawiasy. Możesz to wszystko przyspieszyć prowizorycznie mocując i górne i dolne zawiasy jakimiś ściskami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
R4DZ1U 21.06.2010 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 tylko bramy nie mam, tez ja musze wykonac. wiec wydawalo mi sie, ze najpierw zawiasy mocuje, do tego poprzeczki i zbijam jakos brame. i jak mam wmurowac haki do postawionego slupka? myslalem ze trzeba to zrobic w trakcie stawiania slupka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kevinlomax 08.07.2010 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Kotwienie do słupka. Jak postawisz bramę i ustawisz ją to spawasz zawiasy do kotwienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts