Regius 26.02.2017 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2017 Chciałem się podczepić pod temat kosztów odwiertów pionowych (z papierami typu projekt geologiczny, zgłoszenie robót itp. i gwarancją). Orientujecie się może jaka jest aktualna cena na górnym śląsku? Póki co dostałem cenę 14 tyś PLN brutto za 180 m (2x90) odwiertów. Czy da się zejść taniej w tym regionie? Oferta jaką uzyskał Brzostek911 wygląda bardzo atrakcyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garażowiec1719514970 27.02.2017 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Jakiej mocy masz system , jak sprawny i ile energii konsumuje rocznie ? W tą zimę , mój system skonsumuje energii trochę ponad 500pln .Nawet inwestycja rzędu 10K w jakikolwiek dodatkowy system pozwalający na zniżenie rachunku jest bezsensowna . Mój system grzewczy kosztował mnie ok 18K . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garażowiec1719514970 27.02.2017 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Chciałem się podczepić pod temat kosztów odwiertów pionowych (z papierami typu projekt geologiczny, zgłoszenie robót itp. i gwarancją). Orientujecie się może jaka jest aktualna cena na górnym śląsku? Póki co dostałem cenę 14 tyś PLN brutto za 180 m (2x90) odwiertów. Czy da się zejść taniej w tym regionie? Oferta jaką uzyskał Brzostek911 wygląda bardzo atrakcyjnie. Jak na śląsk , jak za 2X90 m , jak z papierami , jak z wypełnieniem odwiertów , z sondą , próbą szczelności masz ofertę powiedziałbym ,żenująco niską . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regius 27.02.2017 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Jak na śląsk , jak za 2X90 m , jak z papierami , jak z wypełnieniem odwiertów , z sondą , próbą szczelności masz ofertę powiedziałbym ,żenująco niską . Dzięki za odpowiedź, czyli nie ma co szukać taniej. Teraz jeszcze kwestia pompy i okaże się, czy inwestycyjnie da radę udźwignąć gruntową pompę ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgrolik 27.02.2017 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Czemu nie poszukasz kogoś, kto zrobi odwierty i zainstaluje jednocześnie pompę? Zazwyczaj jest to taniej i masz pewność, że potem jeden nie będzie zrucać winyna drugiego gdyby coś nie działało tak jak trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 27.02.2017 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Dzięki za odpowiedź, czyli nie ma co szukać taniej. Teraz jeszcze kwestia pompy i okaże się, czy inwestycyjnie da radę udźwignąć gruntową pompę ciepła. Za swoje odwierty trzy lata temu zapłaciłem 20k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regius 27.02.2017 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Czemu nie poszukasz kogoś, kto zrobi odwierty i zainstaluje jednocześnie pompę? Zazwyczaj jest to taniej i masz pewność, że potem jeden nie będzie zrucać winyna drugiego gdyby coś nie działało tak jak trzeba U tego samego wykonawcy instalacja z pompą ciepła Stiebel Eltron WPC 07 (pozostałe opcje są tylko z droższymi pompami) kosztuje 23 tyś PLN dodatkowo (z VAT 8%, same odwierty wycenione z VAT 23%), czyli w sumie instalacja pompy wraz z odwiertami to 37k PLN. Wydaje mi się, że koszt samej pompy jest tutaj zbyt duży, dlatego szukam tańszej pompy (inaczej inwestycja w pompę gruntową pompę ciepła np. z porównaniu do gazu czy pompy ciepła PW mi się nie opłaca). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regius 27.02.2017 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Za swoje odwierty trzy lata temu zapłaciłem 20k. Tomasz, dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerad85 07.03.2017 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 U tego samego wykonawcy instalacja z pompą ciepła Stiebel Eltron WPC 07 (pozostałe opcje są tylko z droższymi pompami) kosztuje 23 tyś PLN dodatkowo (z VAT 8%, same odwierty wycenione z VAT 23%), czyli w sumie instalacja pompy wraz z odwiertami to 37k PLN. Wydaje mi się, że koszt samej pompy jest tutaj zbyt duży, dlatego szukam tańszej pompy (inaczej inwestycja w pompę gruntową pompę ciepła np. z porównaniu do gazu czy pompy ciepła PW mi się nie opłaca). Chyba wiem o jakiej firmie mówisz i jutro przyjeżdżają do mnie robić odwierty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regius 11.03.2017 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2017 Chyba wiem o jakiej firmie mówisz i jutro przyjeżdżają do mnie robić odwierty Mógłbyś podzielić się swoimi pierwszymi wrażeniami, jeśli chodzi o tą firmę? Poważnie się zastanawiam nad wyborem tej firmy do wykonania odwiertów i instalacji pompy ciepła, którą sam wybiorę (nie standardowo oferowanej przez tą firmę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr A 11.03.2017 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2017 A można na priv namiary na firmę? U mnie odwierty wycenione 80 zł/m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regius 11.03.2017 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2017 A można na priv namiary na firmę? U mnie odwierty wycenione 80 zł/m. Poszło na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerad85 22.03.2017 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Firma jak najbardziej ok, widać, że znają się na tym, co robią. Drugi raz też bym ich wybrał, tylko pilnować trzeba zawsze i nie wpadać w zbytni hurraoptymizm To już zresztą każdy budujący domek powinien wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gargi12 22.03.2017 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 A można na priv namiary na firmę? U mnie odwierty wycenione 80 zł/m. To u mnie odwierty tańsze 50zł z metra ale bedzie chyba powietrzna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr A 22.03.2017 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 To u mnie odwierty tańsze 50zł z metra ale bedzie chyba powietrzna To ja chętnie kontakt przytulę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej5101 23.03.2017 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 kerad85 Zobacz na wiadomość prywatną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fttrobin 09.04.2017 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 Poszło na priv. Mógłbym rownież prosić o szczegóły na priv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 03.05.2017 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Poprosze o namiary na jaka sprawdzona firme do odwiertów na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 04.05.2017 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Jak mieszkasz w Rzeszowie to polecam firmę ze Szczecina. A jak w Białymstoku to z Wrocławia. Będzie pan zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 04.05.2017 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Czemu to ci ma sluzyc albo mi....Firmy teraz robia na cala polske. Moze ktos robil same odwierty sprawdzil ekipe jest zadowolony... lepiej taka firme wziąść niz pierwsza lepsza z netu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts