BRobert 17.06.2010 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Witam, mam prośbę o podanie wszystkich etapów na których powinien pojawić się na budowie inspektor nadzoru budowlanego. Planuje budowę małego domu jednorodzinnego z generalnym wykonawcą (po jego stronie będzie kierownik budowy) dlatego chce zatrudnić również inspektora. Wiem że przy małych budowach się tego nie praktykuje, ale nie widze innego wyjścia - jako laik. Co w szczegółąch powinno się znaleźć w umowie z inspektorem,w których momentach powinien koniecznie pojawiać się na budowie? Wstepnie sobie tak rozpisałem: - sprawdzanie i sporządzanie protokołów odbiorów technicznego częściowych każdego zakończonego etapu budowy. - Odbiory techniczne poszczególnych robót np. wykonania zbrojeń fundamentów czy ocieplenia dachu (prace ulegające zakryciu bądź zanikających). - Dopilnowanie prób i sprawdzania instalacji, urządzeń technicznych, przewodów kominowych – przed zgłoszeniem budynku do odbioru. - Uczestniczenie w czynnościach odbioru i zapewnienie usunięcia ew. wad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts