mr6319 18.06.2010 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Gdzie najlepiej i najrozsądniej w domku umieścić można skrzynki na rozdzielacze od Co i podłogówki?Czy są jakieś miejsca, które są najbardziej do tego odpowiednie?W jakich miejscach macie wy te skrzyneczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Castaway 18.06.2010 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Z tego co mi wiadomo,powinno się je umieszczać w takim miejscu, aby długość odejść wszystkich pętli była mniej więcej zbliżona - takie miejsce centralne. U siebie zainstalowałem tą skrzynkę (na 12 obwodów) w pomieszczeniu gospodarczym przede wszystkim ze względu na jej wielkość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 18.06.2010 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 W holu, niemal dokładnie w geometrycznym środku domu, akurat tak mi pasowało i dzięki temu całe orurowanie CO rozchodzi mi się w ładną gwiazdę. Ale myślę, że to jest akurat najmniej istotne, rury od CO nie są grube, w warstwach podłogowych ich się dużo zmieści, więc przede wszystkim się zastanów, gdzie chciałbyś mieć tą niemałą przecież szafę, gdzie nie będzie wadziła wizualnie. Bardziej istotne pewnie będzie, żeby była w miarę niedaleko kotła CO. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 18.06.2010 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 A możecie pokazać jakieś fotki pomieszczeń z tymi skrzyneczkami? Jak to wyglada już po montażu w pomieszczeniu w ścianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 18.06.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Zdjęcia z rozdzielaczami w szafce "na surowo" (bez drzwi i wykończeń) znajdziesz w moim dzienniku. Drzwiczki wraz z obramowaniem - standardowe, białe, póki co zdjęte, żeby się nie zniszczyły. Jedyne, co tutaj dla mnie było problemem, to znalezienie szafki z drzwiczkami zamykanymi nie na kluczyk, a "na monetę" (zamek z czymś w rodzaju śrubki pod bardzo duży płaski śrubokręt, moneta do jego otwierania jest idealna). Kluczyk od takiej szafki albo by zaraz zginął, albo tkwiąc w zamku przez czas wykańczania się złamał i tylko problemy by były, tymczasem krajowi potentaci w produkcji takich (i innych metalowych szachtów) niestety w zamkach na kluczyk się lubują. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Croolick 20.06.2010 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Zapytam przy okazji, jak często zagląda się do takiej skrzynki? Czy zastawienie jej n.p pralką to duży błąd?Chce zostawić szafkę w kotłowni -pralni ze względu na jaj mało wyjściowy wygląd (szafki oczywiście). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 20.06.2010 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Myślę, że przy sprawnej instalacji CO możesz do niej nie zajrzeć nigdy J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Castaway 20.06.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 Tak to wygląda u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts